300 TL Controller önerisi

Bütçe
300 TL
Onu neden istemediğimi ilk sayfada anlattım gerçi hocam ama yine de teşekkür ederim önerin için.

Gördüm sebebini fakat Xbox kol duzenine biraz zaman tanırsanız size DS4'den daha rahat gelecektir.
Şu Logitech'in gamepadleri çok çirkin, eski duruyor ya. Ben tercihimi Monster'dan yana kullanırdım.

Belki alışırsınız, ha? :D.

Aynen çok çirkinler. Alıştıktan sonra Xbox kolunun daha rahat olduğunu söyleyen çok kişi var.

Kablosuz olarak kullanınca gecikme olduğu söyleniyor.

DualShock 4'ü kablolu kullanınca gecikme oluyor. Her nasılsa Bluetooth ile daha düşük gecikmeye sahip oluyor. Tüm kontrolcüler Ardunio aracılığıyla iletişim kurduğu için ilk başta onun gecikmesi var. Hani mekanik klavyelerde metal tuşun temas süresi 18 ms, klavyenin ms değeri o 18'in üstüne ekleniyor ya, kontrolcülerde de aynısı geçerli.

Trust GXT 890 Cada alan biri özelliklerini okuduğunda 5 ms olduğunu görecek, lakin gerçek gecikme en az 18 + 5 ms. Optik olmayan tuşlarda 18 ms olmazsa olmaz. Gecikme hesaplarken firmalar metalin gecikmesini dahil etmiyor.

Aynı şekilde Ardunio'da da 10.5 ms gecikme var. Kontrolcü gecikmeleri buna ekleniyor. DualShock 4'ün kablosuz halinin gecikmesi toplamda 13.3 ms iken, kablolu halininki 20.5 ms. Optik olmayan üst düzey bir mekanik klavyenin bile gecikmesinin en az 19 ms olduğunu düşünürsek, DualShock 4'ü kablolu kullanmak rekabetçi oyunlarda dahi büyük bir eksi değil. Zaten kabloyu sadece şarj olurken kullanacağımızı da düşünürsek, yerine F310 alınacak kadar büyük bir dert değil.
images (1).png

Pil yetişerememe sıkıntısı 4 adet şarjlı pil ile çözülüyor. 2 tanesini takıyorum, onlar bitene kadar diğer 2'si şarj olmuş oluyor. Bu yöntemle daha hiç pilsiz kalmadım Xbox 360 kontrolcüm ile. Bataryanın rahatlığı için DualShock 4'e geçilebilir lakin sırf pil yüzünden model düşürmeyi mantıklı bulmuyorum. Pillerin yaptığı ağırlık bile daha iyi yapıyor F710'u benim gözümde.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı