3 bin TL'ye RX 6800 ve R7 5800X sistem için kule tipi soğutucu mu yoksa sıvı soğutucu mu alınmalı?

Oooo en baba soğutuculardan biri o zaman. Peki ne kadar süre kullanabilirim yani hemen bozulup giden şeyler değiller umarım ayrıyeten bir sorum daha var, bunlar İtopya, gaming.gen, İncehesap Trendyol Hepsiburada gibi yerlerde indirime girerler mi?

Thermalright markasına ait bir soğutucu ve hava soğutma olarak alınabilecek en tepe modellerden bir tanesi. Uzun süre kullanımda bir problem yaşatmaz endişe etmeyin. Bu ürün zaten F/P bir ürün, şimdiye kadar indirime girdiğini görmedim.

Bir sorum daha var Corsair 4000D airflow kasa kullanıyorum ona uyumlu mudur?

Evet kasanıza çok rahat şekilde sığar endişe etmeyin.

Bunun yerine 1200 liraya burst Assassin almak F/P açısından daha iyi bir seçenek değil mi?

Phantom Spirit 7 ısı bakır borusu ile gelmekte, yani daha yüksek işlemciler için daha mantıklı seçenek Phantom Spirit olur. Ancak elbette Burst Assassin´de konu sahibinin işlemcisini soğutur. İleride daha yüksek işlemciler seçilir ise Phantom Spirit´i elinde bulundurması daha iyi olacaktır.

Thermalright markasına ait bir soğutucu ve hava soğutma olarak alınabilecek en tepe modellerden bir tanesi. Uzun süre kullanımda bir problem yaşatmaz endişe etmeyin. Bu ürün zaten F/P bir ürün, şimdiye kadar indirime girdiğini görmedim.

Evet kasanıza çok rahat şekilde sığar endişe etmeyin.

Phantom Spirit 7 ısı bakır borusu ile gelmekte, yani daha yüksek işlemciler için daha mantıklı seçenek Phantom Spirit olur. Ancak elbette burst Assassin´de konu sahibinin işlemcisini soğutur. İleride daha yüksek işlemciler seçilir ise Phantom spirit´i elinde bulundurması daha iyi olacaktır.

Ben hem bütçem için hem de biraz daha fazla garantiye almak istediğim için Phantom Spirit 120 SE'yi seçeceğim. Hepinizin desteği için teşekkürler.

Eskiden bilgisayarımda Core Performance Boost yani bildiğiniz CPB ayarı açıktı ve oyunlarda hiç kasma donma yaşamazdım. Fakat bir süre sonra işlemci 80 derece olup sistem mavi ekran verip oyun kapanıyordu. Bende o ayarı kapattım ve fan ayarlarını arttırdım.
Oyunlarda FPS düşüklüğü yaşadım fakat artık sistem 60 derecede çalışıyordu oyunlarda. Tabii FPS artsın diye biraz ayarları düşürdüm.

Şimdi sizlere sorum şu, ben bu ayarı geri açmak istiyorum ve tekrardan mavi ekran yiyeceğimi biliyorum ama yememek adına hangi soğutucu tipini alayım?

Oynadığım oyunlar: Red Dead Redemption, Arma 3, FC24, Valorant, Baldur's Gate 3.

Sistem:
Ekran k: PowerColor AMD RX 6800.
İşlemci: AMD Ryzen 7 5800X.
Anakart: A520M-A Pro.
RAM: 32 GB 3600MHz.
SSD: Kingston 1 TB.
Fan: AMD stok işlemci fanı.

Soğutucunun rengi siyah ya da beyaz olabilir önemli değil fakat beyazlar daha pahalı olur diye biliyorum o yüzden tercihim siyah olur muhtemelen.

Bütçe: 3000.

Kasa: Corsair 4000D airflow white.

2 fanlı kule tipi soğutucu götürür fakat ben Ultra soğutma istiyorum dersen sıvı soğutucu al. Benim tavsiyem kule tipi soğutucu alıp geri kalan parayı yemek :D

2 fanlı kule tipi soğutucu götürür fakat ben Ultra soğutma istiyorum dersen sıvı soğutucu al. Benim tavsiyem kule tipi soğutucu alıp geri kalan parayı yemek :D

Hocam Ultra soğutma istemiyorum vallahi sadece Core Performance Boost açıkken 75 derece olmasın mavi ekran vermesin yeter. Kalan para ile klavye ve mouse alacağım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı