3 boyutlu dosya HTML web sayfasına nasıl getirilir?

Ylcnsalih

Hectopat
Daha fazla  
Dosyamın içinde 3D bir nesne var bunu HTML web sayfama getirmek istiyorum. Yani kısaca HTML web sayfama 3 boyutlu dosyayı nasıl yükleyebilirim? Çok araştırdım getiremedim gelmiyor 3 günden beri bununla uğraşıyorum, getiremiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dosyamın içinde 3D bir nesne var bunu HTML web sayfama getirmek istiyorum. Yani kısaca HTML web sayfama 3 boyutlu dosyayı nasıl yükleyebilirim? Çok araştırdım getiremedim gelmiyor 3 günden beri bununla uğraşıyorum, getiremiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

JS ile yükleyebilirsin.

Three.js diye geçiyor araştırmak lazım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

JS ile yükleyebilirsin.

Three.js diye geçiyor araştırmak lazım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Evet javascript ile denedim yapamadım bir çok yol deedim denemediğim bir şey kalmadı sanırım ama gelmiyor dosyamın içerisindeki 3d nesne. Three.js dediğinde Kütüphane diye biliyorum kodumun içine eklemiştim kütüphaneyi onunlada denemiştim.

3 boyutlu nesneleri web sitenize eklemek için birkaç farklı yöntem bulunmaktadır. İşte bazı yaygın yöntemler:

1. WebGL veya Three.js Kullanarak: WebGL, web tarayıcılarında 3 boyutlu grafikleri oluşturmak için kullanılan bir web standardıdır. Three.js ise WebGL üzerine bir yüksek seviye kütüphanedir, bu da 3 boyutlu nesneleri daha kolay bir şekilde tarayıcınıza entegre etmenizi sağlar. Three.js kullanarak şu adımları takip edebilirsiniz:
    • İlk olarak, Three.js kütüphanesini indirin veya CDN üzerinden projenize dahil edin.
    • Ardından, bir WebGL canvas oluşturun ve bu canvas üzerinde 3 boyutlu nesneyi render edin.
    • Three.js, 3D model dosyalarını (örneğin .obj, .gltf gibi) yüklemenize ve tarayıcıda göstermenize olanak tanır.
    • Örnek bir Three.js kullanımı şu şekilde olabilir:

Kod:
      <!DOCTYPE html>
      <html lang="en">
      <head>
      <meta charset="UTF-8">
      <title>3D Object Viewer</title>
      <script src="https://cdnjs.cloudflare.com/ajax/libs/three.js/r128/three.min.js"></script>
      </head>
      <body>
      <script>
      // Three.js ile 3D nesne oluşturma örneği
      var scene = new THREE.Scene();
      var camera = new THREE.PerspectiveCamera(75, window.innerWidth / window.innerHeight, 0.1, 1000);

var renderer = new THREE.WebGLRenderer();
      renderer.setSize(window.innerWidth, window.innerHeight);
      document.body.appendChild(renderer.domElement);

var geometry = new THREE.BoxGeometry();
      var material = new THREE.MeshBasicMaterial({ color: 0x00ff00 });
      var cube = new THREE.Mesh(geometry, material);
      scene.add(cube);

camera.position.z = 5;

var animate = function () {
      requestAnimationFrame(animate);

cube.rotation.x += 0.01;
      cube.rotation.y += 0.01;

renderer.render(scene, camera);
      };

animate();
      </script>
      </body>
      </html>
    Bu örnek, Three.js kullanarak yeşil bir kutu oluşturur ve bu kutuyu sayfada döndürür.
  2. A-Frame Kütüphanesi ile: A-Frame, WebVR ve WebXR için açık kaynaklı bir çerçevedir ve 3 boyutlu içerikleri web sitenize entegre etmek için kullanılabilir. A-Frame ile, VR veya AR deneyimleri de oluşturabilirsiniz.
  3. Unity veya Unreal Engine ile: Unity veya Unreal Engine gibi oyun motorlarıyla 3 boyutlu içerik oluşturup WebGL veya diğer web teknolojileri ile tarayıcıya entegre edebilirsiniz. Bu yöntem daha fazla bilgi gerektirir ve genellikle daha karmaşıktır.
Hangi yöntemi seçerseniz seçin, 3 boyutlu içeriğinizi tarayıcıda sorunsuz çalıştığından emin olmak için tarayıcı uyumluluğunu kontrol etmeyi unutmayın. Ayrıca, 3D modelinizi optimize etmek (dosya boyutunu küçültmek gibi) web sayfanızın performansını artırabilir.

ChatGPT bunu yazdı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı