3 aylık mining PowerColor RX 6600 XT ekran kartı alınır mı?

Gökhan Şenak

Megapat
Daha fazla  
@kino hocamın dikkatine. Benim ekran kartını bugün satacağım 6600 XT ekran kartına geçeceğim satın alacağım arkadaş 3 ay önce mining için almış. Sizce bu kartı alınır mı?
Satın alacağım ekran kartı marka modeli PowerColor RX 6600 XT.

Ucuzluktan bahsetmiyorum. RX 6600 ile sorun yaşadıysa RX 6600 XT ile de yaşama ihtimali var. Kartlardan bağımsız olarak sisteminde RX 6000 serisine uyum sorunu yaşatan parça olabilir.

Çocuk muhabbetine giren yok. Zaten AMD'yi savunmuyorum, aksine yazılım sıkıntıları olduğunu belirten biriyim. Hem 3060 hem 6600 XT'i kullanan biri olarak yardımcı olabilirim bu konuda.
3060 Alabileceğimi zannetmiyorum hocam keşke ala bilsem böyle sürekli dert yandığım bir firmanın kartını kesinlikle almak istemem. Ama fiyat performans olarak baktığınız zaman performans anlamında AMD önde duruyor yazılımı her ne kadar kötü olsa da.

Hocam Nvidia tarafına bakıyorum bir 3060 alacak param yok kaldı ki çok pahalı. 6600 XT deseniz 3060 ile çok rahat yarışan bir kart. Kartın performansı zaten beni gazlayan taraf oluyor yazılım konusunda her ne kadar kendini bir gram geliştirememiş olsa bile.
Dün ki sorun çözüme kavuştu mu hocam? VRAM miktarından falan kaynaklanıyorsa 6600 XT'nin kas gücüde kurtarmaz. Bu arada kartı kaça alıyorsunuz?

5600XT ve 5700XT kullanmış biri olarak gerekirse 30 FPS oynarım ama artık NVIDIA'dan şaşmam.

Hele hele 5600XT kullanırken çektiğim sıkıntıları, aldığım crashleri, oyun içi bugları bir ben bilirim. Yazılım ve optimizasyon konusunda sıfır bile değiller. Türk milleti olarak bütün teknolojik ürünlerde F/P oranı kovaladığımız için kaliteden ödün veriyoruz.

En az parayla en yüksek verimi almaya kalktığınız her cihazın bir yerinde aksaklık oluyor arkadaşlar, 5000 serisi kartlar bana bunu öğretti. Anlayacağınız ucuz etin yahnisi yenmiyor.

80 FPS alacağınıza 75 FPS alın NVIDIA'dan şaşmayın derim. Adam gibi başladığınız oyunu stabile şekilde, crash bug vs. almadan yağ gibi oynayın gitsin. Soğutma, performans, hız, fps işlerine takıldıkça insan keyifte alamıyor artık.

5600XT ve 5700XT kullanmış biri olarak gerekirse 30 FPS oynarım ama artık NVIDIA'dan şaşmam.

Hele hele 5600XT kullanırken çektiğim sıkıntıları, aldığım crashleri, oyun içi bugları bir ben bilirim. Yazılım ve optimizasyon konusunda sıfır bile değiller. Türk milleti olarak bütün teknolojik ürünlerde F/P oranı kovaladığımız için kaliteden ödün veriyoruz.

En az parayla en yüksek verimi almaya kalktığınız her cihazın bir yerinde aksaklık oluyor arkadaşlar, 5000 serisi kartlar bana bunu öğretti. Anlayacağınız ucuz etin yahnisi yenmiyor.

80 FPS alacağınıza 75 FPS alın NVIDIA'dan şaşmayın derim. Adam gibi başladığınız oyunu stabile şekilde, crash bug vs. almadan yağ gibi oynayın gitsin. Soğutma, performans, hız, fps işlerine takıldıkça insan keyifte alamıyor artık.
Bu sorun, 6000 serisinde 5000'de olduğu kadar yaşanmıyor. 5000 ve 500 serisi çok kötüydü zaten.

Dün ki sorun çözüme kavuştu mu hocam? VRAM miktarından falan kaynaklanıyorsa 6600 XT'nin kas gücüde kurtarmaz. Bu arada kartı kaça alıyorsunuz?
7200 TL de hocam bilemedim valla kafam allak bullak oldu şuan :)
Başlık gözümden kaçmış, ben de benzetmiştim zaten. Fighter'da çok iyi değil. Kasa soğutması çok önemli olur zira 80-95 arası dolaşır junction temp değeri.
Isıtmada sorun yaşatır ise hiç almam hocam. 1080 Ekran kartım vardı o zaten o şekilde hakkın rahmetine kavuştu.

7200 TL de hocam bilemedim vallahi kafam allak bullak oldu şu an :)
Fiyat bayağı iyi. Normalde model bir tık daha iyi olsa ve sorun yaşamamış olsanız direk alın derdim.

2K'da VRAM yetersizliğinden bazı oyunlar da kafa kırıyor olabilir. XT'ye geçsen ne olacak yani bir kart sırf çok az güçlü diye takılmalar gitmez. Sebebi farklıdır. Ya 12 GB VRAM'li 3060'a geç ya da 6600 ile devam et.
Bana da öyle geliyor ancak 8 GB VRAM'in çok sıkıntı yaratmaması lazım aslında.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı