Kasada 3 pinli fanlarla 4 pinli fanlar beraber kullanılır mı?

Rasim33

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar sizden ricam bana yardımcı olmanız.
Raijintek silolenos Pro kasa aldım. Kasanın ön panelinde 2x20 cm fan ve 12 cm egzoz fanı bulunmaktadır. Ama bu fanlar 3 pinli.
Ayrıyeten kasanın üst kısmına raijintek 2x14 cm fan daha aldım bu set kumandalı ve 5 portlu fan coklayıcısı var bu fanlarda 4 pin girisli portta 4 pin çıkışlı şimdi ben bu kasamdaki bütün fanları bir kullanabilir miyim? Şimdiden teşekkürler.

Merhaba arkadaşlar sizden ricam bana yardımcı olmanız.
Raijintek silolenos Pro kasa aldım. Kasanın ön panelinde 2x20 cm fan ve 12 cm egzoz fanı bulunmaktadır. Ama bu fanlar 3 pinli.
Ayrıyeten kasanın üst kısmına raijintek 2x14 cm fan daha aldım bu set kumandalı ve 5 portlu fan coklayıcısı var bu fanlarda 4 pin girisli portta 4 pin çıkışlı şimdi ben bu kasamdaki bütün fanları bir kullanabilir miyim? Şimdiden teşekkürler.

Kullanabilirsiniz diye biliyorum. Ancak RGB yazılımlarına erişemezsiniz.

4 pinli 12v rgb girişi varsa eğer ana kartında, oraya bağladığında ana kart yazılımı üzerinden yönetilebiliyor diye biliyorum. Kontrolcün zaten ARGB olduğu için ona bağlanan fanları da büyük ihtimalle kontrolcünü ana kartının 5x 3pinli girişine bağladığında yine yazılımla yapabiliyorsun. Ama 12v 4pinli fan rgb'leri adreslenebilirler gibi her ledi ayrı yönetemediğinden sabit renkler arasında toplu geçiş yapabiliyordur. Fanlarda deneyimlemedim ama mantığı bu şekilde yani adreslenebilir olan ile olmayanın.

Belki harici bir kontrolcü alman gerekebilir onlar için de.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı