3. Nesil Ryzen İşlemciler Beklenilmeli mi?

Bence beklemeye değer olur çünkü sızıntılara göre fiyatlar aynı kalıcak ve performans en azından %15 ve üzeriartacak örnek vermek gerekir geçenler çıkan 3. Nesil 8/16 işlemcinin bechmark testinde i9 9900k'dan daha hızlı olabileceğini ve daha düşük güç tüketimi ile gelebileceğini gördük. Bence beklenip bu sene içinde navi ile alınabilir.

Beklemenin bir anlamı olmadığı kanaatındayım. Çünkü bu işin bir sonu yok. Devamlı yenisi çıkacak bunun sonu yok. Almışken en iyisini alıp çok uzun süre idare edecek şekilde alınabilir. Tabi bu noktada bütçede çok önemli.
Sizin dediğiniz bir üst nesile geçmek için fazla zaman varsa geçerli.

Yeni nesil işlemcilerin gelmesi 2020iden önce olmaz hatta geçen gün vatandan DDR4'e geçiş yaptım Anakart Ram ve İşlemci aldım oradaki çalışan da sorduğumda (Ryzen 5 2600 B450 Aurus M) Ryzen işlemcilerin yeni nesili 2024'te çıkacak diyorlar dedi. Şaşırdım tabi.. Bekleme o yüzden al güzel bi işlemci doların düştüğü anda takip et 100-200 lira oynuyor.
Herhalde vatandakiler basit mantık bile yürütemiyorlar. Arada 4 sene demek tamamen yeni bir mimari ile gelmek falandır herhalde. Onun dışında fiyatların oynaması için şuan doların 5'e falan inmesi lazım.

Doların 6 yı göreceğini söylüyor herkes iyi yatırım bende 3.50 TL de iken yapmıştım şuan baya iyi durumda.

Dolarda yukarıdakilerin saadeti için önümüzdeki seçime kadar çıkmaz. Zaten bence şu zamanlarda kuru devlet baskılı yorum.

Bence sistemin diğer parçalarını satın alın sadece işlemci kalsın zaten (2020'ye kadar aynı soket kullanılacak) çünkü doların artacağı söyleniyor 3. Nesil çıktığı zaman fiyatı uygunsa alırsınız sırf bir parça için tüm sistemi bekletmek hele ki doların artışını göze almak mantıklı değil fikrimce.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı