İnceleme 3 Yıllık TurboX Deneyimi

Merhabalar. 3 yılın ardından TurboX bilgisayarım ile yollarımı ayırdım. Bundan önce 3 aylık inceleme yapmıştım. İncelemeye geçelim.


İlk sene çok sorun çıkartmıyordu ısınma problemi oluyordu ama çok olmuyordu. Videolarda sistemim ne ise onun performansını alıyordum parçalarda çok sıkıntı çıkmamıştı yani sorunlu ama az sorunlu geçti diyebiliriz.
İşin ucu 2. senede kopuyor. 2. senede ciddi ısı artışları başladı o kadar arttı ki odanın ısısını tamamen değiştiriyordu, bilgisayarın başına geçtiğimde sanki bir sobanın karşısına geçmişim gibi bir sıcaklık veriyordu. Performans düşüşleri bu sene başladı ve ciddi boyutlara geldi. Normalde kasmayan CS:GO Valorant gibi oyunlar artık kasmaya başladı. Normalde işlemciye overclock yapılması halinde iyi bir işlemci ama anakart desteklemediği için yapamadım maalesef.
Ram zaten baya kötüydü 1600 MHz de çalışıyordu 16 GB olması hiçbir işime yaramıyordu çünkü 8 GB'dan sonrası bilgisayarda ciddi kasma/donma problemleri yaşatıyordu.
3. senede hikayeli oyunları oynamaya başladım ve onlarda çok kasma problemi olmuyordu ekran kartı ön planda olduğu için. Ama yinede maalesef kasma problemleri oluyordu işlemci yine etkisini gösteriyordu. Isınma problemi dahada arttı bilgisayar çok toz tutuyordu fanları baya baya kötüydü. İndirme hızları vs. zaten çok çok kötüydü SSD (sözde SSD aslında HDD çıktı) ve HDD gerçekten çok kötülerdi zaten markaları TurboX idi.
Benim şuan aklımda olanlar bu kadar sorularınız varsa alabilirim iyi forumlar dilerim. :)
 

Son 2 nesil (23 hariç) oldukça iyi cihazlar. Ha özellikle GM 22 Pro gereksiz fıyatı arttı ama çıkış fiyatı ve özellikleri iyi sayılır. 24 serisine diyecek bir şey yok beklenen özellikler sonunda geldi.
 
Son 2 nesil (23 hariç) oldukça iyi cihazlar. Ha özellikle GM 22 Pro gereksiz fıyatı arttı ama çıkış fiyatı ve özellikleri iyi sayılır. 24 serisine diyecek bir şey yok beklenen özellikler sonunda geldi.

GM9 Pro'dan sonra adamakıllı cihaz çıkarmadılar. Çıkardıkları cihazlarda asla fiyatini hak etmeyen telefonlar. Eskisi gibi güncellemeyi erken getirme, güncelleme getirme olayina da önem vermiyorlar.
 
Hocam SSD nasıl HDD çıkıyor? Nereden anladınız?
Hocam ismini SSD diye değiştirmişler satarlar iken SSD diye satıyorlardı. BIOS ekranında bakarken HDD olduğu ortaya çıktı oradan anladım. Windows'u başlatmak için hangi disk'i seçeceğimi soruyordu bir baktım SSD HDD imiş.
 
Hocam ismini SSD diye değiştirmişler satarlar iken SSD diye satıyorlardı. BIOS ekranında bakarken HDD olduğu ortaya çıktı oradan anladım. Windows'u başlatmak için hangi Disk'i seçeceğimi soruyordu bir baktım SSD HDD imiş.

Belki SATA olduğu için BIOS HDD diyordur Windows Görev Yöneticisi'nden baksaydınız orada ortaya çıkar SSD'mi HDD'mi olduğu.
 
Ben de ufak bir bilgimi paylaamak istiyorum. Uygun Fiat'li diye Turbox SSD aldim fakat PC acilma suresi hiç de iyiye gitmedi. HDD gibi yavas aciliyordu. SSD almayi dusunuyor iseniz onermem. En kotusu bir de calistigim yerde oll in One yani monitorlu PC nasıl yazilir bilemedim geldi cihazda boot resetleniyor surrekli dolayisiyla acilmiyordu. Kullanici da bilmediginden dolayi acilmiyor sikayeti ile bize geliyor fakat orada acilma suresi olsukca kisa ama isin ozeti idarelik bir şey kullan at diyebilecegim bir marka.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Benim eniştem geçen ay Turbox PC almıştı, onda da ekran kartı (RX 550) kullanımı PC'nin kafasına göre gidiyordu, %1-50 bazen de %60-80 oluyordu saniyelikte olsa, ama genel olarak %1 idi, sürücü yükledim onu yaptım bunu yaptım bilgisayarım olmadığından oynamaya geliyordum, ama oynamaktan çok düzeltmeye çalışıyordum, en sonunda 2019 sürücülerini indirdim kasmalar biraz harika o'kadar, komik tarafı adam buna rahmen akıyor diyor, ama CoD MW 2 (2009) da 40 FPS ve biraz kasıyordu buna rahmen akıyor diyorsa ciddi problemleri olmalı, ekran kartıda hâlâ %1 ile 50 arasında idi, kısaca Turbox çok kötü bir marka,
 

Yeni konular

Geri
Yukarı