3 pinli fan bağlantısı nasıl yapılır?

tumer3k

Centipat
Arkadaşlar bu 3 pinli fanların hepsi hem şu kalın olan güç kaynağına bağlanan girişe (sanırım Molex deniyor) hem de 3 pin girişine mi sahip? Bu fanları bağlarken her ikisini de mi bağlamamız lazım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Fotoğraf atarsan yardımcı olurum.
Hocam yanlış anlamayın kibarca söylüyorum ama fotoğrafa gerek yok ki zaten şu an müsait değilim atamıyorum. Bildiğiniz işte fanlardaki girişler. Biri 3 pinli biri de molex. İki tane kablo çıkıyor. Bunların birini güç kaynağına birini anakarta bağlarsam nolur?

Hocam teşekkürler bir sorum daha var. Molex'i nasıl bağlayacağım? Bir de 3-4 tane fan bağlayacağım Molex'e. Güç kaynağında kaç tane Molex oluyor?
Güç kaynağının modeli nedir? Fanların girişlerini birbirine daisy chain yaparak tek bir Molex bağlantısına takabilirsiniz.

Güç kaynağının modeli nedir? Fanların girişlerini birbirine daisy chain yaparak tek bir Molex bağlantısına takabilirsiniz.
Aerocool VX Plus 500 watt. Daisy chain nasıl yapılıyor?Hocam birkaç sorum daha olacak size gerçekten internette bulamıyorum. Şu Molex olayını çözeyim onları da sormak istiyorum birazdan izninizle.

Aerocool VX Plus 500 watt. Daisy chain nasıl yapılıyor?Hocam birkaç sorum daha olacak size gerçekten internette bulamıyorum. Şu Molex olayını çözeyim onları da sormak istiyorum birazdan izninizle.
Birbirine takın Molex kablolarını. Birinin erkek girişini diğerinin dişi girişine takıp aynı şekilde devam edin. En sondaki kabloya da PSU'dan gelen Molex kablosunu bağlayın.

Birbirine takın Molex kablolarını. Birinin erkek girişini diğerinin dişi girişine takıp aynı şekilde devam edin. En sondaki kabloya da PSU'dan gelen Molex kablosunu bağlayın.
Hocam son sorum şu. MSI Forge 100M kasam var. Led kontrolcüsü var altında. Ona fanın özel bi kablosu var onu takıyorsun. Bir de sata kablosu var kontrolcüye ait onu da güç kaynağına takıyorsun. Şimdi ben fanı güç kaynağına taksam ve bu bağlantıları yapsam kısa devre olur mu?

Hocam son sorum şu. MSI Forge 100M kasam var. LED kontrolcüsü var altında. Ona fanın özel bir kablosu var onu takıyorsun. Bir de SATA kablosu var kontrolcüye ait onu da güç kaynağına takıyorsun. Şimdi ben fanı güç kaynağına taksam ve bu bağlantıları yapsam kısa devre olur mu?
Hayır, neden olsun?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı