3 pinli fan bağlantısı nasıl yapılır?

tumer3k

Centipat
Arkadaşlar bu 3 pinli fanların hepsi hem şu kalın olan güç kaynağına bağlanan girişe (sanırım Molex deniyor) hem de 3 pin girişine mi sahip? Bu fanları bağlarken her ikisini de mi bağlamamız lazım?

Son düzenleyen: Moderatör:
İfadeler: T21
Anakart modeliniz nedir? Dediğiniz şey benim aklımda soru işareti bıraktı açıkçası. Yanma gibi bir durumla karşılaşabiliriz belki.

Yanma gibi bir şey olamaz. Çünkü CPU fanı da normal 4 pinli bir fan. Anakartım B450 M2 MAX.
Hocam bu arada farkında mısınız ürünün fotoğrafında bağlanan fanlar 3 kablolu gözüküyor. Biz 4 kablolu takıyoruz. Bu konuyla alakalı makale hazırlamışsınız oradaki fotoğrafa bakın. Siz emin misiniz 4 pinlilerin bağlanabildiğinden? Neden 3 kablolu gösteriyor bağlanan fanları? Sadece en soldaki PWM görevi gören 4 kablo.

4 pinliler bağlanamasa şu an fanlarım çalışmazdı. Öyle deyim.

Ne demeye çalıştığınızı yine anlamadım. Olması gereken şekilde bağladım ve çalışmadı. Başka bir şekilde bağlayarak çalıştırdım.
Şirketin paylaştığı görselde 3 pinli fanlar takılmış. Siz 4 takmışsınız. Sorun bundan kaynaklı olabilir demek istedim. Çalışmamış ya ilk başta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…