2x2 GB RAM'in yanına 1x4 GB RAM takmak

4 RAM slotuna sahipseniz 3. slota takacağınız bellek genelde sorun çıkartır. Sorunu en aza indirgemeniz için almak istediğiniz 3. belleğin voltaj aralığı ve bellek zamanlamaları birebir aynı olmalıdır. Öncelikle anakart marka model belirtin. Anakartınızın toplam 8 GB RAM destekliyorsa tek slota tek modül 4 GB bellek takamazsınız. Eğer durum öyle ise 2 GB 1333 MHz CL9 1.5v bir bellek alacaksınız. Eğer anakartınız 16 GB RAM desteğine sahipse 2. linkteki belirttiğiniz RAM diğer bellekleriniz ile tam uyumlu çalışacaktır.

4 RAM slotuna sahipseniz 3. slota takacağınız bellek genelde sorun çıkartır. Sorunu en aza indirgemeniz için almak istediğiniz 3. belleğin voltaj aralığı ve bellek zamanlamaları birebir aynı olmalıdır. Öncelikle anakart marka model belirtin. Anakartınızın toplam 8 GB RAM destekliyorsa tek slota tek modül 4 GB bellek takamazsınız. Eğer durum öyle ise 2 GB 1333 MHz CL9 1.5v bir bellek alacaksınız. Eğer anakartınız 16 GB RAM desteğine sahipse 2. linkteki belirttiğiniz RAM diğer bellekleriniz ile tam uyumlu çalışacaktır.

Anakartımda 4 RAM slotu var ve 16GB'ye kadar destekliyor.

Anakartımın marka-modeli: ECS H55H-CM

4 RAM slotunuz var ve 2x2'nin üstüne tek slota 4 GB RAM ekleyip 8 GB yapmak istiyorsunuz. Eğer doğru anlamışsam tabi. Bu yapılabilir. RAM eğer anakartınıza uyuyorsa herhangi bir problem yaşamazsınız diye düşünüyorum.

Anakartım: ECS H55H-CM
Uyar mı?

Ben de aynı soruya yanıt arıyorum benzer bir şekilde.
Babama ram aldıracağım cevaba ihtiyacım var.

Şimdi hangisi daha performanslı olur :

şimdi 4x1 cepte.
3 slottan biri dolu,kalıyor 2 slot
2x2 mi eklersem daha performanslı 4x1 mi ?

Yani 4+4 mü daha iyi olacak yoksa 4+2+2 mi
4+2+2 derken tekli 4 GB'ın yanına 1 tane Dual kit takmayı kastediyorum.
Nedense mesajımı editleyemiyorum o yüzden cümle ekleyerek düzeltmeye çalışıcam.
4+2+2 derken var olan tekli 4 GB RAM'in yanına bir tane 2x2 RAM eklemeyi kastediyorum.

Kısaca teklinin yanına tekli mi daha performanslı olur yoksa teklinin yanına Dual kit mi?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı