3.000 TL'ye R9 280X Sistem Toplama

arda9899

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle merhabalar. Bilgisayarımın yetersiz olduğunu düşündüğüm için yeni bilgisayar dizmeye karar verdim. Bütcem 3.500 civarı. Resimde gördüğünüz üzere basit bir sistem. Sizce bu sistemde neler eksik neler fazla? Neler koyabilirim neler çıkartabilirim ? Bilgisayarda oynayacağım oyunlar şuanda (Lol,CS GO,H1Z1)
Özellikle cs go icin bir bilgisayar istiyorum. Cevaplarsanız sevinirim :)

pcpcpcpc.png

Sistem gayet hoş. R9 280X diyenler, kendi kuracakları sistemde daha az FPS alabilmek için alternatifleri tercih edebilir. DX 12 destekliyor, elektrik faturasını düşünene tek lafımda şudur: 2000 Watt elektrikli ısıtıcı çalışmıyor.

Sanki yeni nesil kart alınca, üstüne binip mahallede gezecekler. Alacağın FPS değerinden önemli ne vardır biri söylesin lütfen, hele ki ileride değiştirmeye durumun yoksa o az gelen FPS farkları o kadar önemli olacak ki.

i5 sistem daha iyi olabilirdi tabii ki ama sakın i3 almayın. Şu haliyle i3'lerden daha iyi performans verir. İleride i7 takarım diyorsanız, H97 veya Z97 anakart alıp i3 takabilirsiniz. i3 2 çekirdeğini verimli kullanmasına rağmen, bazı oyunlara yetmeyebiliyor. Ama DX 12 ile AMD kartlar çok rahatlayacak. Şimdi piyasada oyun yok ama, ilerideki oyunların hepsi DX 12 olarak çıkacak. Yani şimdi ki oyunlarda DX 10 zamanındayken hani nerde diye bahsediliyordu.

SSD almayıp, WD Black alıp 80 lira tasarruf edebilirsiniz. Üstüne biraz daha ekleyin ve soğutucu alın, overclock kapasiteniz de artar. 120 GB SSD, Windows, GTA V, Far Cry 4 gibi oyunlarla dolıp taşarken siz performanslı 1 TB HDD'yi ağzına kadar doldurabilirsiniz :)

Edit: Bütçe 3500'müş, ben direk SS'deki bütçeye baktım :) . Siz direk i5 4460 veya 4590 + MSI H97 Gaming 3 anakartına girişebilirsiniz. RAM'ler 1600 MHz yeterli olacaktır, işlemci soğutucusuna gerek yoktur. WD Black tavsiyem hala geçerli, SSD olarakta V300 yerine aynı marka ama HyperX modellerinden tercih edin ya da Samsung 850 EVO ya da 850 EVO PRO.

Son düzenleme:
Sistem gayet hoş. R9 280X diyenler, kendi kuracakları sistemde daha az FPS alabilmek için alternatifleri tercih edebilir. DX 12 destekliyor, elektrik faturasını düşünene tek lafımda şudur: 2000 Watt elektrikli ısıtıcı çalışmıyor.

Sanki yeni nesil kart alınca, üstüne binip mahallede gezecekler. Alacağın FPS değerinden önemli ne vardır biri söylesin lütfen, hele ki ileride değiştirmeye durumun yoksa o az gelen FPS farkları o kadar önemli olacak ki.

i5 sistem daha iyi olabilirdi tabii ki ama sakın i3 almayın. Şu haliyle i3'lerden daha iyi performans verir. İleride i7 takarım diyorsanız, H97 veya Z97 anakart alıp i3 takabilirsiniz. i3 2 çekirdeğini verimli kullanmasına rağmen, bazı oyunlara yetmeyebiliyor. Ama DX 12 ile AMD kartlar çok rahatlayacak. Şimdi piyasada oyun yok ama, ilerideki oyunların hepsi DX 12 olarak çıkacak. Yani şimdi ki oyunlarda DX 10 zamanındayken hani nerde diye bahsediliyordu.

SSD almayıp, WD Black alıp 80 lira tasarruf edebilirsiniz. Üstüne biraz daha ekleyin ve soğutucu alın, overclock kapasiteniz de artar. 120 GB SSD, Windows, GTA V, Far Cry 4 gibi oyunlarla dolıp taşarken siz performanslı 1 TB HDD'yi ağzına kadar doldurabilirsiniz :)
Bu kadar alay etmenize gerek yok, güncel olmak iyidir. Siz gidip 680 yerine 950 tercih etmeyebilirsiniz. Ama ben ederim, performansın yanında güncellik de önemlidir. W meselesine hiç girmiyorum, 500 W ile 800 W arasında o kadar elektrik faturası farkı yok. Tavrınıza gelecek olursak buranın Technopat olduğunu benden daha iyi bildiğinize eminim. Biz burada birbirimize öneriler sunuyoruz. Biri benim hoşuma gitmeyen bir öneri yaptığında "Bence bu daha iyidir." demek gerek, alay etmek değil.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı