@Kelsza@549380 hocalarım benden fog nin türevini istiyor bu da f'(g(x)).g'(x) e eşit oluyor. Ancak f'(g(x)) in türevini bulabilmek için de f fonksiyonunda g'yi yerine yazmak gerek. Eğer bu böyle değilse benim tüm mat bilgisi yanlış oluyor. Onlarca test türev çözdüm ve böyle sorularda hep böyle yaptım.
@Kelsza@549380 hocalarım benden fog nin türevini istiyor bu da f'(g(x)).g'(x) e eşit oluyor. Ancak f'(g(x)) in türevini bulabilmek için de f fonksiyonunda g'yi yerine yazmak gerek. Eğer bu böyle değilse benim tüm mat bilgisi yanlış oluyor. Onlarca test türev çözdüm ve böyle sorularda hep böyle yaptım.
Hocam şöyle f'(g(x)) için f'(x) = 3 buraya kadar tamamız. f'(g(x)) demek f'in türevinde g(x) yaz demek. f'in türevinde x'li terim olmadığından yazamayacağından direkt 3'e eşit oluyor.
Hocam şöyle f'(g(x)) için f'(x) = 3 buraya kadar tamamız. f'(g(x)) demek f'in türevinde g(x) yaz demek. f'in türevinde x'li terim olmadığından yazamayacağından direkt 3'e eşit oluyor.
Hayır hocam ama mat öğretmenlerime yazdım. Sizin dediğiniz f'(x)=3 doğru ancak eksik bence. Çünkü türev alıp g fonksiyonunu yerine koymuyoruz. F fonksiyonunda yerine koyup türev alıyoruz. Hemen altındaki başka bir soruyu benim dediğim yöntemle yaptım ve çıkıyor cevap.
@Kelsza 3 4 5'in video çözümüne bakarsanız(bölüm 5 türev 1 test 5 soru 1) ordaki adam bileşke fonksiyonu bulup türevini almış benim dediğim gibi ancak orada g'(x) i almıyor ondan dolayı 3 buluyor. Siz ise f'(x) i buluyorsunuz f'(g(x)) yerine.