3 aylık Turbox deneyimi

Bilgisayarı ilk alırken modeller ve markalar hakkında bir bilgim yoktu. Sadece ekran kartı modeli hakkında bir bilgim vardı. İlk başta GameGaraj'dan APU bir sisteme bakmıştım ama onu babam PSU'su 650 Watt diye aldırmadı. Bende gittigidiyora yöneldim. GTX 1050 Ti'ı görünce bir mutlu oldum bütçeyi de geçmiyordu sistem. İlk başta biraz daha araştırdım ama aklım hep o sistemdeydi. Başka bir alternatif bulamayınca onu aldık. Aldıktan 1.5 gün sonra geldi. Hemen kurduk ilk başta ekran gelmedi. Sonradan öğrendim bilgisayarı ilk açınca görüntünün geç geldiğini. Sonra bilgisayar açıldı ilk oyun olarak aklıma eskiden de oynadığım PUBG Mobile geldi. GB'ı da düşük olduğu için hemen yükledim. Oyunu açtım ilk başta 26 FPS falan verdi. O an zannettim ki sahte 1050 Ti. Karşıma sahte Çin 1050 Ti'ı ile ilgili bir video çıkmıştı. Bir an çok korktum. Ama sonradan anladım ki FPS'yi sınırlamışım. Sonra FPS 60 70'e çıktı. Neyse diğer oyunları da yükledim Fall Guys CS:GO falan. Ama bilgisayarın yanında getirdikleri internet USB'si bozuk çıkmıştı. Ve diğer yanında getirdikleri güç kablosu çok hassas. Performansları çok iyiydi. Ama. Neyse şimdi performansları bir yana bırakalım kasaya ve özelliklerine geçelim.
Kasa böyle.

20210219_151911.jpg


Özellikleri:
İşlemci: Xeon X3440.
Ekran kartı: 1050 Ti.
Anakart: Intel H55.
PSU: 400 Watt markası herhalde Turbox.
Depolama: 128 GB Turbox SSD ve markası gözükmeyen 500 GB HDD.
RAM: 16 GB 2100 MHz RAM, 1600 MHz de çalışıyor

İlk başta sistemde kontrol ettiğim şey işlemcinin frekansı olmuştu yani GHz'si. Satın alırken işlemciyi internette kaç GHz diye aratmamıştım. 2.53 GHz görünce şok oldum. Alırken 3.20 ile 3.40 GHz arasında yazıyordu ve temel frekansının bu olduğu söyleniyordu. Bende hemen yazdım sorunumu sonrada bana Turbo ile kendi kendine 3.2 GHz olduğunu söylediler. Sonra işlemcinin özelliklerine baktığımda Turbo ile en fazla 2.9 GHz olduğunu gördüm. Yinede ses etmedim. Sonra kullanmaya devam ettiğimde 2. haftada PSU'nun oradan tak tak tak sesler geliyordu. Ama ses az olduğu için pek takmadım. Ama 2 hafta önce takır takır gelen ses arttı ve bilgisayar patlıyıcak gibi oldu. Servise göndermektende çekindim sanki daha kötü bir halde getirirler diye. Deneyimim bu şekildeydi. Aklınıza takılan bir şey varsa yazabilirsiniz. Elimden geldiğince cevaplamaya çalışacağım. İyi günler dilerim :D.
Birşey soracağım. Anakartınız 8*2 16 GB RAM alıyor sanırım. TurboX anakart mı o? Fotoğrafını atabilir misiniz anakartın rica etsem?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı