3000-3400 TL Sistem Önerisi

Evet hocam bende bunları göz önünde bulundurdum. RX480-i5 7500 sistemimde bazı oyunlarda 10GB ram kullanımı görüyorum. Bütçeyi biraz aştım orası doğru ama sizce de yeterli bir sistem olmadı mı ? :)
Bence sistem gayet iyi olmuş ve galiba istemeden @Neko ile aranda rekabet çıkarmış olabilirim. Umarım darılmamıştır:LOL:.

Darılmaz diye düşünüyorum. Öyle bir insan değildir kendisi gayet cana yakın bir insan :) Banane sonuç olarak benim önerimde SSD 240GB :D Fazlası göz çıkarmaz yararlı olur iyi oldu bence :D

Şimdi 16 GB RAM konulacak sistem vardır konulmayacak sistem vardır :D

16 GB mantıksız çünkü ona vereceğim para ile Ekran Kartını RX 580 8GB yapabiliyorum.

RAM'i istediğim zaman yükseltebilirim ama Ekran Kartı öyle değil maalesef.

Ne darılacağım canım :kedi: Daha iyi böyle.

120 GB SSD ise bence yeterlidir. 1 TB HDD mevcut zaten. Gerekli hız artışını sağlayacaktır kendisi.

Ona vereceğim para ile işlemciyi geliştiririm (y)

Son düzenleme:
Şimdi 16 GB RAM konulacak sistem vardır konulmayacak sistem vardır :D

16 GB mantıksız çünkü ona vereceğim para ile Ekran Kartını RX 580 8GB yapabiliyorum.

RAM'i istediğim zaman yükseltebilirim ama Ekran Kartı öyle değil maalesef.
Ben 3000TL üstü sistemlerde 16GB RAM eklenmesinin taraftarıyım. RAM sonradan alınabilir elbette sonuçta ekran kartı kadar pahalı değil. (y) Ama işin bir de başka tarafı var. Şimdi 8GB RAM'ın artık yavaş yavaş ömrünün tükendiğinde hemfikiriz sanırım. RAM'ı sonradan ekleriz, SSD'yi sonradan ekleriz diyerek sistemin yarım toplanmasına karşıyım. Evet RAM'ı ve SSD'yi sonradan alacak durumu olan insanlar vardır elbette. Ama birde durumu olmayan insanlar var. Kimi insanlar var bir kere PC alayım beni 5 sene götürsün parça değişimiyle uğraşmayayım diyorlar. Bir düşün şimdi sen 3500TL'ye bu sistemi topladın sonra RAM masrafı var SSD masrafı var. Günümüzdeki 2500TL veya daha yüksek bütçeli her bilgisayarda SSD bulunmalıdır ve bence bu SSD'ler minimum 240GB olmalıdır. Sebebini sorarsan günümüz oyunlarının kapladığı alan malum. RAM konusuna geri dönersek artık bazı oyunlar yavaş yavaş 8GB sınırını geçiyor ve 8GB veya daha düşük RAM'ı olan insanlar bu oyunları takıla takıla oynuyor ve buda keyif vermiyor. :confused: @Recep Baltaş'da zaten bunu videolarında sık sık dile getiriyor. Ayrıca RX570 ve RX580 arasındaki performans farkı %10-%15 gibi bir şey. Zaten ikisi de çok güçlü kartlar. Tam anlatamadım galiba ama umarım anlamışsındır.(y) Eleştiriye açığım diyen sendin. :LOL:

Ama herkesin bir görüşü vardır saygı duymak lazım değil mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Haklisiniz. O kadar uzun yaziya bu kadar kisa cevap verdim. (Klavyem kafayi yedi turkce olmadigi icin karakter cezasi alirim simdi) :D

8 GB RAM'in yetersiz gelmeye başladığı bu dönemde 4GB VRAM'i olan Ekran Kartını yerler.

Onu ne yapacağız? :D

4GB VRAM yetersiz gelmeye başlıyor artık. Yeni oyunları oynarken ayar kısmak gerekebilir.

3000 TL üstünde 8GB VRAM şarttır bence.

8 GB RAM'in yetersiz gelmeye başladığı bu dönemde 4GB VRAM'i olan Ekran Kartını yerler.

4GB VRAM yetersiz gelmeye başlıyor artık. Yeni oyunları oynarken ayar kısmak gerekebilir.

Hocam siz az değilsiniz. [emoji3]

O değil siz uyumadınızmı ya? Sorunada hemen cevap veriyim. Şimdi basit bir örnekle gidelim. Shadow of mordor. Bu oyunu ultra ayarlarda açmak için 6gb vram gerekiyor (Sistem gereksinimlerinde yazıyor). Ama 2GB Vram'a sahip GTX 960 bu oyunu ultra ayarlarda açabiliyor. Nasıl mı? Tabikide RAM'ı kullanarak. Günümüzdeki ekran kartlarında bulunan Vramlerin çok yüksek hızlara sahip olduğu ve RAM'leri geride bıraktığı bir gerçek. Ekran kartlarına konulan bellekler sonuna kadar kullanılmak için tasarlanmışlardır ve aşılması durumunda ekran kartı zarar görmez. Ekran kartı üreticileri (AMD ve NVİDİA) ekran kartlarına bellek koyarken ekran kartının GPU gücünü hesaba katıyorlar(y). Yani öyle kafasına göre Vram koymak diye birşey yok. 8GB vram daha çok 2K ve 4K çözünürlük için geçerli yani:sinsi:.

Yatıyorum sabah hesaplaşacağız hocam :neo: :D

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı