3. dünya savaşı başlar mı?

Makaleler
1
Yer
Tekirdağ
Son zamanlarda yaşanan olaylar (Pakistan-Hindistan olayı olsun, İsrail olayı olsun, Kuzey Kore gerilimi olsun...) yakın zamanda 3. dünya savaşının başlamasına neden olabilir mi? Dünya savaşlarında kimse "Hadi savaşa başlayalım artık, çok uzadı. Birkaç yıla da bitiririz" demedi. Hatta onlar belki de onu dünya savaşı olarak da değerlendirmiyordu. Biz sonradan isimlendirdik. Bu yüzden ben zaten savaşta olduğumuzu düşünüyorum. Sadece yakın zamanda daha da olaylar kızışırsa en sert zamanlar olarak belki de tarih derslerinde işlenecek. Siz konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Öyle bir savaşın kazananı olmayacağından fazla uzatmaya gerek yok🙂 Dünya nüfusu gittikçe artıyor, bilinçli savaşların çıkması şart.

Büyük devletlerin eski kuvvet ile savaşacağını zannetmiyorum. Savaş olursa koltuk başı olur diye düşünüyorum. Oluyor da. :) Ama tabi küçük küçük gövde gösterileri de normal. Akacak kan durmuyor.

Son zamanda yine gündem olan atom bombaları falan beni hiç öyle düşündürmüyor açıkçası. Fallout gibi evrenlerin tarihindeki savaşlar bir şey olabilir diye düşünmüyor da değilim :p
Atom bombası gözdağı vermekten başka bir şey değil. WW2'de değiliz, artık neredeyse herkeste var. Bombayı atacak olan yemeyi de göze almalı.

Bence WW1, WW2 gibi savaşlar görmeyiz. Çünkü teknoloji de gelişti. O buna nükleer atsın, şu ona atom bombası atsın olur. E böyle olunca zarar gören Dünya'nın kendisi olur. Arkadaşların da dediği kağıt üzerinden savaşlar görürüz.

Çıkacak fakat sebebi şu olacak; Dünya nüfusu 5 milyarı geçtiğinden beri artık denge bozulmaya başladı. Onun için biraz kırpılma yapabilirler.

1. dünya savaşının başlama bahanesi dönemin güç ihtiyacı petrol içindi. Sırp milliyetçisinin suikast girişimi bunun bahanesi oldu. 2. dünya savaşı ise güç sarhoşluğuyla gözü dönmüş Nazilerin dünya egemenliğini sonlandırmak amaçlı oldu. Elbette Pearl Harbor baskını ve Mussolini'nin bu savaşın altına odun atarcasına katkılarını yadsıyamayız.

3. dünya savaşını dünya egemenliğini elinde tutan Amerika'nın yükselen güç Çin üzerinden başlatmak isteyeceğini düşünüyorum. Çin provakasyona gelmeyip Naziler gibi komşu ülkeleri işgal etmezse 3. dünya savaşı biraz zor başlar.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı