3 ayda vucut yapılır mı?

mert00001

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, 17 yaşındayım, boyum 188 cm. Spora 23 Haziran'da başladım, yani bu ay itibarıyla 3 ay oldu. İlk 1,5 ay boyunca haftada 3 gün full body çalıştım (4 set, 12 tekrar). Sonrasında haftada 5 güne çıktım ve 3x12 şeklinde çalıştım. Son 1 haftadır ise ağır kilo ile 6–8 tekrar (3 set) yapıyorum.

Bu 3 ay içinde toplamda 2 hafta spora gidemedim (1 hafta hastalık, 1 hafta tatil). Yine de ağırlıklarım arttı. Protein tozu dışında herhangi bir supplement kullanmadım. Beslenmeme dikkat etmeye çalıştım, genel olarak da dikkat ettim. Başladığımda 90 kiloydum, şu an 85 kiloyum.

Yağ oranım başta %24 civarındaydı, şu an %20. fakat kas gelişimi olarak çok fazla bir şey göremedim. Bu durum yağlı olduğumdan mı, yoksa yanlış mı yapıyorum? 3 ayda biraz inceldim, göğüs kaslarımın yan çizgileri çok hafif belirginleşti ama onun dışında ciddi bir değişim fark etmedim.

Acaba hata mı yapıyorum? 3 ayda normalde ne kadar gelişim olurdu?

3 ayda dehşet bir gelişim bekleyemezsin, maksimum olacak şey yazdığın gibi yağ oranın düşer ve incelirsin. Asıl değişikliği 1 sene civarında alırsın.

Yani hocam kas olarak biliyorsunuz sosyal medyada bazı tipler 3 ayda iyi bir yere geliyor bende dedim acaba hatamı yapıyorum zaten hedefim kısa vadeli değil ama hatalıysam düzeltmek isterim.

Yani hocam kas olarak biliyorsunuz sosyal medyada bazı tipler 3 ayda iyi bir yere geliyor bende dedim acaba hatamı yapıyorum.

İğne basarsan neden olmasın sen de 3 ayda gelişirsin 🤣. Natural olmanın dezavantaj denilebilecek yanı da bu, gelişimin çok yavaş oluyor ancak iyi yanı da sağlığından olmuyorsun.

İğne basarsan neden olmasın sen de 3 ayda gelişirsin 🤣. Natural olmanın dezavantaj denilebilecek yanı da bu, gelişimin çok yavaş oluyor ancak iyi yanı da sağlığından olmuyorsun.

Anladım hocam teşekkür ederim ben istikrarla ilerlemeye devam edeceğim umarım 1 sene sonunda biraz da olsa kaslı denecek seviyeye gelirim sağlıcakla kalın.

Merhaba, 17 yaşındayım, boyum 188 cm. Spora 23 Haziran'da başladım, yani bu ay itibarıyla 3 ay oldu. İlk 1,5 ay boyunca haftada 3 gün full body çalıştım (4 set, 12 tekrar). Sonrasında haftada 5 güne çıktım ve 3x12 şeklinde çalıştım. Son 1 haftadır ise ağır kilo ile 6–8 tekrar (3 set) yapıyorum.

Bu 3 ay içinde toplamda 2 hafta spora gidemedim (1 hafta hastalık, 1 hafta tatil). Yine de ağırlıklarım arttı. Protein tozu dışında herhangi bir supplement kullanmadım. Beslenmeme dikkat etmeye çalıştım, genel olarak da dikkat ettim. Başladığımda 90 kiloydum, şu an 85 kiloyum.

Yağ oranım başta %24 civarındaydı, şu an %20. fakat kas gelişimi olarak çok fazla bir şey göremedim. Bu durum yağlı olduğumdan mı, yoksa yanlış mı yapıyorum? 3 ayda biraz inceldim, göğüs kaslarımın yan çizgileri çok hafif belirginleşti ama onun dışında ciddi bir değişim fark etmedim.

Acaba hata mı yapıyorum? 3 ayda normalde ne kadar gelişim olurdu?
3 Ayda en fazla kazandığın gücü ve kolunun hafif büyümesi(kreatin gibi supplementler kullanıyorsan daha büyük bir etki görebilirsin), göğüs kaslarının belirginleşmesi ve eğer göbeğiniz çok yoksa karnınızın sertleşmesi gibi küçük etkenler dışında bişey göremezsiniz. Öyle 3 ayda 5 ayda hayvan gibi olan elemanlara kanmayın. 17 yaşında yolun yarısındalar :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı