3 aydır Wi-Fi şifresi vermemek için ev sahibinden kaçmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hocam bunların bir kuzeni var, adam tekniker mi neyse. İşi biliyor yani. Geçen gün kendi lokal IP adresim dışındakilerin hepsine 100 kbit indirme 100 kbit gönderme verdim. Ertesi gün kapıyı bu adam çaldı. Diyor ki kutuyu kontrol ettim port sağlam, internetin sıkıntılı biz çok yavaş bağlanıyoruz müşteri hizmetlerini ara.
Şaka demi bu? Ne yüzsüzlüktür bu? Yok arkadaş evinde bir silah falan olmalı.
 
Mac adresini al ve modem arayüzünden filtrele ve bağlantı WiFi yavaş çekmiyor kopuyor benim ki de gitsin.
 
Bizim kapıcıda istiyordu vermedim, çok istedi muhabbetimiz olduğu için verdim. Ertesi gün şifreyi değiştirdim. Bir daha istemedi. Sizinkiler yüzsüzmüş.
 
Bu iş zor ya. Şuan en mantıklı çözüm olarak galiba sadece şikayet etmek var. Şalteri indirirse de siz birşey yapmayın direk şikayet edin. Bunlar siz dur demeden durmaz.
 
Gizli kamera veya benzeri bir şeyi yapmanızı önermiyorum. Karşı tarafın izni olmadan gizlice kayıt almak yasalara aykırı diye biliyorum.
 
Merhaba. Temmuz ayında apartmandakiler köpek istemediği için evimi değiştirdim. 20 daireli bir apartmanda kalıyordum, yarısından fazlası imza toplayıp belediyeye haber vermiş köpeği zorla alın diye.
Bu kadar insanı rahatsız ettiğine göre kesin senin köpekte sıkıntı vardır diyenleriniz olacaktır, ama durum öyle değil. Köpeğim havlamaz, ses çıkarmaz. Kimseyi ısırma korkutma durumu da yok. Ama apartmandakiler köpek beslemenin haram ve günah olduğunu söyleyip bunları yaptılar. Üst komşum, köpeğimin salyası yüzünden abdestinin tutmadığını söyleyip üstüme yürümüştü bir gün.
Her neyse buraları geçiyorum. Yeni bir ev bakarken aradığım ilk kriter semtten çok köpek beslemeye uygun olmasıydı. Sonunda bir yer buldum, kısa sürede taşındım. Ancak taşındığımdan bu yana, üst kattaki ev sahibim ikide bir gelip Wi-Fi şifremi istiyor. Başta ne olacak ya yaşlı bir adam ile kadın ne yapabilir ki maksimum diyerek verdim. Bilmediğim nokta şuymuş ki bu ailenin 5 tane torunu varmış. Bu yaşlı çift, haftanın altı günü sabahtan akşama kadar 5 tane çocuğa bakıyormuş. Toplamda etti 7. dolayısıyla onların kullandığı 2 tablet 3 bilgisayar ve 2'de telefon devasa bir yük bindiriyor modeme. Hatta bazı günler oluyor bir bakıyorum bütün apartman bağlanmış modemime.
Şifreyi değiştiriyorum, yine geliyor. Afra tafra yapıyor. Geçen gün dedi ki "bu hep böyle mi olacak her seferinde merdiven inip çıkıyorum ağrıyan dizlerimle?" Asansör kullanmasını söylediğim zaman "parasını sen mi veriyorsun?" Diyor. (Giriş katta oturduğum için aidatta asansör harcı vermiyorum.)
Her hafta rutin olarak değiştiriyorum şifremi. Pazar sabahı bile bana mısın demiyor, eline not defteri alıp sabah 8'de çalıyor kapımı. Geçen gün de şalterlerimi indirdi şifreyi değiştirince.
Vermek istemediğimi söyleyemiyorum, hafiften ima ettiğim zaman "bu devirde köpeğe izin veren apartman zor bulursun." Diyor.
Ne yapmalıyım sizce? QoS ile ayar çektiğim zaman anında not defteriyle beliriyor adam kapımda şifreyi ver diye. Zor durumdayım.
Şu an modem arayüzündeki durum bu şekilde.

Eki Görüntüle 693435

Kısaca şunu yapacaksın. ISS'm beni aradı. "Bir modeme bu kadar IP bağlanması normal değil. Eğer bu devam ederse işlem başlatacağız" diyeceksin. Ya da "uzaktan bir firmada boş zamanlarımda müşteri temsilciliği yapıyorum, internete çok yüklendildiği için şifreyi değiştirmek zorunda kaldım." De.
 
Şaka mı bu kardeşim, ver lafını şu moruğun muhattap olma. Kiradan kiraya ağzını aç sadece. Ev sahibim bana bunları yapsa mümkünatı yok altında kalmam. Elinde not defteriyle aşağı inmek nedir ulan akıl yoksunu.
 
Kolunu, bacağını kırın. Eğer tavsiye isterseniz, önce sakin sakin konuşun, tam yumuşadığı anda sağ kol ile tam burnuna, o acıyla bir şey yapamayacak, o an bir tane, sağ böbreğe yumruk. Sorun kalmadı.
Ne yaptın la adama :)
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı