3 ayda sıfırdan YKS için bir şeyler yapılabilir mi?

Gördüğüm, tanıdığım ve konuştuğum yüzlerce örneğe dayanarak söylüyorum. Eğer arkadaş toplumun %0.1'nin sahip olduğu üstün zekaya sahip değilse ki olsa son 3 aya kadar çalışmamazlık etmezdi, 3 ayda sıfırdan düzgün bir bölüm kazanamaz. Hadi her konuyu ölümüne çalıştı hiçbir soruyu kaçırmadı anca TYT konularını bitirir, TYT 500 puan aldığını düşünelim %40'ı kaç yapıyor ? 200. Ortalamanın üstünde bir öğrenci olduğunu düşünelim(temeli yok iken nasıl olacaksa) ve 50 puan ekleyin. Kaç etti ? 250.

İnsanlara hayal satmanın anlamı yok. Arkadaş gerçekten bir bölüm istiyor olsaydı çalışırdı. Şu an önünde 3 seçenek var ya 2 yıllık bir önlisans kazanmayı hedefleyecek ya da gelecek sene olacak sınava hazırlanmaya başlacak üçüncü yol ise eğitim hayatını noktalamak.
Şartlardan dolayı çalışamadığımı nereden biliyorsunuz da bu kadar kesin konuşabiliyorsunuz hocam?
 
Biraz geç kaldım biliyorum ama hiç yoktan bir şeyler denemek istiyorum. 3 ayda düzenli çalışma ile Akdeniz Üniversitesi'nde düzgün bir bölüm tutturabilir miyim? Temelim vs. yok.

Açık söyleyeyim hayal satmak istemem ama zor olur temelin hiç yoksa.
 
Şartlardan dolayı çalışamadığımı nereden biliyorsunuz da bu kadar kesin konuşabiliyorsunuz hocam?
Tamam üstün zekalı ve çalışamamış olabilirsiniz hocam şansınız deneyin ? Engel olan mı var ? Ben fikrimi beyan etmişim, internette rastgele insanın fikrine göre çalışıp çalışmayacağınıza mı karar veriyorsunuz ? Bu iş sadece zeka işi değil onu anlatmaya çalışıyorum. 3 ayda TYT konularını hatim etseniz bile doğru dürüst bir puan elde edemiyorsunuz, 1 senedir hatta 1.5 senedir hazırlanan insanlar salak değil ki o kadar erken başlıyor. Ayrıca şartlardan dolayı çalışamadıysanız 4 sene çalışmayıp şimdi bir anda ortam mı oluştu da başlayacaksınız ? Bakın eğer pohpohlanmak istiyorsanız yukarıda sizi pohpohlayan arkadaşlar var zaten onların yazdıklarını ciddiye alabilirsiniz.


Cevabınız için teşekkürler. Hiç yoktan yine de çalışayım, 4 yıllık olmazsa da 2 yıllık bir yere girerim ya da seneye bırakırım.

Bende sizi bunu diyorum hocam 3 aylık çalışma ile bir şeyler yapabilirim hayali ile sınava girmeyin. Olursa ne mutlu ama olmazsa olmaz çalışmaya devam edeceğim diye girin, bu sene olmazsa seneye olur dünyanın sonu değil.
 
Öncelikle kardeşim demeye çalıştığım 3 ay kısa olsa da iyi bir süre TYT'nin hepsini bitirmene gerek yok. Bölümünü bilmiyorum ama en çok çıkan konulardan ikisini de paralel bitir hem TYT hem AYT olarak 4 yıllık düşünüyorsan. Gerçekten zor ama günde çıkabildiğin en yüksek saatlere çık. Biliyorsun bu sene olmasa bile seneye seni çok rahatlatacak bu ek mesailer.
Ve lütfen ben herkesten bunu gördüm herkeste şöyle oldu gibi şeylere kulak asma. Çalışsaydı çalışırdı gibi bir üslup takınan adamı da çok dinleme derim. Her şey sende biter iyi dersler şimdiden başlamak lazım artık 🫡
 
3 ay 90 gün demek. Okula falan da gitmiyorsan şayet günde aralıklı 6 saat çalıştığında ve hafta sonu çalışmadığını da varsaydığımızda 66 günün var bu 3 aylık süreçte. 66*6 yaptığında da 396 saatlik bir sürecin oluyor çalışmak için. Kitap okuyan biriysen normal zaman diliminde, uzun sorulara karşı dirençli olabilirsin ki bu büyük bir avantaj. Tavsiyem basit konuları çok kısa bir zaman diliminde bitirmen ve üstünde çok durmaman. Youtube içerisinde bazı hızlı çözüm taktikleri var bunları ezberine al. Hiç bilmediğin ve yapamayacağını düşündüğün konulara girişme veya en sona at. Sınavlarda genelde hangi konulardan ne kadar soru çıkacağı yazar(tahminen). Bunları takip et. Buna göre de kendini sıkı bir şekilde hazırla. Motivasyonunu hep yüksek tut. Umarım başardığını yazarsın buraya. Kolay gelsin şimdiden.
 

Geri
Yukarı