4 Pinli çoklayıcıya 3 pinli fanlar takılır mı?

Kaptan Panda

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar. Öncelikle Asus B350M-K modelli bir anakartlı sistem topladım. Her şeyi topladım. Tek sıkıntım kasanın önündeki 3 tane LED'li ve 3 pinli fanlarımı anakartta yer olmadığı için takamadım. Ve ben de şu ürünü sipariş verdim.
Akasa Beşli PWM Otomatik Fan Kontrollü Fan Çoklayıcı Flexa Kablo (AK-CBFA03-45)

Şimdi bu çoklaştırıcı 4 pinliymiş ve ben bunu dikkat etmedim. Benim 3 pinli Fan soketlerim buna takılabilir mi ? Yani kısacası 3 pinli erkek soketi 4 pinli dişi yuvaya takabilir miyim ? Daha önce bu ürünü kullanan ve monte eden varsa nasıl monte edebileceğimi anlatabilir mi ?
Birde bazı konularda 3 pinliler kontrol edilemez diyor ama ben BIOS üzerinden kasanın egzoz fanını (3 pinli) kontrol edebiliyorum.
Bu çoklaştırıcıyı monte etsem kasamın önünde ki fanları kontrol edebileceğim o zaman değil mi ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben kullanıyorum kasamdaki 2 fan 3pin diğerleri 4pin her hangi bir sorun yaşamadım. Çoklayıcının ana ucunu anakartımın CPU FAN2 girişine taktım. Eğer anakartın tek CPU FAN girişi varsa o zaman çoklayıcının ana ucunu SYS FAN girişine takmanı tavsiye ederim. CPU FAN girişinde sadece işlemci soğutucunun fanının takılı olmasında fayda var.

Son düzenleme:
Merhabalar. Öncelikle Asus B350M-K modelli bir anakartlı sistem topladım. Her şeyi topladım. Tek sıkıntım kasanın önündeki 3 tane LED'li ve 3 pinli fanlarımı anakartta yer olmadığı için takamadım. Ve ben de şu ürünü sipariş verdim.
Akasa Beşli PWM Otomatik Fan Kontrollü Fan Çoklayıcı Flexa Kablo (AK-CBFA03-45)

Şimdi bu çoklaştırıcı 4 pinliymiş ve ben bunu dikkat etmedim. Benim 3 pinli Fan soketlerim buna takılabilir mi ? Yani kısacası 3 pinli erkek soketi 4 pinli dişi yuvaya takabilir miyim ? Daha önce bu ürünü kullanan ve monte eden varsa nasıl monte edebileceğimi anlatabilir mi ?
Birde bazı konularda 3 pinliler kontrol edilemez diyor ama ben BIOS üzerinden kasanın egzoz fanını (3 pinli) kontrol edebiliyorum.
Bu çoklaştırıcıyı monte etsem kasamın önünde ki fanları kontrol edebileceğim o zaman değil mi ?
Benim bildiğime göre sıcaklık değişimine göre voltaj ayarı özelliğini kullanamıyorsun. Yani PWM(Pulse With Modulation) özellikleri çalışmayacaktır ama 3 pin voltaj konusunda sıkıntı çıkartmaz.

Yok hocam olmuyor. Sıcaklığa göre kontrol edemiyor. Ben ürünü bu amaçla aldım. Şu anda kullanamıyorum isterseniz size uygun bir fiyata gönderebilirim. Ama işinizi görmeyecektir. 12 V'da çalışacak tüm fanlarınız.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı