3 ay boyunca fitness yapmak

Wisdow

Hectopat
Daha fazla  
90 kilo civarındayım, 183 boyundayım ve 6 ay boyunca spor salonuna da gittim. Yağ oranım normalin üstünde. Bu süreçte kardiyoyu önemsemedim, ancak diğer tüm vücut antrenmanlarını düzenli olarak yaptım. Şimdi basitçe önümüzdeki 3 ay boyunca kardiyo ağırlıklı çalışırsam, yağ oranımı normal bir insanın yağ oranına (%30'un üzerinden %20-22 civarlarına) düşürebilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
90 kilo civarındayım, 183 boyundayım ve 6 ay boyunca spor salonuna da gittim. Yağ oranım normalin üstünde. Bu süreçte kardiyoyu önemsemedim, ancak diğer tüm vücut antrenmanlarını düzenli olarak yaptım. Şimdi basitçe önümüzdeki 3 ay boyunca kardiyo ağırlıklı çalışırsam, yağ oranımı normal bir insanın yağ oranına (%30'un üzerinden %20-22 civarlarına) düşürebilir miyim?

Beslenmeniz nasıl.

Beslenmeniz nasıl.
Kahvaltısız başlıyorum, mümkün olduğunca tavuk yemeye çalışıyorum. Pilav, buldukça ton balığı, su içiyorum. Aşırı derecede fast food yemiyorum, ara sıra sadece (ayda 1-2) kere dürüm falan yiyorum. Onun dışında yaz geldi mağlumunuz, haftada 3-4 kere dondurma ve karpuz falan yiyorum. Basitçe karbonhidratı biraz fazla alıyorum, ama eşit miktarda protein de almaya çalışıyorum.

Kahvaltısız başlıyorum, mümkün olduğunca tavuk yemeye çalışıyorum. Pilav, buldukça ton balığı, su içiyorum. Aşırı derecede Fast food yemiyorum, ara sıra sadece (ayda 1-2) kere dürüm falan yiyorum. Onun dışında yaz geldi mağlumunuz, haftada 3-4 kere dondurma ve karpuz falan yiyorum. Basitçe karbonhidratı biraz fazla alıyorum, ama eşit miktarda protein de almaya çalışıyorum.

Hocam vücut kütle indeksinizi hesaplayıp ona göre karbonhidrat protein yağ ihtiyacınızı tamamlayabileceğiniz mobill uygulamalat var araştırın isterseniz.

Kalori sayarak ilerleyebilirsin mobilde fat secret adında bir uygulama var kalorileri kolayca sayabılıyorsun kullanabilirsin.

Günlük kalori ihtiyacım 3100 kalori, ben bunu zero-carb diyeti yaparak 1500-2000 civarında tutmaya çalışarak, günlük 1000-1500 kalori açık yaratarak bahsettiğim yağ oranına gelebilir miyim?

Zero carb diyeti saçma değil mi? Vücudun enerji deposu zaten karbonhidrat ve yağlar yani sen spor yapıp üstüne vücuda enerji kaynağı vermeyince çok yorgun düşersin diye düşünüyorum.

Zero carb diyeti saçma değil mi? Vücudun enerji deposu zaten karbonhidrat ve yağlar yani sen spor yapıp üstüne vücuda enerji kaynağı vermeyince çok yorgun düşersin diye düşünüyorum.
Enerji ihtiyacını yağlar üzerinden karşılamayı düşünüyordum zero-carb olmasa bile low-carb gibi bir diyetle yapmak istiyorum. Ayrıca protein tozu vb. supplementler de kullanacağım.

Kahvaltısız başlıyorum, mümkün olduğunca tavuk yemeye çalışıyorum. Pilav, buldukça ton balığı, su içiyorum. Aşırı derecede fast food yemiyorum, ara sıra sadece (ayda 1-2) kere dürüm falan yiyorum. Onun dışında yaz geldi mağlumunuz, haftada 3-4 kere dondurma ve karpuz falan yiyorum. Basitçe karbonhidratı biraz fazla alıyorum, ama eşit miktarda protein de almaya çalışıyorum.
Kardiyo yapmak zorunda değilsin, önemli olan kalori açığı. 500 kalori açığı ideal yavaş yavaş veriyorsun. Fat secret gibi uygulamalar ile yediğin şeylerin makrolarini hesaplayabilirsin rahat. Kardiyo, antrenmanlardan sonra 15-20 dakikalık yürüyüşler olabilir yağ yakimina yardımcı olur ama öyle olmazsa olmaz birşey değil ben hiç yapmadım, yaptığım zamanda kilo vermedim zaten kalori açığım olmadığı için.

Kahvaltısız başlıyorum, mümkün olduğunca tavuk yemeye çalışıyorum. Pilav, buldukça ton balığı, su içiyorum. Aşırı derecede Fast food yemiyorum, ara sıra sadece (ayda 1-2) kere dürüm falan yiyorum. Onun dışında yaz geldi mağlumunuz, haftada 3-4 kere dondurma ve karpuz falan yiyorum. Basitçe karbonhidratı biraz fazla alıyorum, ama eşit miktarda protein de almaya çalışıyorum.

Bu sekilde kilo veremezsin tam tersi daha cok alirsin.

Durumu, dondurmayi, Fast foodu, cok meyveyi unutacaksin.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı