3.5 upload ile LOL yayını yapılır mı?

BerkayKayrak

Hectopat
1584831802885.png

Arkadaşlar internetim yukarıda gördüğünüz gibi. Normalde daha yüksek upload alıyorum 3.5'in altına düşmüyor.
Sizce bu internet ile League of Legends, Counter-Strike gibi oyunların yayınını yapabilir miyim?
Yapabilirsem kaç P verebilirim yayının kalitesini?

Eki Görüntüle 518284

Arkadaşlar internetim yukarıda gördüğünüz gibi. Normalde daha yüksek upload alıyorum 3.5'in altına düşmüyor.
Sizce bu internet ile League of Legends, Counter-Strike gibi oyunların yayınını yapabilir miyim?
Yapabilirsem kaç P verebilirim yayının kalitesini?
480P. O da çöp gibi görüntü oluyor. Bende de 3MBps var. En az 5 lazım, o da 720P için.

4mbit upload ile online rekabetçi oyunlarda pingim yükselmesin diye 2000bit veriyorum. 2300 verince ara sıra ping çıkıyor. 2500 versem ping direk yüksek oluyor zaten. Senin oyun deneyiminin bozulmaması için 1500-1800 bitrate arası verebilirsin sanırım.

Ben de öyle düşünüyordum. Benim arkadaşım 5Mbit upload ile 1080P60 yayın veriyor.
Dostum önemli olan seçtiğin çözünürlük değil zaten, verdiğin bitrate. Sen 3.5mbit upload ile 1080P 60FPS yayın açarsın ama 1500 bitrate verebilirsin. O 1080P’nin bir mantığı kalmıyor o zaman. Görüntü kalitesi 480P gibi gözüküyor.

VDSL altyapı ise bunu yaparsan. Çok rahat 2500-2600 bitrate verip. Ping çıkmadan yayın yapabilirsin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
.
Ve işlemci olarak ne kullanıyorsun AMD mi Intel mi?
Yayın ayarları konusunda yardımcı olabilirim.

Dostum önemli olan seçtiğin çözünürlük değil zaten, verdiğin bitrate. Sen 3.5Mbit upload ile 1080P 60FPS yayın açarsın ama 1500 bitrate verebilirsin. O 1080P’nin bir mantığı kalmıyor o zaman. Görüntü kalitesi 480P gibi gözüküyor.

1500 değil en az 2500-3000 bitrate 720P30 FPS yayını mükemmel şekilde yapar sadece LOL'de değil istediği oyunuda oynar.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı