30 bin TL civarında işletim sistemi ve monitör dahil sistem önerisi

ErdalK.

Kilopat
Daha fazla  
5 senelik 1050 Ti Ryzen 3 1200'lü emektar sistemimin anakartı hayatını kaybedince eldeki bilgisayara masraf yapmak yerine yeni bir bilgisayar almaya karar verdim. Almışken bu sefer güzel bir monitörü ve orijinal Windows'u olsun istiyorum. Bilgisayarı tamamen oyun oynamak, dizi film seyretmek vs. gibi keyfi amaçlarla kullanan birisiyim. İtopya üzerinden hazır sistemlerden anladığım ve araştırdığım kadarıyla kafama yatan bir sistemi seçip bazı parçalarını özelleştirdim. Bu fiyatlara bu sistem iyi midir? Önerilere açığım.
Not: H610 anakart modellerindeki farkları bilmediğim için değiştirmedim. Oynadığım birkaç oyunda çok büyük dosya boyutlarında modlar kullandığımdan dolayı ve SSD'yi doldurmamak amacıyla ekstra 1TB HDD takmak istiyorum. İşletim sistemini SSD'ye kurduracağım. Son olarak seçtiğim hazır sistemde HDD seçeneklerinde Seagate'in 2TB'lığı var fakat ben 1TB'lık olanını kullanmak istiyorum. Bu sistemde kullanabilir miyim?
Düzeltme: Biraz araştırınca Windows 11 Home OEM almaya karar kıldım. Böyle olunca da attığım sistemin fiyatı 2000 lira kadar düşüyor.

1682012729384.png

1682012752197.png

Dosya Ekleri

• 1682012699721.png
    1682012699721.png
    53,4 KB · Görüntüleme: 38
Son düzenleme:
5 senelik 1050 Ti Ryzen 3 1200'lü emektar sistemimin anakartı hayatını kaybedince eldeki bilgisayara masraf yapmak yerine yeni bir bilgisayar almaya karar verdim. Almışken bu sefer güzel bir monitörü ve orijinal Windows'u olsun istiyorum. Bilgisayarı tamamen oyun oynamak, dizi film seyretmek vs. gibi keyfi amaçlarla kullanan birisiyim. İtopya üzerinden hazır sistemlerden anladığım ve araştırdığım kadarıyla kafama yatan bir sistemi seçip bazı parçalarını özelleştirdim. Bu fiyatlara bu sistem iyi midir? Önerilere açığım.
Not: H610 anakart modellerindeki farkları bilmediğim için değiştirmedim. Oynadığım birkaç oyunda çok büyük dosya boyutlarında modlar kullandığımdan dolayı ve SSD'yi doldurmamak amacıyla ekstra 1TB HDD takmak istiyorum. İşletim sistemini SSD'ye kurduracağım. Son olarak seçtiğim hazır sistemde HDD seçeneklerinde Seagate'in 2TB'lığı var fakat ben 1TB'lık olanını kullanmak istiyorum. Bu sistemde kullanabilir miyim?

Eki Görüntüle 1748267

Eki Görüntüle 1748268

Hocam zamanında orijinal Windows almış biri olarak söyleyim hiçbir farkı yok 30TL satılan keylerle boşa para israfı olur

Hocam zamanında orijinal Windows almış biri olarak söyleyim hiçbir farkı yok 30TL satılan keylerle boşa para israfı olur

Yıllarca korsan sürüm kullandım büyük bir farkı yoktur ama bu kadar masraf etmişken işletim sistemi de orijinal olsun istiyorum.

Baktığınız monitör alınmaz hocam, ghosting olacaktır. Şunu öneririm indirimde şu an. AOC 27" 27G2SPU/BK 165Hz 4ms HDMI DP D-SUB AdaptiveSync USB 3.2 Pivot FHD IPS Gaming Monitör | ITOPYA

Monitörle alakalı forumdaki konulara bakınca da negatif yorumlar görmüştüm. Buraya da yazılınca almamak lazım diye düşünüyorum artık. Attığın monitör de güzelmiş diğeri curve diye görüntüsüne aldanmıştım.

Biraz araştırınca Windows 11 Home OEM almaya karar kıldım. Böyle olunca da yukarıda attığım sistemin fiyatı 2000 lira kadar düşüyor. Bundan dolayı bütçede yer açılmış oldu önerilerinize açığım.

Baktığınız monitör alınmaz hocam, ghosting olacaktır. Şunu öneririm indirimde şu an. Ayrıca bütçe üç bin TL daha yükselirse RTX 4070'li sistemler var, DLSS 3 sayesinde 3070'den çok daha uzun ömürlü bir karttır. AOC 27" 27G2SPU/BK 165Hz 4ms HDMI DP D-SUB AdaptiveSync USB 3.2 Pivot FHD IPS Gaming Monitör | ITOPYA
Hocam attığın monitörü aldım. Sistemde de anakartı h610m-a ile değiştirip hdd yerine 2 tane 500lük ssd taktım. 4070 içeren sistemlere baktım amd ile toplamışlardı, intel ile olanları da tuzlu geldi. Son sistemim amd işlemcili olduğundan inteli tercih etmek istedim. Uzun vadede sistemin diğer bileşenleri üzmezse ekran kartında yükseltmeye giderim diye düşündüm. Tavsiyen için teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Hocam attığın monitörü aldım. Sistemde de anakartı h610m-a ile değiştirip hdd yerine 2 tane 500lük ssd taktım. 4070 içeren sistemlere baktım amd ile toplamışlardı, intel ile olanları da tuzlu geldi. Son sistemim amd işlemcili olduğundan inteli tercih etmek istedim. Uzun vadede sistemin diğer bileşenleri üzmezse ekran kartında yükseltmeye giderim diye düşündüm. Tavsiyen için teşekkür ederim.
Hayırlı olsun sisteminiz, bayramınız da mübarek olsun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı