300 TL'ye PSU Tavsiyesi

Makaleler
31
Yer
Artvin
Daha fazla  
Meslek
Bilgi Teknolojileri Bölge Uzmanı
Güç kaynağımla çok fazla oynadım sök tak kablolar aşındı içime sinmedi çöpe attım şimdi güzel bir psu arayışı içindeyim. Modüler olanlara taktım kafayı. Aradaki fiyat farkına değer mi modüler olması yoksa hiç gerek yok mu ? 650watt üzeri bir psu ve sertifikası olması şartıyla önerebileceğiniz psu'lar neler ?

Modüler olması kablo karmaşası yaratmanın önüne geçiyor. Gerekmeyen bağlantıları söktüğün için kablo kontrolü daha rahat oluyor, ancak hayati önemi olan bir özellik değil bence.

Corsair Cx Serisi 80Plus 750W Güç Kaynağı - Vatan Bilgisayar

SMARTPOWER 80PLUS BRONZE 750W GÜÇ KAYNAĞI - Vatan Bilgisayar
Arkadaşlar thermaltake'in güç kaynakları sıkıntılı diyorlar 80 plus sertifikası var problem yaratır mı acaba ?

Açıkçası Thermaltake değil genellikle Cooler Master ve Corsair kullanıyorum, ancak Thermaltake genel anlamda kaliteli ürünler üreten bir firma olduğu için ekledim.
Peki modüler olanlarla modüler olmayanlar arasındaki fiyat farkına değer mi ?

Alınan kasada kablo yönetim sistemi varsa gerekli değil bence.
v2-VK97021N2Z-2_medium.jpg

kasa bu . Gerek var mı sence ?

@brltpc Gerek var, ancak tüm bağlantıları yaptıktan sonra kullanılmayan kabloları plastik kelepçe ile toparlayıp anakart bileşenleri üzerinden çekersen hava sirkülasyonunda çok bozulma olmaz. Hava dolaşımı için yeterli alan kalır.

Eğer bu kasayı değiştirme şansın varsa Zalman Z3 Plus'ı tavsiye ederim. Onda kablo yönetimi var.

@brltpc Gerek var, ancak tüm bağlantıları yaptıktan sonra kullanılmayan kabloları plastik kelepçe ile toparlayıp anakart bileşenleri üzerinden çekersen hava sirkülasyonunda çok bozulma olmaz. Hava dolaşımı için yeterli alan kalır.

Eğer bu kasayı değiştirme şansın varsa Zalman Z3 Plus'ı tavsiye ederim. Onda kablo yönetimi var.
Şuan kasa alacak durumum yok güç kaynağı lazım onu da modüler alırım 750watt işimi uzun süre görür sanırım. Belki sonra kasayı da değiştiririm

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı