Merhaba,
Yeni bir sistem topladım, donanımsal ve teknik konulara maalesef pek hakim değilim. Yeni yeni öğreniyorum, bu yüzden bilenlere birkaç soru sormak istedim.
Anakart: TUF Gaming B660M-E D4.
Kasa: TUF Gaming GT502.
Sıvı soğutucu: TUF Gaming IC 240 ARGB.
Bildiğim kadarıyla bu anakartta 3 X adreslenebilir 3 pin çıkış var. Ve kasaya toplamda 13 Fan'a kadar bağlanabiliyor.
Sistemi satın aldığım firma sıvı soğutucu soketleri cpu_opt, CPU fan ve add gen 2 çıkışlarına takılmış, sorunsuz çalışıyor.
Ben daha sonra haricen "Cooler Master masterfan Sickleflow 120mm ARGB" tekli fan aldım ve egzoz fanı olarak taktım. ARGB için add gen 2 ve fan gücü için CHA_FAN1 soketlerini kullandım ve sorunsuz çalışıyor. Armoury Crate üzerinden bu fanı ve sıvı soğutucuyu fan şiddeti ve ARGB olarak kontrol edebiliyorum.
Şimdi danışmak istediğim konu;
Tekrar "Cooler Master masterfan Sickleflow 120mm ARGB LED'li 3x120mm kasa fan kiti" sipariş verdim. Bunu tekli Sickleflow ile birleştirip toplam 4 adet fanı 3 pin çoklayıcı ile tek add gen 2 bağlantısına bağlayabilir miyim? Ayrıca bunları çalıştıracak gücü anakarttaki CHA_FAN1'dan alabilir miyim bir sorun çıkar mı? Gücü dağıtmalı mıyım? Farklı bir güç mü kullanmalıyım? Eğer öyleyse bunu nasıl sağlayabilirim? Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.