2x16 GB RAM yapmaya gerek var mı?

barisakarsu

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ASUS TUF A15 Laptop
GPU: RTX 4050
CPU: Ryzen 7 7435HS
RAM: 16 GB
SDD: 1 TB + 512 GB
Şu an laptopta 1 tane 16 GB DDR5 RAM var ve sanırım Single channel çalışıyor. Bir tane daha 16 alıp 32 GB yapmaya gerek var mı? Oyun oynuyorum genelde. BF1, BF5 gibi oyunlar.

Şu an laptopta 1 tane 16 GB DDR5 RAM var ve sanırım Single channel çalışıyor. Bir tane daha 16 alıp 32 GB yapmaya gerek var mı? Oyun oynuyorum genelde. BF1, BF5 gibi oyunlar.

Hocam oyundan oyuna değişir yüksek RAM tüketen oyunlar oynuyorsanız geçmenizde fayda var günümüz oyunlarında RAM tüketimi cok arttı 32 GB artık klasikleşti diyebilirim.

Var tabii ki. Çok iyi performans artışı sağlar. Çift kanal kullanana kadar bende pek ne olduğunu bilmiyordum ama muazzammış etkisi. Valorant gibi rekabetçi oyunlarda 100'ün altına sık sık düşerdi FPS, çift kanal yapınca 150'lerde takılıyor.
Valorant'da 250-300 FPS arası alıyorum. Yükseltme yapmaya gerek var mı?

Hocam oyundan oyuna değişir yüksek RAM tüketen oyunlar oynuyorsanız geçmenizde fayda var günümüz oyunlarında RAM tüketimi cok arttı 32 GB artık klasikleşti diyebilirim.
16 bana yetiyor gibi ama kararsız kaldım. Genelde oynadığım oyunlarda baktığımda 11-12 GB RAM kullanıyor.

Valorant'ta 250-300 FPS arası alıyorum. Yükseltme yapmaya gerek var mı?

16 bana yetiyor gibi ama kararsız kaldım. Genelde oynadığım oyunlarda baktığımda 11-12 GB RAM kullanıyor.

Hocam size şöyle söyleyeyim o zaman eğer oyun oynarken arka planda Discord YouTube Spotify Google'dan falan bir ton sekme açık kullanıyorsanız bence almaniz gerek çünkü 11 12 GB kullanım biraz fazla sisteme 4 GB RAM kalmis oluyor sadece bu yüzden almanizi tavsiye ederim FPS yede etkisi olacaktır bütçe sıkıntınız yoksa alın derim.

Ben oyun performansı olarak dramatik bi etki fark etmesem de ram kullanımım çok olduğu için (özellikle Adobe programları) işime yaradı bayağı 16+16 yapmak. Şahsen herkese de öneririm, tek kanal kullanınca bi şeyler eksikmiş gibi hissediyorum.

RAM yükseltmek yerine SSD yükseltmeye karar verdim. Zaten ikisi aynı fiyat neredeyse. 1TB SSD alıp 1TB+512GB olarak kullanacağım. Belki darboğaz oluşursa ilerde RAM yükseltebilirim. Ama öncelikle SSD, çünkü depolama yetmiyor bana onu farkettim.

RAM yükseltmek yerine SSD yükseltmeye karar verdim. Zaten ikisi aynı fiyat neredeyse. 1TB SSD alıp 1TB+512 GB olarak kullanacağım. Belki darboğaz oluşursa ileride RAM yükseltebilirim. Ama öncelikle SSD, çünkü depolama yetmiyor bana onu fark ettim.

Kral dediğim gibi kullandığın uygulamaya göre değişir fakat ilk öncelik bence de SSD olması bende de 512 GB M.2 vardı özellikle oyunlar 100 GB aşmış durumda 3 4 oyun anca sığıyordu 1 TB SATA SSD aldım kafam rahat size de öneririm SSD alacaksanızda Samsung öneririm kalitesi cok iyi.

Kral dediğim gibi kullandığın uygulamaya göre değişir fakat ilk öncelik bence de SSD olması bende de 512 GB M.2 vardı özellikle oyunlar 100 GB aşmış durumda 3 4 oyun anca sığıyordu 1 TB SATA SSD aldım kafam rahat size de öneririm SSD alacaksanızda Samsung öneririm kalitesi cok iyi.
Evet haklısınız. SSD için konu açtım önerileri bekliyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı