300 TL Bütçe İle Bilgisayar Toplamak

Sizce işlemcinin 4 çekirdek olması gerçekten önemli mi ?

• Oy verenlerin toplamı
    9
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Umut Boyraz

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar bildiğiniz gibi teog denen olay bitti kitapçıklar dağıtıldı 1 senedir süren heyecan son buldu işte ben de bu teogçulardanım. Teog sınavımın beklediğimden çok daha iyi geçmesi üzerinde (söylemeden edemedim 2 yanlış) 2000tl olan bütçem 3000tl ye çıktı. Bu bütçe ile monitör dahil bilgisayar toplamak istiyorum. Kendi düşünceme göre i3 6100 ve gtx 950 tabanlı bir sistem toplamak istiyordum (2500tl sistem videosundakinin ssd'siz, 8gb ramli ve zalman z3 600le versiyonu). Ama fikir danıştıklarımın çoğu i3 6100'ün iki çekirdekli olmasının soruna neden olucağını ve bilgisayarın yakın zamanda değişmesi gerekiceğini söyledi illa da 3000 lira olmalı diye bir kaide yok tabi ki ikisi arasında da olabilir yardımcı olursanız sevinirim.

Ekran Görüntüsü (24).png
Ekran Görüntüsü (25).png

Son düzenleyen: Moderatör:
O bütçeyle en azından 960 almalısın bence.

İ3 6100, 2 gerçek 2 sanal çekirdeğe sahip. 4 çekirdek isteyen oyunlarda sıkıntı çıkarmayacaktır.

Eğer GTX 960 düşünüyorsan onun yerine R9 380X veya 380'e bir bakmalısın dostum

Dediklerinize uydum ama iki değişiklik yaptım;sistemi mini itx'e çevirdim çünkü şu an yaşadığım ev küçük, dolayısıyla odam da küçük ve sonunda lg ultrawide 25 modelinin 2k versiyonu çıkmış çıkmış sizce bu sistemde bir sıkıntı çıkar mı ? Rami başka bir yerden alıcağım alcağım ram ise 8gb ddr4 cl14 fiyatı da 120 lira

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (27).png
    Ekran Görüntüsü (27).png
    62,9 KB · Görüntüleme: 259
FX X8 serisi 8 çekirdekli de ne oluyor performans karşılaştırmaları belli :)

İ3 6100, 2 gerçek 2 sanal çekirdeğe sahip. 4 çekirdek isteyen oyunlarda sıkıntı çıkarmayacaktır.
Arkadaşıma katılıyorum. Çekirdek konusunda bir sorun çıkmayacaktır. i3 6100 'ı gözüm kapalı öneririm, tabi ki bu işlemcinin de bir sınırı var ama büyük sorun yaratacak veya seni pişman edecek bir işlemci kesinlikle değil.

Tüm yorumlar için sağolun bilgisayarı büyük ihtimalle 1-2 haftaya toplayacağım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı