3 bin TL'ye RX 6800 ve R7 5800X sistem için kule tipi soğutucu mu yoksa sıvı soğutucu mu alınmalı?

bengokalp

Decapat
Daha fazla  
Meslek
Serbest Meslek
RAM
32 GB Ram 3600mhz
Ekran kartı
PowerColor AMD Rx 6800 Ekran Kartı
Anakart
A520M-A PRO Anakart
İşlemci
AMD Ryzen 7 5800x İşlemci
Eskiden bilgisayarımda Core Performance Boost yani bildiğiniz CPB ayarı açıktı ve oyunlarda hiç kasma donma yaşamazdım. Fakat bir süre sonra işlemci 80 derece olup sistem mavi ekran verip oyun kapanıyordu. Bende o ayarı kapattım ve fan ayarlarını arttırdım.
Oyunlarda FPS düşüklüğü yaşadım fakat artık sistem 60 derecede çalışıyordu oyunlarda. Tabii FPS artsın diye biraz ayarları düşürdüm.

Şimdi sizlere sorum şu, ben bu ayarı geri açmak istiyorum ve tekrardan mavi ekran yiyeceğimi biliyorum ama yememek adına hangi soğutucu tipini alayım?

Oynadığım oyunlar: Red Dead Redemption, Arma 3, FC24, Valorant, Baldur's Gate 3.

Sistem:
Ekran k: PowerColor AMD RX 6800.
İşlemci: AMD Ryzen 7 5800X.
Anakart: A520M-A Pro.
RAM: 32 GB 3600MHz.
SSD: Kingston 1 TB.
Fan: AMD stok işlemci fanı.

Soğutucunun rengi siyah ya da beyaz olabilir önemli değil fakat beyazlar daha pahalı olur diye biliyorum o yüzden tercihim siyah olur muhtemelen.

Bütçe: 3000.

Kasa: Corsair 4000D airflow white.

Şöyle bir kule tipi almanı öneririm. Çok rahat soğutur.

Kule tipi mi daha iyi oluyor sıvı soğutucu mu onun hakkında bilgin var mı?

Kule tipi mi daha iyi oluyor sıvı soğutucu mu onun hakkında bilgin var mı?
Yani kule tipi soğutucular daha fiyat performans olurlar. Mesela attığım soğutucuya yakın 240mm soğutucular bir tık daha pahalı. Bu soğutucuyu şöyle 360mm sıvı soğutucu geçiyor 3-5 derece farkla.
Sıvı soğutucuların ömrü pek uzun olmuyor. Kule tipi soğutucuları genellikle uzun yıllar çok rahat kullanırsın.

Sıvı soğutucu daha iyi bence

Yani kule tipi soğutucular daha fiyat performans olurlar. Mesela attığım soğutucuya yakın 240mm soğutucular bir tık daha pahalı. Bu soğutucuyu şöyle 360mm sıvı soğutucu geçiyor 3-5 derece farkla.
Sıvı soğutucuların ömrü pek uzun olmuyor. Kule tipi soğutucuları genellikle uzun yıllar çok rahat kullanırsın.

360mm kasaya uymaz muhtemelen yani büyük kalır.

Sıvı soğutucu daha iyi bence

Önerin var mı ve neden.

Önerdiğim bu soğutucular R9 7900x´i bile tutabilir merak etme.

Oooo en baba soğutuculardan biri o zaman. Peki ne kadar süre kullanabilirim yani hemen bozulup giden şeyler değiller umarım ayrıyeten bir sorum daha var, bunlar İtopya, gaming.gen, İncehesap Trendyol Hepsiburada gibi yerlerde indirime girerler mi?

Önerdiğim bu soğutucular R9 7900x´i bile tutabilir merak etme.

Bir sorum daha var Corsair 4000D airflow kasa kullanıyorum ona uyumlu mudur?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı