30.000-32.000₺ monitör + sistem önerisi

Emirhan Demirel

Hectopat
Yer
Türkiye / Ankara
Daha fazla  
Öncelikle herkese iyi Sosyaller,

Elimde olan sistemi ve monitörü satıp yeni bir sistem alma düşüncem var. Bunun için birkaç sorum olacak.

İlk olarak elimdeki sistemim ne kadar eder? Sistem özelliklerim;
  • Gigabyte B450M S2H.
  • AMD Ryzen 5 1600.
  • Corsair Vengeance LPX 8 GB 3000MHz CL16 + Apacer Panther 8 GB 3000MHz CL16.
  • MSI RX570 Armor OC 4 GB.
  • Kioxia Exceria lRC10Z500GG8 PCI-Express 3.0 500 GB M.2 SSD.
  • Corsair Spec Delta RGB 550W 80+
  • Monitör: Acer Nitro QG221Q LCD monitör 75Hz 1ms.
Uzun zamandır AMD ekran kartı kullanıyorum. Bir sıkıntısını görmedim fakat artık NVIDIA ekran kartı kullanmak istiyorum. Bu yüzden 4060 Ti'lı bir sistem almayı düşünüyorum. Monitör olarak da 1080p / 144Hz bir monitör yeterli olacaktır.

Genellikle hikâyeli oyunlar ve rekabetçi oyunlar oynayacağım. Biraz araştırma yaptım ve bu monitörle sistemi buldum.

Daha iyileri vardır elbette bu yüzden önerilerinizi bekliyorum. Vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederim.

Öncelikle herkese iyi sosyaller,

Elimde olan sistemi ve monitörü satıp yeni bir sistem alma düşüncem var. Bunun için birkaç sorum olacak.

İlk olarak elimdeki sistemim ne kadar eder? Sistem özelliklerim;
  • Gigabyte B450M S2H.
  • AMD Ryzen 5 1600.
  • Corsair Vengeance LPX 8 GB 3000MHz CL16 + Apacer Panther 8 GB 3000MHz CL16.
  • MSI RX570 Armor OC 4 GB.
  • Kioxia Exceria lRC10Z500gg8 PCI-Express 3.0 500 GB M.2 SSD.
  • Corsair Spec Delta RGB 550W 80+
  • monitör: Acer Nitro QG221Q LCD monitör 75Hz 1ms.
Uzun zamandır AMD ekran kartı kullanıyorum. Bir sıkıntısını görmedim fakat artık NVIDIA ekran kartı kullanmak istiyorum. Bu yüzden 4060 Ti'lı bir sistem almayı düşünüyorum. Monitör olarak da 1080p / 144Hz bir monitör yeterli olacaktır.

Genellikle hikâyeli oyunlar ve rekabetçi oyunlar oynayacağım. Biraz araştırma yaptım ve bu monitörle sistemi buldum.

Daha iyileri vardır elbette bu yüzden önerilerinizi bekliyorum. Vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederim.

Benim tavsiyem hele ki DDR5 bir sistem alacaksan işlemciyi R5 8400F veya R5 7500F seviyesinde tutman, malum 1700 soket işlemcilerin ömrü doldu, gelecekte sistemini daha rahat upgrade edebilmen açısından böyle bir yol izlemen daha doğru olur diye düşünüyorum. Rekabetçi oyunlarla daha çok ilgileniyorsan önbelleği sebebiyle R5 7500F öneririm. Eğer fiyattan iyice tasarruf etmeyi istiyorsan ve upgrade yapacağını düşünmüyorsan 12400F işlemciyle DDR5 sistem kurmak yerine DDR4 sistem kurup hem anakart hem de RAM fiyatından tasarrufa geçebilirsin veya ekran kartın için biraz daha fazla bütçe ayırabilirsin.

Dediğiniz gibi bir hazır sistem var mı bildiğiniz? Bir de bu monitör yeterli midir?

Dilersen şuna bakabilirsin, hazır sistem olarak biraz daha uyguna bulunabileceğini düşünüyorum.

Dediğiniz gibi bir hazır sistem var mı bildiğiniz? Bir de bu monitör yeterli midir?

Gold E-Sports - Game Garaj 36 bine çıkarsan bu sistem ve attığın monitörü al, monitörde ghostin var mı araştır yoksa al o fiyata başka monitör yok gibi bir şey.

Gold E-Sports - Game Garaj 36 bine çıkarsan bu sistem ve attığın monitörü al, monitörde ghostin var mı araştır yoksa al o fiyata başka monitör yok gibi bir şey.

Bu sistem de fena değil ama bence tek kanal RAM olması iyi değil, 2x8 tercih etmesi daha doğru olur diye düşünüyorum, malum performans açısından oldukça büyük bir fark ortaya çıkıyor.

Peki 30 - 32k ₺ fiyat bandında kalıp monitor dahil alınabilecek en uygun sistem hangisi olur?

İlk attığım sistem mi yoksa Ryzen işlemcili, RTX 4060Ti'lı DDR4 bir sistem mi iyi olur?

Mesela bu + monitör gibi. Bir de M2 SSD'yi 1 TB yapmak mantıklı olur mu? 500 GB HDD'im var elimde

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı