3 pinli fan bağlantısı nasıl yapılır?

tumer3k

Centipat
Arkadaşlar bu 3 pinli fanların hepsi hem şu kalın olan güç kaynağına bağlanan girişe (sanırım Molex deniyor) hem de 3 pin girişine mi sahip? Bu fanları bağlarken her ikisini de mi bağlamamız lazım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam iyi hoş da yanlış anlamayın o üründe 4 pin yok ki? Nasıl kullanıyorsunuz? Yani 1 tane var sadece.
Hepsini 4 pin yaparsalar anakart yanar. 4 pine taktığınız fanın sinyalini diğer fanlara çoklayıp dağıtıyor çoklayıcı. Görevi bu.

Hepsini 4 pin yaparsalar anakart yanar. 4 pine taktığınız fanın sinyalini diğer fanlara çoklayıp dağıtıyor çoklayıcı. Görevi bu.
Hocam fanları taktığımız yerlerden bahsediyorum. Biri 4 sadece. Fanların ise hepsi 4 pin. Nasıl taktınız?
3 tane demiri var onun , demek istediğim bu. 3 demiri olan şeye 4 nasıl takacağız?

Hocam fanları taktığımız yerlerden bahsediyorum. Biri 4 sadece. Fanların ise hepsi 4 pin. Nasıl taktınız?

3 tane demiri var onun , demek istediğim bu. 3 demiri olan şeye 4 nasıl takacağız?
4 olanların birini 4 pine, diğerlerini 3 pine takıyorsunuz. Bu kadar.

Hocam elimizdeki fanların hepsi 4 pin ama. İkimizin de kasası aynı. Fanlarımız 4 pin. 3 pine oturmaz diyorum. 4 pine oturur mu, nasıl oturacak? Onu anlamak istiyorum sadece.
Tabii ki oturuyor. PWM sinyalini ileten pin boşta kalıyor sadece. Ve öyle olmak zorunda zaten.

Tabii ki oturuyor. PWM sinyalini ileten pin boşta kalıyor sadece. Ve öyle olmak zorunda zaten.
Hmm şimdi anladım. Teşekkürler yardımınız için.
Sanırım 4 pinli olana hangisini taktığımın bir önemi yok değil mi?
Bu arada LED kontrolcü bağlantılarınız da kurulu şı an değil mi? Denediniz yani sorun yok led tuşunuz da sorunsuz çalışıyor.

Hmm şimdi anladım. Teşekkürler yardımınız için.

Sanırım 4 pinli olana hangisini taktığımın bir önemi yok değil mi?

Bu arada LED kontrolcü bağlantılarınız da kurulu şı an değil mi? Denediniz yani sorun yok LED tuşunuz da sorunsuz çalışıyor.
LED tuşunun diğer bağlantılarla bir ilgisi yok. 4 pinli yere ben CPU fanımı bağlayıp çoklama yaptım çünkü normal şekilde yaptığımda çalışmadılar.

LED tuşunun diğer bağlantılarla bir ilgisi yok. 4 pinli yere ben CPU fanımı bağlayıp çoklama yaptım çünkü normal şekilde yaptığımda çalışmadılar.
Normal şekilde derken ,CPU fanını kendi CPU_FAN yerine takıp diğer fanları da çoklayıcıya mı takmak demek istediniz? Nasıl çalışmadı çok garip değil mi? Doğru olan böyle değil mi?

Normal şekilde derken ,CPU fanını kendi CPU_FAN yerine takıp diğer fanları da çoklayıcıya mı takmak demek istediniz? Nasıl çalışmadı çok garip değil mi? Doğru olan böyle değil mi?
Normal şekilde çalışmamasının sebebini bulamadım. Ama çok garip bir sebepten dolayı olmuyor. CPU fanını 4 pinli yere, diğer fanları 3 pinli yere takıp çoklayıcının tek ucunu anakarttaki CPU_FAN'a takmak gerekiyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı