2K ve 4K monitör tavsiyesi

Bütçe
5000 - 20000

ymnN

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba,

2K veya 4K monitör arayışındayım. Biraz da kafam karıştı hangi çözünürlük tercih edeceğim konusunda. Bilgisayar Mühendisiyim. Genel olarak iş için kullanacağım. Oyun da oynuyorum ancak oyun performansı benim için çok önemli değil. Aradığım kriterleri belirtiyim.

1. IPS Panel veya Mini-LED VA da olabilir gözlerimi üzmeyecek şekilde.
2. Minimum 100 Hz ve üstü modellere bakıyorum.
3. 27 veya 28 boyutunda düşünüyorum. 4K tavsiye verecek arkadaşlar 32 vermezse sevinirim benim için yüksekliği çok. Çünkü altına portable monitör veya tablet koyuyorum bu sefer göz hizamdan çok yukarı çıkmış oluyor ve beni rahatsız ediyor.
4. bütçem açık 5-20K arası her değerli fikrinizi duymak isterim.

Kendi bulduğum bazı modelleri sizinle de paylaşmak isterim. 2.el ve sıfır fark etmez her zaman 2.el daha mantıklı gelir öncelikle bana ona göre tüm önerilerinizi değerlendiririm. Benim bulduğum modeller.

1. Gigabyte M28U (2. el 9000 TL). Sıfır olarak da alabilirim tavsiye ederseniz. 6-7 ay önce alınmış.
2. ASUS XG27UCS 4K olan modeli. Sıfır olarak düşündüm.
3. LG GP850-B QHD 2.el 6000 TL olarak buldum. Garantisi bitmiş.
4. LG GR75Q-B QHD 2.el 6000 TL olarak buldum. Yarı garantisi devam ediyor.
5. Dell G2724D QHD 2.el 7000 TL olarak buldum yeni sayılır.
6. MSI 27 Pro MP275Q sıfır fiyatı 6000 TL. 100 Hz ve QHD işimi görebileceğini düşündüm.
7. MSI G272QPF QHD sıfır fiyatı 8700 TL olarak gördüm. Aklıma yatan bir model.
8. AOC Q27G4XF QHD sıfır fiyatı 8700 TL olarak gördüm ancak MSI daha aklıma yattı gibi.

Bunlar harici sizin de önerileriniz ve 27-28 boyutlarında 4K kullanan arkadaşların tecrübelerini aktarmasını rica ediyorum. Teşekkür ederim. @Saint Lucia senin önerilerini duymak isterim. Terhis tarihine de az kalmış :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

2K veya 4K monitör arayışındayım. Biraz da kafam karıştı hangi çözünürlük tercih edeceğim konusunda. Bilgisayar mühendisiyim. Genel olarak iş için kullanacağım. Oyun da oynuyorum ancak oyun performansı benim için çok önemli değil. Aradığım kriterleri belirtiyim.

1. IPS panel veya mini-LED VA da olabilir gözlerimi üzmeyecek şekilde.
2. minimum 100 Hz ve üstü modellere bakıyorum.
3. 27 veya 28 boyutunda düşünüyorum. 4K tavsiye verecek arkadaşlar 32 vermezse sevinirim benim için yüksekliği çok. Çünkü altına portable monitör veya tablet koyuyorum bu sefer göz hizamdan çok yukarı çıkmış oluyor ve beni rahatsız ediyor.
4. bütçem açık 5-20k arası her değerli fikrinizi duymak isterim.

Kendi bulduğum bazı modelleri sizinle de paylaşmak isterim. 2.el ve sıfır fark etmez her zaman 2.el daha mantıklı gelir öncelikle bana ona göre tüm önerilerinizi değerlendiririm. Benim bulduğum modeller.

1. Gigabyte M28U (2. el 9000 TL). Sıfır olarak da alabilirim tavsiye ederseniz. 6-7 ay önce alınmış.
2. ASUS XG27ucs 4K olan modeli. Sıfır olarak düşündüm.
3. LG GP850-B QHD 2.el 6000 TL olarak buldum. Garantisi bitmiş.
4. LG GR75Q-B QHD 2.el 6000 TL olarak buldum. Yarı garantisi devam ediyor.
5. Dell G2724D QHD 2.el 7000 TL olarak buldum yeni sayılır.
6. MSI 27 Pro MP275Q sıfır fiyatı 6000 TL. 100 Hz ve QHD işimi görebileceğini düşündüm.
7. MSI G272qpf QHD sıfır fiyatı 8700 TL olarak gördüm. Aklıma yatan bir model.
8. AOC Q27g4XF QHD sıfır fiyatı 8700 TL olarak gördüm ancak MSI daha aklıma yattı gibi.

Bunlar harici sizin de önerileriniz ve 27-28 boyutlarında 4K kullanan arkadaşların tecrübelerini aktarmasını rica ediyorum. Teşekkür ederim. @Saint Lucia senin önerilerini duymak isterim. Terhis tarihine de az kalmış :)

Donanımlarını belirtmemişsin fakat 27 inç için 2K kâfidir. Eğer çok yüksek model kartın varsa 4K da bakabilirsin ama 2K ideal denebilir. Kafanda net bir çözünürlük belirlersen öneri yapabilirim.

Donanımlarını belirtmemişsin fakat 27 inç için 2K kâfidir. Eğer çok yüksek model kartın varsa 4K da bakabilirsin ama 2K ideal denebilir. Kafanda net bir çözünürlük belirlersen öneri yapabilirim.
Donanim önemli değil oyun olarak değerlendirmeyin hiç. Sistemi güncellerim her an farketmez. Benim için önemli olan işimi yaparken beni tatmin etmesi. Sorunda zaten kafamda net bir çözünürlük belirleyemedim. 27-28 de 4K ile metinler vs. çok küçük kalır bu sefer ölçeklendirmeyi arttırmam gerekebilir diye düşündüm. Ama bir yandan FHD den QHD geçmek belki o kadar tatmin etmeyebilir o yüzden UHD mi atlasam diye düşündüm. En son WFHD bir monitör kullanıyordum. 27 ve 28 benim için ekranı ikiye bölerek kullanmak için iyi boyut. Zaten altında bir tane portable monitör veya tablet kullanacağım. O yüzden çözünürlük kafam da oturmadı daha. 2K ve 4K iki çözünürlükten de önerilerinizi incelerim.

27" 4K kullanıyorum ve aldığıma çok memnunum ama şunu söylemeliyim 27" için 2K gayet yeterli ve optimum değer, 27" de 4K olduğunda PPI değeri yüksek olduğundan netlik olarak epey artıyor. Ama bunu sadece 4K yüksek çözünürlüklü içerik tüketirken veya ekrandaki yazıların netliği ve keskinliğinde fark edebiliyorsunuz. Aynı boyutta 2K monitörüm de var ve aradaki fark cidden tatmin ediyor. Ama öyle uçurum kadar aşırı bir fark var da diyemem. Tercih meselesi.

Soracak olursan diye zamanında aldığım 4K monitörüm buraya bırakıyorum;

2K almaya karar verirseniz önerim de bu olacaktır.

Önerilerin için sağol. 2K için o kadar paralara çıkmayı düşünmüyorum açıkcası aldığı paranın hakkını vereceğini düşünmüyorum. 4K için yaptığın öneri aklımdaydı zaten. Peki Gigabyte M28U olarak ne düşünüyorsun 15 ay garantili 2.el fiyatı gayet uygun 9000 TL daha giriş segment bir monitör ama fiyatına göre değerlendirilebilir diye düşünüyorum.

27" 4K kullanıyorum ve aldığıma çok memnunum ama şunu söylemeliyim 27" için 2K gayet yeterli ve optimum değer, 27" de 4K olduğunda PPI değeri yüksek olduğundan netlik olarak epey artıyor. Ama bunu sadece 4K yüksek çözünürlüklü içerik tüketirken veya ekrandaki yazıların netliği ve keskinliğinde fark edebiliyorsunuz. Aynı boyutta 2K monitörüm de var ve aradaki fark cidden tatmin ediyor. Ama öyle uçurum kadar aşırı bir fark var da diyemem. Tercih meselesi.

Soracak olursan diye zamanında aldığım 4K monitörüm buraya bırakıyorum;

2K almaya karar verirseniz önerim de bu olacaktır.
100 Hz altını düşünmüyorum sağol önerin için. Samsungun bu modelini çok önerilenlerde gördüm ancak VA panel olması biraz tedirgin ediyor beni daha önce kullandığım VA paneller gözümü çok rahatsız etmişti. Ancak bunda kullanılan panel daha kalite ve 12 bit renk sunuyor olarak gördüm. Flat olsa aklıma yatardı ancak bu ebatta curve monitör pek hoş durmuyor benim açımdan. 34 WQHD bir monitör baksam curve olmasını isterim. Samsung bu model için öne çıkan yanları nelerdir açıklar mısın neden tercih etmeliyiz ? Aslında bana lazım olanda metin netliği kod yazarken diğer türlü bulanıklaştıkça metinler gözüm çok yoruluyor. 24 FHD baydı bu konudan ötürü o yüzden 27 QHD yeteri kadar tatmin etmezse diye diye direk UHD bir monitör almayı düşündüm. Benim için önemli olan göz yormaması ve özellikle bazı monitörlerde beyaz renklerin böyle patlak görünmesi ve sanki bir blur varmış hissiyatı yaratması gözlerimi çok yoruyor. Benim için öncelik döküman okurken kod yazarken metinlerin netliği ve rahat okumak.

Önerilerin için sağ ol. 2K için o kadar paralara çıkmayı düşünmüyorum açıkçası aldığı paranın hakkını vereceğini düşünmüyorum. 4K için yaptığın öneri aklımdaydı zaten. Peki Gigabyte M28U olarak ne düşünüyorsun 15 ay garantili 2.el fiyatı gayet uygun 9000 TL daha giriş segment bir monitör ama fiyatına göre değerlendirilebilir diye düşünüyorum.

100 Hz altını düşünmüyorum sağ ol önerin için. Samsung'un bu modelini çok önerilenlerde gördüm ancak VA panel olması biraz tedirgin ediyor beni daha önce kullandığım VA paneller gözümü çok rahatsız etmişti. Ancak bunda kullanılan panel daha kalite ve 12 bit renk sunuyor olarak gördüm. Flat olsa aklıma yatardı ancak bu ebatta curve monitör pek hoş durmuyor benim açımdan. 34 WQHD bir monitör baksam curve olmasını isterim. Samsung bu model için öne çıkan yanları nelerdir? Açıklar mısın neden tercih etmeliyiz? Aslında bana lazım olanda metin netliği kod yazarken diğer türlü bulanıklaştıkça metinler gözüm çok yoruluyor. 24 FHD baydı bu konudan ötürü o yüzden 27 QHD yeteri kadar tatmin etmezse diye diye direk UHD bir monitör almayı düşündüm. Benim için önemli olan göz yormaması ve özellikle bazı monitörlerde beyaz renklerin böyle patlak görünmesi ve sanki bir blur varmış hissiyatı yaratması gözlerimi çok yoruyor. Benim için öncelik doküman okurken kod yazarken metinlerin netliği ve rahat okumak.

9000 bin TL'ye değerlendirilir hocam 8 bit renk derinliği olması bir eksi MSI kadar kaliteli göstermeyebilir ama 9K fiyata gayet uygun geldi kronik sıkıntısı var mı bilemiyorum. 2K için isterseniz daha uygun bir şey atarım.

Atabilirsiniz hocam aklınızdakilerin hepsini havuz oluşturayim.

@Burak Karabal Hocam sizce Asus XG27UCS 4K olan modeli 15.600 TL değer mi ? Yoksa yerine Gigabyte M28U 2.el 9000 TL çekiyim mi ya da önerebileceğin başka 4K monitör var mı ?

Son düzenleme:
Atabilirsiniz hocam aklınızdakilerin hepsini havuz oluşturayim.

@Burak Karabal hocam sizce ASUS XG27ucs 4K olan modeli 15.600 TL değer mi? Yoksa yerine Gigabyte M28U 2.el 9000 TL çekiyim mi ya da önerebileceğin başka 4K monitör var mı?

Yani hocam 9K ya 4K monitör alıp geçmek daha mantıklı gibi geliyor. Panel kalitesinde bir sıkıntı var mıdır şimdi net bir şey diyemiyorum ama yukarıda attığım MSI veya dediğiniz ASUS başarılı bu konularda.

Yani hocam 9K ya 4K monitör alıp geçmek daha mantıklı gibi geliyor. Panel kalitesinde bir sıkıntı var mıdır şimdi net bir şey diyemiyorum ama yukarıda attığım MSI veya dediğiniz ASUS başarılı bu konularda.
Aslinda Asus almayi düşünüyordum ancak beyaz renkte mat kaplamasından ötürü metinlerin blurlanmış gibi olmasından çok şikayet edenleri gördüm. Bu fikrimi değiştirdi. Merak ettiğim bir hususta 28 de 4K da çalışma alanı büyüyeceği için penceler ve metin boyutları çok küçülecek ancak netlik artacak. Burada windows üzerinden scale arttırdığımızda metin keskinliği bozulur mu yoksa aynı netlikte mi olur ?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı