30 pin panel kablosuna 40 pin laptop paneli takılır mı?

Tian Shan

Hectopat
Daha fazla  
Acer marka laptopumun 1366 çözünürlüklü ekranı içerden çatladı ve rengarenk. Garantisi devam etmesine rağmen kullanıcı hatası sayılıp fahiş fiyat isteneceğini düşündüğüm için kendim değiştirmek istiyorum. Elimde Asus marka bir laptop var 1920x1080 çözünürlüklü. Panelini Recep Abinin rehber videosunu izleyerek çıkarttım.

1. Acer'in panele takılan kablosu 30 pin, Asus panelin girişi 40 pin. Bunları birbirine baglamak için çevirici kablo bulma şansım var mı? Bulur da takarsam laptopa zararım olur mu?
  2. Ekran çözünürlükleri farklı bu sıkıntı çıkarır mı?
  3. Panellerin voltaj farkına dikkat etmek gerekir mi? Yanlıs bir baglantıda ekran kartına zarar verme riski var mı? (Acer'in bozulan panel LED idi, takmayı düşündüğüm Asus panel IPS ekran).

Eğer bu değişiklikte laptopa zarar verme gibi bir ihtimal varsa mecburen 175 lira civarına panel almak durumunda kalacağım. Maddi durumum çok iyi olmadığından bu işi masrafsız halletmek istiyorum. Fikir verebilirseniz gerçekten büyük iyilik yaparsınız, hayırlı günler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Acer'in panele takılan kablosu 30 pin, Asus panelin girişi 40 pin. Bunları birbirine baglamak için çevirici kablo bulma şansım var mı? Bulur da takarsam laptopa zararım olur mu?
Takamazsın. Dönüştürücü olsa bile görüntü alamazsın. 30 pin kabloya 30 pin panel taksan bile güç tüketimi ve anakart farklılığından dolayı uyumsuzluk sıkıntıları yaşayabilirsin. Panel kodu ney ise o model ile birebir uyan bir panel takman gerekli.

Ekran çözünürlükleri farklı bu sıkıntı çıkarır mı?
Çıkarabilir de çıkarmayabilir de. Tamamen notebook'un anakartının panel kontrolcüsüne bağlı.

Panellerin voltaj farkına dikkat etmek gerekir mi? Yanlış bir bağlantıda ekran kartına zarar verme riski var mı? (Acer'in bozulan panel LED idi, takmayı düşündüğüm Asus panel IPS ekran).
Güç tüketimi konusu çok önemli. Ekran kartına değil de anakart panel kontrolcü devre elemanlarına zarar verme riskin var. Her notebook IPS panelleri çalıştırmaz.

Takamazsın. Dönüştürücü olsa bile görüntü alamazsın. 30 pin kabloya 30 pin panel taksan bile güç tüketimi ve anakart farklılığından dolayı uyumsuzluk sıkıntıları yaşayabilirsin. Panel kodu ney ise o model ile birebir uyan bir panel takman gerekli.

Çıkarabilir de çıkarmayabilir de. Tamamen notebook'un anakartının panel kontrolcüsüne bağlı.

Güç tüketimi konusu çok önemli. Ekran kartına değil de anakart panel kontrolcü devre elemanlarına zarar verme riskin var. Her notebook IPS panelleri çalıştırmaz.

Hocam o zaman en iyisi risk almadan muadil panel almak anladığım kadarıyla , kar edelim derken daha fazla zarar etmiş olmayayım. Aspire e15 e5-573G-38 yy laptopun modeli . Önerebileceğiniz güvenilir bir yer var mı acaba panel almak için ?

Laptobun tam model kodu yetersiz. AIDA64 Extreme yazılımından HTML raporu oluşturup paylaşın. Veya AIDA64 Extreme yazılımından görüntü birimi > monitör kısmının ekran görüntüsünü paylaşın.

AIDA64 HTML Raporu Oluşturma Rehberi

Hocam laptopa şuan erişimim bulunmuyor, dediklerinizi uygulamam şuan için mümkün değil maalesef .

Acer ASPIRE E5-573G Notebook Lcd Ekran (15.6" Led slim Dar Soket Parlak)

Şöyle bir ürün buldum, benim laptoptan cıkan panele oldukca benziyor. Bunu alsam risk mi olur sizce ?

Değerli vaktinizi ayırdığınız için çok teşekkür ederim hocam.

Bunu alsam risk mi olur sizce?
Laptobun marka modeline göre değil panel koduna göre ekran değişimi yapılması gerekli. Aynı modelin farklı revizyonlarında farklı bir panel çıkabilir. Olası bir uyumsuzluğun önüne geçmek için bunun yapılması şarttır. Gereksiz yere risk almaya gerek yok.

Garantisi devam ediyor demişsin yapacağın işlem laptobu tamamen garanti dışı bırakır 3-5 hafta sonra senden kaynaklanmayan anakart arızasında çok daha büyük rakamlar vermek zorunda kalabilirsin bence bir fiyat al ona göre hareket et

Laptobun marka modeline göre değil panel koduna göre ekran değişimi yapılması gerekli. Aynı modelin farklı revizyonlarında farklı bir panel çıkabilir. Olası bir uyumsuzluğun önüne geçmek için bunun yapılması şarttır. Gereksiz yere risk almaya gerek yok.

hocam şimdi laptopu hdmi kablosuyla tv ye bağladım, görüntü alabiliyorum. Dediğiniz programla gerekli işlemleri yapıp yollayacağım.

Bir süre bu şekilde kullanmam pc ye zarar verir mi ? Pc ekranı flu bir şekilde duruyor.

Garantisi devam ediyor demişsin yapacağın işlem laptobu tamamen garanti dışı bırakır 3-5 hafta sonra senden kaynaklanmayan anakart arızasında çok daha büyük rakamlar vermek zorunda kalabilirsin bence bir fiyat al ona göre hareket et

hocam onuda düşündüm ancak internette gördüğüm her konuda servisler fahiş fiyat çekmiş. Laptop çok pahalı bir laptop değil zaten, bir panele laptopun yarı fiyatını vermek istemiyorum :/

Laptobun tam model kodu yetersiz. AIDA64 Extreme yazılımından HTML raporu oluşturup paylaşın. Veya AIDA64 Extreme yazılımından görüntü birimi > monitör kısmının ekran görüntüsünü paylaşın.

AIDA64 HTML Raporu Oluşturma Rehberi

1.png
buyrun hocam bilgiler burada, önerinizi dört gözle bekliyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı