3 Pinli fanlar çoklayıcı ile kontrol edilir mi?

Makaleler
3
Selamlar. MSI Z270 GAMING M7 anakart sahibiyim. Kasada bulunan 3 pinli kasa fanlarını anakarttaki System Fan1 vb. portlar ile voltaj kontrolü ile kontrol edebiliyorum.

3 Tane kasa fanım bulunuyor. Bunların hepsine BIOS üzerinden tek tek ayar yapmak beni yoruyor. Ayrıca 3 fana da aynı ayarı yapmak mouse ile zor geliyor. Farklı devirlerde dönünce canımı sıkıyor.

Bu sebepten dolayı bu 3 fanı bir çoklayıcı ile tek bir porta bağlamak istiyorum. Tek port üzerinden yaptığım tek ayar ile 3 fanıda kontrol edebilirim.
Gelelim soruma 4 Pin to 3 Pin 3 Lü Fan Çoklayıcı Kablo Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor bu kablo veya benzeri bir kablo alsam işimi görür mü? 3 pinli fanları çoklayıcıya bağladığımızda voltaj ile kontrol edebilir miyiz? Öneriniz var mı?

Evet hocam yapabilirsiniz. Böyle bir kablo almanızı tavsiye ederim. İlerisi için avantaj sağlar. Molex ile güç alır. Diğer soket ile hız kontrolü yapabilirsiniz.

Evet hocam yapabilirsiniz. Böyle bir kablo almanızı tavsiye ederim. İlerisi için avantaj sağlar. Molex ile güç alır. Diğer soket ile hız kontrolü yapabilirsiniz.
Çoklayıcı molexden güç aldığı zaman eğer fanlar PWM özelliği yok ise voltaj kontrolü sağlanamıyormuş diye okudum ama emin misiniz?
Ben şahsen dediğiniz şekilde kullanıyorum, hiçbir sıkıntı yaşamadım.
Hangi çoklayıcıyı kullanıyorsunuz? Kontrol ettiğiniz fanlar 3 pinli mi?

Olabilir hocam. Böyle bir durum olursa Molex bağlantısını çıkarabilirsiniz. Ben de böyle bir konu hatırlıyorum.

Az önce denedim. 5'li fan çoklayıcısına molex bağlantısı yapmadan 2 fan bağladım. Fanları çalıştırmadı. Tek fan bağladım yine çalıştırmadı. Daha sonra molex bağlantısını yaptım. Tek veya çift fark etmeksizin 2 fanıda çalıştırdı. Çoklayıcının 4 pinli kısmına fan bağlanmadığı sürece anakart RPM değerini okumuyor. 4 pine bağlantı yapınca RPM değeri okunuyor. Ancak her ne olursa olsun ne voltaj ne de fanların PWM desteği olmadığı için PWM kontrol yapılmıyor. Fanlar son devirde çalışıyor.

Fanların yanında gelen 3 pin to 3 pin uzatma kabloları ile fanlar çalışıyor ama bunlar tekli uzatma çoklayıcı değil.

Bana 3 pin to 3 pin 3 fan çoklayıcı kablo lazım.
Dark markasının çiftli çoklayıcısı mevcut;
Bana bunun 3 olanı lazım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı