3000-3200 TL sistem önerisi

Şuan mobildeyim. Onun için toplayamıyorum. Ryzen ve 8.nesil varken 7.nesil alınmaz ve görüntü olsun diye sistem mi paylaşılır? Gına geldi söylemekten:

Bilmiyorsanız yazmayın!

Bu bütçeye 8. nesil topla görelim. Ben biliyorum da yazıyorum, sen 8. nesil 1060 'lı sistem topla bakalım görelim ne bildiğini ne bilmediğini. Görsel de çeşitlilik sunmak için farklı sistem linki paylaştım. Siz sistemlerde görsele bakmıyorsanız orası size kalmış. Bu bütçeye 1060' lı sistem zor diyerek hazır sistem linki attım. Eleştireceğim diye anca güldürüyorsunuz.

Kasa senin zevkine kalmış ama eğer tek bir yerden alacaksan birazcık bütçeni aşman gerekebilir, diğer türlüiyi bir fiyat araştırması ile daha ucuza denk getirebilirsiniz eğer bütçenizi arttırabilirseniz. Geleceğe yönelik olması açısından PSU olarak FSP Hydro 600W tavsiye ederim.

Screenshot_20171218-183338.jpg

Benimde bu şekilde bütçem. Bence 3200 TL bütçeye 1050 Ti sistem biraz abes olur ki HDD masrafınız da yok. Bende 3200-3300 bütçe ile bu ay sonunda toplayacağım. Büyük ihtimalle GTX 1060 6GB + Ryzen 3 1300x bi sistem toplayacağım. Bu fiyata ekran kartını MSI Gaming X almazsin Zotac alırsın, Galax alırsın olur biter :) şuan en ucuz Sinerji'de 1350-1400TL arası Zotac 6gb yanılmıyorsam.
Benimde bi merak ettiğim soru var; ben 1300x alırsam OC düşünmüyorum, A320m anakartın ne gibi eksileri var acaba yani B350m anakart OC özelliği dışında ne artıları var? Anakart konusuna bayağı yabaniyim :)

Arkadaşlar öncelikle merhaba. Başlıkta da belirttiğim gibi bu bütçeyle oyun (PUBG gibi oyunlar için) odaklı bir sistem istiyorum. Monitöre gerek yok. HDD ve SSD'ye de ihtiyacım yok. Elimde HDD var SSD'yi ilerleyen zamanlarda eklemeyi düşünüyorum. Ryzen 3 1300X ve GTX1060 toplanır mı bilemiyorum bir yardım edin. İşlemci ekran kartı ve anakart tek bir yerden olursa taksit yaptırma imkanım olur diğer parçalar farklı yerlerden olabilir.
Ayrıca bu kasa hoşuma gitti üstelik fiyatı da baya ucuz, kalite olarak çok bir beklentim yok açıkçası ama yine de görüşlerinizi bekliyorum.
PowerBoost Royal Serisi VK-G1002S USB 3.0 Midtower Kasa (Psu Yok
Kasa olarak Powerboost VK g1006r ve g1006b serisine bakmanı öneririm. Ayrıca g1007r ve b serisine de bakabilirsin. İnşallah doğru yazmışımdır. :)

Benimde bi merak ettiğim soru var; ben 1300x alırsam OC düşünmüyorum, A320m anakartın ne gibi eksileri var acaba yani B350m anakart OC özelliği dışında ne artıları var? Anakart konusuna bayağı yabaniyim :)
En temel eksiklik O.C. desteği olmaması. Onun dışında bir sorun yaşamazsınız.
O.C.'ye ılımlı bakmayabilirsiniz veya ihtiyaç olmadığını düşünebilirsiniz. Ancak yeni çıkan, optimizasyonu sıkıntılı veya işlemciye yüklenen oyunlarda O.C. hayat kuratır.

P
En temel eksiklik O.C. desteği olmaması. Onun dışında bir sorun yaşamazsınız.
O.C.'ye ılımlı bakmayabilirsiniz veya ihtiyaç olmadığını düşünebilirsiniz. Ancak yeni çıkan, optimizasyonu sıkıntılı veya işlemciye yüklenen oyunlarda O.C. hayat kuratır.
Anladım teşekkür ederim ancak R 3 1200 işlemci olsaydı dediğin gibi OC birçok yerde hayat kurtarırdı ancak benim araştırdığım kadarıyla 1300x OC yapıldığında 1200 gibi şahlanmıyor hatta birçok videoda OC ile uğraşmak istemeyenler 1300x e yönelebilir deniliyor (1300x'in 1200 ün OC hali diyenler var ancak benim pek teknik bilgim yok) bu yüzden 1300x'in internettede OC ile ilgili çok az bilgi olması 1300x'in OC' ile pek fark yapmadığı izlenimini oluşturdu. Bu yüzden A320m düşünüyorum.

Bu bütçeye 8. nesil topla görelim. Ben biliyorum da yazıyorum, sen 8. nesil 1060 'lı sistem topla bakalım görelim ne bildiğini ne bilmediğini. Görsel de çeşitlilik sunmak için farklı sistem linki paylaştım. Siz sistemlerde görsele bakmıyorsanız orası size kalmış. Bu bütçeye 1060' lı sistem zor diyerek hazır sistem linki attım. Eleştireceğim diye anca güldürüyorsunuz.

Senin saçma bilgilendirmen yüzünden arkadaş yanlış bilgi alıyor. Bir sistemde anakart A320, bir sistemde MSI anakart ve Ryzen işlemci, bir sistemde Corsair VS serisi PSU, bir sistemde 7.nesil işlemci saçmalamışsın resmen.

P

Anladım teşekkür ederim ancak R 3 1200 işlemci olsaydı dediğin gibi OC birçok yerde hayat kurtarırdı ancak benim araştırdığım kadarıyla 1300x OC yapıldığında 1200 gibi şahlanmıyor hatta birçok videoda OC ile uğraşmak istemeyenler 1300x e yönelebilir deniliyor (1300x'in 1200 ün OC hali diyenler var ancak benim pek teknik bilgim yok) bu yüzden 1300x'in internettede OC ile ilgili çok az bilgi olması 1300x'in OC' ile pek fark yapmadığı izlenimini oluşturdu. Bu yüzden A320m düşünüyorum.

AB350 varken A320 alınmaz. A320'nin ömrü baya bir az.

Yanıtlarınız içib teşekkür ederim arkadaşlar.
İşlemciyi AMD Ryzen R5 1500X alıp ekran kartını GTX 1050Tİ yapmaya karar verdim bu sayede bir-iki yıla sadece ekran kartı değişimi yaparak sistemi güncel olarak kullanmaya devam edebilirim diye düşünüyorum.

En doğru kararı vermişsiniz @Uğur122, onu alma bunu alma diyen herkese inanmayın. O alınmaz bu alınmaz diye bir kaide yok. Bütçenize uygunsa bilinen bir markaysa garantisi düzgünse her ürün alınabilir. Hayırlı olsun şimdiden.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı