3.7 Mbps upload ile yayın yapılabilir mi?

mannavegr

Decapat
48 Mbps download, 3.7 Mbps upload bilgisayarımda aşağıda belirttiğim gibi bitrate kaç yapmalıyım ve OBS ayarlarını nasıl yapmalıyım? Xsplit üyeliğim var 1 yıllık premium. Xsplit mi OBS mi kullanmalıyım? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.

Bilgisayarım:
  • Intel Core i9-9900K 3.6GHz Turbo 5GHz 16MB
  • SilverStone Tundra Serisi TD02-LITE (işlemci soğutu)
  • Asus RTX2070 OC 8GB ROG STRIX OC 256Bit GDDR6
  • Team DDR4 16GB(2x8GB) 3000MHz T-Force Vulcan Gaming Soğutuculu Ram Bellek
  • Gigabyte Z370P D3 Intel Z370 4000MHz(O.C.) DDR4 Coffe Lake ATX Anakart
  • Adata XPG Gammix S11 PRO 256GB 3500/3000 MB/s NVMe M.2 SSD
  • Seagate Barracuda 1TB 3.5" 7200RPM 210MB/s 64MB Cache Sata3 Masaüstü Disk ST1000DM010
  • High Power 750W 80+ Bronze 56A@12V Güç Kaynağı (HPG-750BR-H12S)
  • Dark R30 4x12cm Türbin RGB Fan, USB 3.0, Full Cam Ön ve Çift Yan Panel, Toplam 8 Adet Fan Takılabilir, Uzaktan Kumandalı, Mid-Tower Oyuncu Kasası
NOT: Ben kendim ayar yaptığımda BF5 oynuyorum ultrada bende hiç sıkıntı yok 250 350 arası FPS alıyorum ama yayına donarak gidiyor bir türlü ayarlayamadım. PUBG oynuyorum 350 FPS alıyorum yayına donarak gidiyor. Sebebini bir türlü anlayamadım daha önce çok daha kötü PC'de yayın yapıyordum ve hiç sorun yaşamıyordum.

Son düzenleyen: Moderatör:
720p 30 FPS yayın yapabilirsiniz bu upload ile. 3000 bitrate değeri yeterli.
3500 bitrate ile 60 FPS yayın da yapılabilir fakat sınıra yaklaşmaya gerek yok.

48 Mbps download, 3.7 Mbps upload bilgisayarımda aşağıda belirttiğim gibi bitrate kaç yapmalıyım ve OBS ayarlarını nasıl yapmalıyım? Xsplit üyeliğim var 1 yıllık premium. Xsplit mi OBS mi kullanmalıyım? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.

Bilgisayarım:
  • Intel Core i9-9900K 3.6GHz Turbo 5GHz 16MB
  • SilverStone Tundra Serisi TD02-LITE (işlemci soğutu)
  • Asus RTX2070 OC 8GB ROG STRIX OC 256Bit GDDR6
  • Team DDR4 16GB(2x8GB) 3000MHz T-Force Vulcan Gaming Soğutuculu Ram Bellek
  • Gigabyte Z370P D3 Intel Z370 4000MHz(O.C.) DDR4 Coffe Lake ATX Anakart
  • Adata XPG Gammix S11 PRO 256GB 3500/3000 MB/s NVMe M.2 SSD
  • Seagate Barracuda 1TB 3.5" 7200RPM 210MB/s 64MB Cache Sata3 Masaüstü Disk ST1000DM010
  • High Power 750W 80+ Bronze 56A@12V Güç Kaynağı (HPG-750BR-H12S)
  • Dark R30 4x12cm Türbin RGB Fan, USB 3.0, Full Cam Ön ve Çift Yan Panel, Toplam 8 Adet Fan Takılabilir, Uzaktan Kumandalı, Mid-Tower Oyuncu Kasası
NOT: Ben kendim ayar yaptığımda BF5 oynuyorum ultrada bende hiç sıkıntı yok 250 350 arası FPS alıyorum ama yayına donarak gidiyor bir türlü ayarlayamadım. PUBG oynuyorum 350 FPS alıyorum yayına donarak gidiyor. Sebebini bir türlü anlayamadım daha önce çok daha kötü PC'de yayın yapıyordum ve hiç sorun yaşamıyordum.
Bu bilgisayarı ne kadara aldınız acaba?

720p 30 FPS yayın yapabilirsiniz bu upload ile. 3000 bitrate değeri yeterli.
3500 bitrate ile 60 FPS yayın da yapılabilir fakat sınıra yaklaşmaya gerek yok.
3000 bitrate yapıyorum ama mesela yayın on numara görüntü kalitesinde geliyor. OBS le denedim 1920x1080 kullanıyorum masaüstünü normalde 4 k monitörüm var yayın için 1900 1080 kullanıyorum çıkışı 720p yapıyorum bitrate 3000 yapıyorum ben oyunu sıkıntısız şekilde hiç donmadan oynuyorum (online oyunlarda ping oluyor :( )ama yayına gelen görüntü donuyor (OBS TE DROP OLDUĞUNA DAİR BİLDİRİMDE YOK DROP OLMADIĞINI GÖSTERİYOR SIKINTIDA YOK İNTERNET HIZIMDA )bir ayarda yanlış yaptığımı düşünüyorum ama yanlışta göremiyorum. obs te 720p 30 yaptım 2500 bitrate sorunsuz donmadan oldu ama görüntü bulanık (daha önce 1300 bitrate ile 10 katı daha güzel görüntüyle yayın yapıyordum ve daha kötü bilgisayarla)oldu çok neden anlamadım.xsplit gamescaster a geçtim onda otomatik te açtım görüntü çok güzel oldu 3000 bitrate gerçekten inanılmaz iyi görüntü geldi ama şöyle oluyor 5 sn falan yayın mükemmel donmadan gidiyor sonra böyle donuyor gibi oluyor hızlandırılmış şekilde görüntü gidiyor böyle sanki video açmışım 1.5 hızla izliyorum gibi neden böyle oluyor(DROP VS BİLDİRİM GELMİYOR XSPLİTTEDE AYNI ŞEKİLDE)OBS ayarlarımı nasıl yapmalıyım yardımcı olabilir misiniz? veya xsplit mi kullanmalıyım 1 yıllık bedava üyelik geldi xspilit gamecaster ve broadcaster ücretsiz şuan :(

sırf bilgisayara format attım hani bilgisayardan anlamayan biride değilim ama bunu çözemedim kafayı yedim biosu update ettim belki ondandır dedim vs bilmiyorum geri aldım pc yi formatladım bugün tekrar deneyeceğim. :(
Bu bilgisayarı ne kadara aldınız acaba?
Eski bilgisayarımı 5.500 e sattım üstüne 3 k para ekledim her parçayı alış fiyatına tanıdık toptancıdan aldım. yani yaklaşık 8.5 9 k ya almış oldum

Son düzenleme:
O yayında ki donmalar, kısa kesik atlamalar, yayının kısa süreliğine hızlanmış gibi olması senden kaynaklı bir durum değil. Şu anda çoğu yayıncılar o sorun var maalesef.

OBS sorununuzu nasıl giderdiniz?
Şuan tam olarak kullandığınız ayarları paylaşır mısınız?
Kaç bitrate veriyorsunuz çıkış çözünürlükleriniz nedir?
Hangi kodeği kullanıyorsunuz? Ayarlarınızı paylaşırsanız güzel olur.Bende denemek isterim :)

OBS sorununuzu nasıl giderdiniz?
Şuan tam olarak kullandığınız ayarları paylaşır mısınız?
Kaç bitrate veriyorsunuz çıkış çözünürlükleriniz nedir?
Hangi kodeği kullanıyorsunuz? Ayarlarınızı paylaşırsanız güzel olur.Bende denemek isterim :)

OBS i manuel kodlarla çalıştırıyorum. Net hızın ve pc nin özelliklerini yazarsan sana gerekli ayarları atacağım. olmadı gene bir konu açarım orada ayarlarımı paylaşırım nasıl yaptığımı hangi kodun neye yaradığını anlatırım ama 3.7 3.8 mbps interneti olan birisi en net görüntüyü 30 fps de alabilir (3000bitrate ile çevrimiçi oyunlarda ping olmadan 0 bulanıklık ile ). Biraz daha akıcı olmasını isterse kodlarla 48.5 fps te de net alabilir ama yardımcı kodlar (iyi bir bilgisayar gerektirir en az i7 işlemci) ile bu kodları bilende az kişi var onlarda paylaşmıyor hiç bir forumda görmedim ama ben paylaşacağım. 1 sene önce 1300 bitrate ile 4 mbps upload hızı olan adamla aynı görüntüde yayın yapıyordum.

OBS güncellendikten sonra herhalde sorun bende ayarları yapamıyorum artık her şey eskisi gibi değil herhalde dedim ama eskisinden iyi olmuş :). (1.5 2 yıldır obs kullanmıyordum yayın yapmıyordum)

NOT: çevrimiçi oyunlarda ping sabit olmayacak ama cs de 60 70 arası lol de 30 40 arası bazen 50 ping alacaksın ama çok akıcı olacak merak etme hiç fark hissettirmeyecek.

Son düzenleme:
OBS i manuel kodlarla çalıştırıyorum. Net hızın ve pc nin özelliklerini yazarsan sana gerekli ayarları atacağım. olmadı gene bir konu açarım orada ayarlarımı paylaşırım nasıl yaptığımı hangi kodun neye yaradığını anlatırım ama 3.7 3.8 mbps interneti olan birisi en net görüntüyü 30 fps de alabilir (3000bitrate ile çevrimiçi oyunlarda ping olmadan 0 bulanıklık ile ). Biraz daha akıcı olmasını isterse kodlarla 48.5 fps te de net alabilir ama yardımcı kodlar (iyi bir bilgisayar gerektirir en az i7 işlemci) ile bu kodları bilende az kişi var onlarda paylaşmıyor hiç bir forumda görmedim ama ben paylaşacağım. 1 sene önce 1300 bitrate ile 4 mbps upload hızı olan adamla aynı görüntüde yayın yapıyordum.

OBS güncellendikten sonra herhalde sorun bende ayarları yapamıyorum artık her şey eskisi gibi değil herhalde dedim ama eskisinden iyi olmuş :). (1.5 2 yıldır obs kullanmıyordum yayın yapmıyordum)

NOT: çevrimiçi oyunlarda ping sabit olmayacak ama cs de 60 70 arası lol de 30 40 arası bazen 50 ping alacaksın ama çok akıcı olacak merak etme hiç fark hissettirmeyecek.
O kadar şey yazmışsınız, sorununuzun çözümü ile ilgili hiç bir şey yazmamışsınız. Eğer sorununuz çözüldü ise çözüm yolunu yazarsanız, sorunu olan kişilerede yardımcı olmuş olursunuz.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı