30-35 bin ₺ monitor dahil sistem önerisi

baranozguner

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar yaklaşık 3 senedir Monster Tulpar T5 v20.2 i7 10870H, 16 GB RAM, RTX3060 ekran kartı bulunan laptop kullanıyorum. Bu sistemimi değiştirip 30-35k bandından monitor dahil sistem almak istiyorum. Monitor mümkünse eğer 27" olursa güzel olur. Sistemi sadece oyun odaklı kullanacağım. Şu an kullandığım laptopumu değiştirmeye değer mi? Bunu da merak ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
28K + 8K = 36K oluyor.

36K çıkmaz ise 26.214 TL sistem ( ekran görüntüsündeki gibi özelleştir ve kasayı +65 TL olan FSP seç ): Hero 5A-RTX4060Ti - Game Garaj

Dosya Ekleri

• 26k.png
    26k.png
    78,6 KB · Görüntüleme: 32
28k + 8K = 36k oluyor.

36k çıkmaz ise 26.214 TL sistem ( ekran görüntüsündeki gibi özelleştir ve kasayı +65 TL olan FSP seç ): Hero 5A-RTX4060Ti - Game Garaj

İlk paylaştığınız sistemi 4060 Ti ile değiştirebilir miyiz monitoru kısıp. 27 olmaz da 23.6 da olabilir. Çünkü sanırım ilk paylaştığınız sistemin işlemcisi daha iyi.

Son düzenleme:
İlk paylaştığınız sistemi 4060 Ti ile değiştirebilir miyiz monitoru kısıp. 27 olmaz da 23.6 da olabilir. Çünkü sanırım ilk paylaştığınız sistemin işlemcisi daha iyi.
Her iki sistemde de 4060 Ti var. Neyi değiştirmek istediğinizi tam anlayamadım. Kusura bakmayın viewsonic 600₺ pahalanmış. Bu monitörü alabilirsiniz, incelemeleri iyi. Tek farkı ilk attığım monitör renkleri daha iyi gösteriyordu. Gamebooster GB-2720FQHD 27″ 165Hz 1ms IPS 2K QHD RGB Flat AdaptiveSync Gaming Monitör – PcKolik.com | Gaming PC ve Bilgisayar Bileşenleri

Her iki sistemde de 4060 Ti var. Neyi değiştirmek istediğinizi tam anlayamadım. Kusura bakmayın ViewSonic 600₺ pahalanmış. Bu monitörü alabilirsiniz, incelemeleri iyi. Tek farkı ilk attığım monitör renkleri daha iyi gösteriyordu. Gamebooster GB-2720FQHD 27″ 165Hz 1ms IPS 2K QHD RGB Flat AdaptiveSync Gaming Monitör – PcKolik.com | Gaming PC ve Bilgisayar Bileşenleri

Kusura bakmayın yanlış bakmışım doğru ilk sistemde 4060 Ti ymiş. Çok teşekkür ederim tavsiyeniz için. Son olarak işlemci soğutucu eklememe gerek var mı ilk sistem için?

Kusura bakmayın yanlış bakmışım doğru ilk sistemde 4060 Ti ymiş. Çok teşekkür ederim tavsiyeniz için. Son olarak işlemci soğutucu eklememe gerek var mı ilk sistem için?
Evet, 7500F'e soğutucu gerekiyor. Şu sıralar her yerde en çok bu öneriliyor en F/P soğutuculardan biri, 7500F'e bunu önerip duruyoruz. Bunu direkt sistemdeki işlemci soğutucu bölümünden seçin. Aynı fiyata denk geliyor. Thermalright Assassin King 120 SE TL-C12C 120mm Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili - Gaming.Gen.TR

Bu sistemi tercih etsem nasıl olur? İşlemciyi i5 ile değiştirerek. Fiyat biraz daha uygun. Çok fark var mıdır mete-verse sistemi ile?
Ben önermem. 7500F işlemcili alın Intel'e bulaşmayın. Intel alırsanız ileride işlemci değiştirmek istediğinizde anakart da değişmeniz gerekir.

Ayrıca sadece işlemci olarak bakarsak bile 7500F çok daha iyi.

Bu sistemi tercih etsem nasıl olur? İşlemciyi i5 ile değiştirerek. Fiyat biraz daha uygun. Çok fark var mıdır mete-verse sistemi ile?
Evet, çok fark var. Bütçeniz yetmiyorsa aşağıdaki sistem var. Intel 22K falan olsa alınabilirdi ama 5600 ile aynı fiyat. 5600, 12400F'i dövüyor. GAMING-4060Ti / AMD Ryzen 5 5600 / ASUS Dual GeForce RTX 4060 Ti OC 8GB / 16GB RAM / 500GB M.2 SSD Gaming Bilgisayar - Gaming.Gen.TR

Technopat Haberler

Geri
Yukarı