Kısa devre muhabbeti nasıl oluyor bilmiyorum ama olur mu diye şüphelenme sebebim ise şu: normalde bu fanlar anakarta takılıyor. Fanlarım sadece 4 pin girişine sahip. 4 pin fanları ise çevirici ile Molex yapacağım çünkü anakartımda sadece 1 tane 4 pin yeri var. Yani normalde elimdeki fanlar kontrolcüye bağlanırken anakarta da bağlanmak için tasarlanmış. Ben ise güç kaynağına bağlayıp kontrolcüye bağlayacağım. Sorun olur mu?Hayır, neden olsun?
Kısa devre muhabbeti nasıl oluyor bilmiyorum ama olur mu diye şüphelenme sebebim ise şu: normalde bu fanlar anakarta takılıyor. Fanlarım sadece 4 pin girişine sahip. 4 pin fanları ise çevirici ile Molex yapacağım çünkü anakartımda sadece 1 tane 4 pin yeri var. Yani normalde elimdeki fanlar kontrolcüye bağlanırken anakarta da bağlanmak için tasarlanmış. Ben ise güç kaynağına bağlayıp kontrolcüye bağlayacağım. Sorun olur mu?
Bir de bir sorum daha var. 3 fana sahibim.Bu Molex'e çevirmeyi düşündüğüm fanlardan 2'sinde kontrolcüye bağlanması için giriş varken 1'inde yok. Diyelim 3'ünü birbirine bağladım sonra da Molex olarak taktım. Bu led kontrolcüsü de led tuşuna bağlı kasada. Diyelim basıyorum led tuşuna ışık değişecek. O led tuşu sorun yaşar mı 3. fan hiçbir yere bağlı olmadığı için? 3. fana bağlı olmayacak ve tamamen ledi falan olmayan dümdüz bir fan. Kendi de Molex ile bağlanan tipte fanlardan zaten.Hayır, neden olsun?
Hocam sürekli tam devirde dönerler ama çok önemli değil o. Ben sadece led tuşunu düzeltmeye çalışıyorum. Kontrolcü anakarttan bağımsız kasaya ait bir kontrolcü.![]()
Akasa Beşli PWM Otomatik Fan Kontrollü Fan Çoklayıcı Flexa Kablo (AK-CBFA03-45) | Teknobiyotik
Akasa Flexa P5 5 Çıkışlı, Özel Kılıflı PWM Çoklayıcı Kablo Kasanızdaki tüm fanları otomatik devirli olarak kullanabilmeniz için Akasa'dan Beşli PWM kablosu Kasanız İçin Otomatik Fan Kontrolü! Akasa tek bir PWM çoklayıcı ile kasanızdaki fanların tümünün devir hızını kontrol...www.teknobiyotik.com
Şunu alın sorununuz çözülsün. Doğrudan PSU'ya bağlarsanız fanları kontrol edemezsiniz. Sürekli tam devirde dönerler.
Ayrıca önerdiğiniz ürün 3 pinli. Çoklayıcıların da sağlıksız olduğunu duymuştum ondan yanaşmıyorum.![]()
Akasa Beşli PWM Otomatik Fan Kontrollü Fan Çoklayıcı Flexa Kablo (AK-CBFA03-45) | Teknobiyotik
Akasa Flexa P5 5 Çıkışlı, Özel Kılıflı PWM Çoklayıcı Kablo Kasanızdaki tüm fanları otomatik devirli olarak kullanabilmeniz için Akasa'dan Beşli PWM kablosu Kasanız İçin Otomatik Fan Kontrolü! Akasa tek bir PWM çoklayıcı ile kasanızdaki fanların tümünün devir hızını kontrol...www.teknobiyotik.com
Şunu alın sorununuz çözülsün. Doğrudan PSU'ya bağlarsanız fanları kontrol edemezsiniz. Sürekli tam devirde dönerler.
Yazdıklarınız o kadar karmaşık ki anlayamadım.Hocam sürekli tam devirde dönerler ama çok önemli değil o. Ben sadece LED tuşunu düzeltmeye çalışıyorum. Kontrolcü anakarttan bağımsız kasaya ait bir kontrolcü.
Hocam baya detaylı yazdım çünkü normali de karmaşık. Anlayın diye detaylı anlattım. Anlamadığınız kısım neresi öyle yardımcı olayım.Yazdıklarınız o kadar karmaşık ki anlayamadım.
Hocam onları boş verin de kasadan gelen Molex kablosunun dişi tarafına mı erkek tarafına mı takıcam fanın kablosunu? Fanın erkek tarafını molexin dişi tarafına mı, fanın dişi tarafını molexin erkek tarafına mı?Yazdıklarınız o kadar karmaşık ki anlayamadım.
Hayır dediğinizi anladım da neden bu kadar takıldığınızı anlamadım. Ben de aynı kasayı kullanıyorum, normal şu anki bağlantılar. Tek yapmanız gereken fanların güç bağlantılarını yapmak.Hocam baya detaylı yazdım çünkü normali de karmaşık. Anlayın diye detaylı anlattım. Anlamadığınız kısım neresi öyle yardımcı olayım.
@ItsAllGoodman kontrolcü bu
Hocam Molex mi bağladınız yoksa anakarta mı bağladınız kontrolcüye bağlı olan fanları?Hayır dediğinizi anladım da neden bu kadar takıldığınızı anlamadım. Ben de aynı kasayı kullanıyorum, normal şu anki bağlantılar. Tek yapmanız gereken fanların güç bağlantılarını yapmak.
Anakarta çoklayıcı ile bağladım. O fanların Molex girişi yok zaten.Hocam Molex mi bağladınız yoksa anakarta mı bağladınız kontrolcüye bağlı olan fanları?
Çevirici almaya çalışacaktım Molex şeklinde ama yok sanırım. Bu çoklayıcılara da riskli diyolar bilmiyorum. Siz hangi ürünü kullanıyorsunuz?Anakarta çoklayıcı ile bağladım. O fanların Molex girişi yok zaten.
Attığım çoklayıcıyı kullanıyorum. Harici güç girişi olduğu için risksiz bir çoklayıcı. Harici güç girişi olmayanlarda risk var yani.Çevirici almaya çalışacaktım Molex şeklinde ama yok sanırım. Bu çoklayıcılara da riskli diyorlar bilmiyorum. Siz hangi ürünü kullanıyorsunuz?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.