2x8GB RAM vs 16+4 GB RAM

TilkiMilki

Hectopat
Katılım
10 Kasım 2019
Mesajlar
387
Çözümler
1
Öncelikle konu hakkında gerçekten bilgisi olan arkadaşların yorum yapmasını diliyorum. Bilgisayarımın RAM'ini yükseltmeyi düşünüyorum. Şu an 2x4GB RAM mevcut. Benim de 2 alternatifim var.

1-) 4 GB RAM'den birini çıkartıp yerine 16 GB ekleyip 20GB RAM yapmak.

2-) iki RAM'i de çıkartıp yerine 2x8GB RAM takmak.

MHz, CL, voltage vs. gibi ayarları hallettim onlarda bir sorun yok.

16 GB RAM alıp 20'ye çıkarsam ileride 36'ya tamamlamak gibi bir düşüncem de yok.

Yazılımcı bir arkadaştan aldığım bilgiye göre RAM'lerin Dual Channel olarak çalışabilmesi için aynı MHz değerinde olmaları yeterliymiş.

Aydınlatırsanız sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
2*8 yapmanı tavsiye ederim ve bu RAM sana uzun bir sure boyunca yeter. MHz ve diğer değerleri hallettiysen tavsiyem 2*8 yap. Anakart modelini atarsan sana RAM önerisindede bulunabılırım.
 
Ne yazıyor sizin arkadaşınız?

Bu oyunu.
2*8 yapmanı tavsiye ederim ve bu RAM sana uzun bir sure boyunca yeter. MHz ve diğer değerleri hallettiysen tavsiyem 2*8 yap. Anakart modelini atarsan sana RAM önerisindede bulunabılırım.
2666 Mhz 1.2 volt. Değerleri bu şekilde
 
@TilkiMilki başarılı olur umarım...
Sorunuz için: Şu an için 2x8 GB çoğu oyunda yeterli olacak. Yani 20GB yapmanıza gerek yok. Eğer AMD işlemci kullanıyorsanız, MHz değerlerini yüksek tutmaya çalışın.
 
Son düzenleme:
Yanlış bilgi: Flex RAM'ler için 8GB ile 4GB RAM kullanılacaksa 8GB RAM'in 4GB'ı çift kanal çalışır, kalan 4GB'ı ise tek kanal çalışır.
Bak şimdi seni 4*8 GB RAM takıp 12 GB RAM yapamazsın çünkü RAM'larin boyutları farklı bu 2 RAM'ı taktıgında 8 GB RAM'de 4 GB'sini kullanır ve senin 12 GB RAM takmana ragmen bu RAM 8 GB olarak çalısır senin alacagın RAM'ler aynı CL degerinde aynı MHz'lerde ve hatta aynı modeller ve markalarda olmalıdır. Yani sen istersen 16 GB RAM ile 4 GB ran ı yan yana tak 16 GB RAM 4 GB'sini kullanır ve bunun tek çozumu aynı markaları takmaktır.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Corsair Vengeance LPX DDR4 3000 MHz 8 GB bu RAM'leri 8*2 yapıp almanı tavsıye ederim. ( Eğer AMD Ryzen işlemci kullanıyorsan 1*16 yapmaktansa 2*8 yapmanı tavsıye ederim:)
 

Geri
Yukarı