30-40 bin TL bütçede iPhone 13 alınır mı?

qu1cks

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar yaklaşık 1 sene önce 256 GB Samsung A54 aldım. Bu yaz kardeşime telefon ihtiyacı oluştuğundan dolayı tekrardan telefon değiştirme ihtiyacı oluştu. Bütçem aşağı yukarı 30-40k arasında gidip gelmekte ama 40k zorlamak beni aşabilir. Aklımda şu soru var 2024 yılında halen iPhone 13 alınır mı? Yoksa bu fiyat aralığındaki Samsung modeller beni daha da mı tatmin eder?
Grafik tasarım öğrencisi olduğum için fotoğraflarla az çok bağlantım var. Gün içerisinde öyle telefondan oyun oynayayım saatlerce film izleyim gibi derdim yok sadece yoğun şekilde sosyal medya kullanıyorum.
Şu an Samsung kullandığımdan dolayı Buds 2 kullanıyorum ve Ultra Fast şarj adaptörüm var Samsung alırsam faydası bana kulaklık parası ve adaptör parası çıkartmayacak olması ama hayatımda iOS sistem denemedim onun da içimde bir deneme hevesi var. Ülkemizde iPhone 13 overprice olması da canımı yakıyor. Bir yandan da veri aktarımının Android cihazlarda bilgisayalar bağlantısının kolay olması da aklımı çeliyor.
Bütçem belli istediğim özellikler belli aklımdaki karmaşık durum için yardımlarınızı bekliyorum.

Biraz daha çıkılırsa S24+; çıkılamazsa S24 var. Bu iki cihaz iPhone 13'ten kesinlikle daha iyi ve mantıklı. iPhone 13 gibi cihazın bu fiyatlara hâlâ satılabilmesi arkasındaki elma logosundan dolayıdır.

Biraz daha çıkılırsa S24+; çıkılamazsa S24 var. Bu iki cihaz iPhone 13'ten kesinlikle daha iyi ve mantıklı. iPhone 13 gibi cihazın bu fiyatlara hâlâ satılabilmesi arkasındaki elma logosundan dolayıdır.

Kamera konusunda iPhone yazılımla çok daha işler başarıyor konusunda ne düşünüyorsun? Telefon konusunda bilgim çok fazla az çok fazla da yardıma ihtiyacım var bu yüzden.

Hocam eger F/P isterseniz S24 alın. Ancak iPhone 13'te sizi tatmin edecek bir cihazdir bunu da bilin. Tabii ki S24 iPhone 13'ten daha iyi bu da bir gerçek.

Peki S23 konusunda ne düşünüyorsunuz? Diğer eksiklerimden dolayı tam bütçeyi telefona vermeyeyim mesela Samsung Watch alayim gibi düşüncem de var.

O paraya 13 kesinlikle alınmaz. S24 Plus veya S24 var. İlla iPhone alacağım derseniz aldığınız paraya değmesi için Pro serisi cihaz almalısınız. Size 2 önerim var:
1-Yurt dışı sıfır bekleyip 16 Pro'ya da acilse sıfır yurt dışı 15 Pro'ya da 15 Pro Max almalısınız. Bence 16 Pro bekleyin derim eğer düşünürseniz yurt dışı kayıtsız kullanım senaryosunu da anlatırım.
2-Yurt dışı istemezseniz 2. el 13 Pro almalısınız. 13 Pro ile çok güzel bir iPhone deneyimi yaşayabilirsiniz. 13 Pro ile de düz 13'ün alakası yok 2. el aldığınıza kesinlikle değer.

Kamera konusunda iPhone yazılımla çok daha işler başarıyor konusunda ne düşünüyorsun? Telefon konusunda bilgim çok fazla az çok fazla da yardıma ihtiyacım var bu yüzden.

Peki S23 konusunda ne düşünüyorsunuz? Diğer eksiklerimden dolayı tam bütçeyi telefona vermeyeyim mesela Samsung Watch alayim gibi düşüncem de var.
Hocam ben sizin yerinizde olsam watch tercih etmem. Gereksiz geliyor. S24 çok güncel ve çok güzel bir cihaz. S23 e falan hic girmeyin.

Katılmıyorum. Daha yeni iPhone modellerinde ve özellikle Pro'da renk doğruluğunu biraz daha başarılı bulsam da özellikle 13'ün önde olduğu hiçbir şey yok.

S23 de güzel telefondur ancak saate gerçekten ihtiyacınız olup olmadığı konusunda düşünmeniz gerekiyor. Bende Watch 5 var şu anda. Güzel saat, işime de yarıyor. Bu kişiden kişiye değişir; siz de emin olun bu konuda.

O paraya 13 kesinlikle alınmaz. S24 Plus veya S24 var. İlla iPhone alacağım derseniz aldığınız paraya değmesi için Pro serisi cihaz almalısınız. Size 2 önerim var:
1-yurt dışı sıfır bekleyip 16 Pro'ya da acilse sıfır yurt dışı 15 Pro'ya da 15 Pro Max almalısınız. Bence 16 Pro bekleyin derim eğer düşünürseniz yurt dışı kayıtsız kullanım senaryosunu da anlatırım.
2-yurt dışı istemezseniz 2. el 13 Pro almalısınız. 13 Pro ile çok güzel bir iPhone deneyimi yaşayabilirsiniz. 13 Pro ile de düz 13'ün alakası yok 2. el aldığınıza kesinlikle değer.

İkinci el konusuna sıcak bakıyorum mantıklı geliyor ama yurt dışı konusuna giresim yok başım ağrımasın hocam.

Hocam ben sizin yerinizde olsam Watch tercih etmem. Gereksiz geliyor. S24 çok güncel ve çok güzel bir cihaz. S23'e falan hiç girmeyin.

Aklımın ucundan geçti saat mevzusu ama sizin.
De dediginiz gibi çok da yattı diyemem.

Katılmıyorum. Daha yeni iPhone modellerinde ve özellikle Pro'da renk doğruluğunu biraz daha başarılı bulsam da özellikle 13'ün önde olduğu hiçbir şey yok.

S23 de güzel telefondur ancak saate gerçekten ihtiyacınız olup olmadığı konusunda düşünmeniz gerekiyor. Bende Watch 5 var şu anda. Güzel saat, işime de yarıyor. Bu kişiden kişiye değişir; siz de emin olun bu konuda.

Saat takma alışkanlığım pek yok ama düşünürüm bu konuyu. Kamera konusundan çok iOS sistemin verdiği o rahatlık mı desem soft tasarım arayüzü kullanıcı dostluğu mu desem bir cezbediyor ama şimdi şartlarımızı düşünürsek parayı çar çur etmek yerine mantıklı seçim de yapmam gerekiyor malum ülke şartlarında.

İkinci el konusuna sıcak bakıyorum mantıklı geliyor ama yurt dışı konusuna giresim yok başım ağrımasın hocam.

Saat takma alışkanlığım pek yok ama düşünürüm bu konuyu. Kamera konusundan çok iOS sistemin verdiği o rahatlık mı desem soft tasarım arayüzü kullanıcı dostluğu mu desem bir cezbediyor ama şimdi şartlarımızı düşünürsek parayı çar çur etmek yerine mantıklı seçim de yapmam gerekiyor malum ülke şartlarında.
Hocam bana saat aşırı boş geliyor. Koldada hic guzel durmuyor bence. Saat aliskanliginizda yok hiç paranizi çar çur etmeyin. Onun yerine telefonunuza harcayın. Aksesuar alacaksanizda kulaklik falan alin saat boş.

Hocam ben yerinizde olsam biraz daha koyar S24+ alır ve uzun seneler kullanırdım. Cidden çok iyi telefondur. Daha sonra isterseniz saat bakabilirsiniz. Önceliğinizin iyi bir telefon olması daha mantıklı olacaktır. Özellikle bu kadar para verip de 60 Hz ekran kullanmak daha büyük saçmalık zaten.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı