30.000 TL'ye mühendislik için hazır sistem önerisi

Apeironn

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar mühendislik için masaüstü hazır bilgisayar alacağım. Oyun da oynayacağım çizim de yapacağım, ona göre bir şeyler önerirsiniz. Bütçe 20-30k TL arası.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu cizim isinde islemci mi yoksa ekran karti mi odakli, bilmiyorum ama ekran karti odakli bu var.

Render olarak 4070 iyi is cikaracaktir.

Bu cizim isinde islemci mi yoksa ekran karti mi odakli, bilmiyorum ama ekran karti odakli bu var.

Render olarak 4070 iyi is cikaracaktir.
Hocam bilmiyorum bütçeme göre çok mu istiyorum ama 512 gb depolamadan fazla olma ihtimalı yok mu? Şu an ki bilgisayarımda bile yetmiyor çünkü.

Hocam bilmiyorum bütçeme göre çok mu istiyorum ama 512 GB depolamadan fazla olma ihtimalı yok mu? Şu an ki bilgisayarımda bile yetmiyor çünkü.

Sogutucu cikartip 1K para azaldiktan sonra 1 TB yapabilirsin. 1 TB yeter mi? Bana yetmez gibi geliyor ama yapacak bir şey yok. En ucuz 4070 sistem ama hazir sistem.

Kullanacağı en ağır program SOLIDWORKS olacak. Bu sistem yeterli olur. Bu arada 4070 kampanyası sona ermiş 4060Ti'lı sistem 25k olmuş ama yine de fiyat uygun. Alınır. İşi fazlasıyla görecektir. Sadece mühendislik için kullansa bile 10 yıl kullanır. SOLIDWORKS 6-7 yaşındaki sistemlerde bile çalışıyor. Arkadaşın söylediği gibi soğutucuyu çıkarıp depolama ekleyebilirsiniz.

Hocam Crucial P5 Plus 1 TB var onu eklesem nasıldır? Bir de SSD ekleyeceğim 240 GB.

Buna bütçe cikarsa bu devasa sekilde AM5, DDR5 farkiyla iyi olacaktir.

Kullanacağı en ağır program SolidWorks olacak. Bu sistem yeterli olur. Bu arada 4070 kampanyası sona ermiş 4060 Ti'lı sistem 25k olmuş ama yine de fiyat uygun. Alınır. İşi fazlasıyla görecektir. Sadece mühendislik için kullansa bile 10 yıl kullanır. SolidWorks 6-7 yaşındaki sistemlerde bile çalışıyor. Arkadaşın söylediği gibi soğutucuyu çıkarıp depolama ekleyebilirsiniz.

4070'e yukselterek oluyor. Kampanya bitmedi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı