bengokalp
Decapat
Daha fazla
- Meslek
- Serbest Meslek
- RAM
- 32 GB Ram 3600mhz
- Ekran kartı
- PowerColor AMD Rx 6800 Ekran Kartı
- Anakart
- A520M-A PRO Anakart
- İşlemci
- AMD Ryzen 7 5800x İşlemci
Eskiden bilgisayarımda Core Performance Boost yani bildiğiniz CPB ayarı açıktı ve oyunlarda hiç kasma donma yaşamazdım. Fakat bir süre sonra işlemci 80 derece olup sistem mavi ekran verip oyun kapanıyordu. Bende o ayarı kapattım ve fan ayarlarını arttırdım.
Oyunlarda FPS düşüklüğü yaşadım fakat artık sistem 60 derecede çalışıyordu oyunlarda. Tabii FPS artsın diye biraz ayarları düşürdüm.
Şimdi sizlere sorum şu, ben bu ayarı geri açmak istiyorum ve tekrardan mavi ekran yiyeceğimi biliyorum ama yememek adına hangi soğutucu tipini alayım?
Oynadığım oyunlar: Red Dead Redemption, Arma 3, FC24, Valorant, Baldur's Gate 3.
Sistem:
Ekran k: PowerColor AMD RX 6800.
İşlemci: AMD Ryzen 7 5800X.
Anakart: A520M-A Pro.
RAM: 32 GB 3600MHz.
SSD: Kingston 1 TB.
Fan: AMD stok işlemci fanı.
Soğutucunun rengi siyah ya da beyaz olabilir önemli değil fakat beyazlar daha pahalı olur diye biliyorum o yüzden tercihim siyah olur muhtemelen.
Bütçe: 3000.
Kasa: Corsair 4000D airflow white.
Oyunlarda FPS düşüklüğü yaşadım fakat artık sistem 60 derecede çalışıyordu oyunlarda. Tabii FPS artsın diye biraz ayarları düşürdüm.
Şimdi sizlere sorum şu, ben bu ayarı geri açmak istiyorum ve tekrardan mavi ekran yiyeceğimi biliyorum ama yememek adına hangi soğutucu tipini alayım?
Oynadığım oyunlar: Red Dead Redemption, Arma 3, FC24, Valorant, Baldur's Gate 3.
Sistem:
Ekran k: PowerColor AMD RX 6800.
İşlemci: AMD Ryzen 7 5800X.
Anakart: A520M-A Pro.
RAM: 32 GB 3600MHz.
SSD: Kingston 1 TB.
Fan: AMD stok işlemci fanı.
Soğutucunun rengi siyah ya da beyaz olabilir önemli değil fakat beyazlar daha pahalı olur diye biliyorum o yüzden tercihim siyah olur muhtemelen.
Bütçe: 3000.
Kasa: Corsair 4000D airflow white.