3000-3400 TL Sistem Önerisi

8 GB RAM şimdilik yeterli ama 4 GB VRAM'in garantisi yok, çok yakın zamanda tamamen yetersiz de kalabilir hatta. Bu durumda ekstra bellek modülü eklemek GPU değiştirmekten daha basit ve masrafsız.
Evet hocam sizde haklısınız tabi ama ben ileride RAM veya SSD yükseltmesi yapamayacak öğrenci arkadaşlarımız için dedim. Zira herkesin ailesi eve hergün başka bir bilgisayar parçasıyla gelemiyor. Bunu çevremden biliyorum. 4GB Vramın nasıl garantisi yok acaba? Millet henüz 2GB ekran ekran kartı kullanırken. Zaten GPU gücüne bakılarak karar verilmiyor mu Vram miktarına? (1080p için konuşuyorum) Benim düşüncem RX 570 8GB Vram kullanabilecek güçte bir ekran kartı değil. 4GB Vram yeterli.

Çıkacak oyunların nasıl gereksinimler duyacağının garantisini kimse veremez, VRAM'den adam akıllı yararlanabilen güçlü GPU'larda yüksek olan tercih edilmeli.

Gidip de RX 470'in 8 GB olanını alsın demiyoruz, yeni kartlar zaten tam kapasite yararlanacak şekilde geliyor. Eşeği sağlam kazığa bağlamak lazım. Ayrıca yükseltme olayı da ileride illa gerekli olmayabilir, dediğim gibi 8 GB bellek hala yeterli.

16 GB RAM gereksiz. Nasa'ya mı çıkacaksınız? Oyunlarda performansı belirleyen, işlemci ve ekran kartıdır, sonra RAM. Bütçe varsa, ilk bu ikisi yükseltilmeli. RAM için ekran kartını düşürmek çok mantıksız. 1080+16GB RAM'mı? Yoksa 1080 Ti+8GB RAM'mı? Olayı bir de böyle düşünün.

16 GB RAM gereksiz. Nasa'ya mı çıkacaksınız? Oyunlarda performansı belirleyen, işlemci ve ekran kartıdır, sonra RAM. Bütçe varsa, ilk bu ikisi yükseltilmeli. RAM için ekran kartını düşürmek çok mantıksız. 1080+16GB RAM'mı? Yoksa 1080 Ti+8GB RAM'mı? Olayı bir de böyle düşünün.
Kesinlikle hocam, haklısınız. Bir de RAM eklenir, ama ekran kartı ve işlemci eklemez bunu da unutmamak lazım.

Yazdığınız her cevap ve fikirler birer çözüm olacaktır zaten. Bu konu böyle uzar gider. :dikkatli:

Evet sizde haklısınız ama dediklerimi anlamıyorsunuz. 8GB RAM'ın yakın zamanda yetersiz kalacağını düşünüyorum. Oyunlarda RAM kullanımı hızla artıyor ve yeni çıkan oyunlar önceki oyunlara göre daha fazla RAM yiyor. Ayrıca bu bütçeye SSD şart. Bu devirde SSD'siz bilgisayar kalmamalı. ( 2500TL ve yukarı bütçe için) Kısaca durumu özetlemek gerekirse @Neko'nun topladığı sistem güzel gelebilir fakat kısa vadede SSD ve RAM takviyesi gerekecektir. Yani 3400TL PC oldu 4000tl. @KLETHRA'nun topladığı sistemde ise herhangi bir yükseltme gerekmeden kullanılabilir. RX 570 ve RX580 çok yakın performans sergileyen ekran kartlarıdır ve birinin yetersiz kaldığı oyunda diğeride yetersiz kalacaktır. @ShadYaqz anlata anlata dilimde tüy bitti. Önceki mesajlarımda bu konuya değinmiştim zaten bir daha değinmeğeceğim. @Neko'nun topladığı sistemi ben yarım sistem olarak niteliyorum. Sistem gayet güzel ama 1 sene sonra yükseltmeye ihtiyaç duyacak. (RAM ve SSD) Bu konuda fazla diretmeyeceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet sizde haklısınız ama dediklerimi anlamıyorsunuz. 8GB RAM'ın yakın zamanda yetersiz kalacağını düşünüyorum. Oyunlarda RAM kullanımı hızla artıyor ve yeni çıkan oyunlar önceki oyunlara göre daha fazla RAM yiyor. Ayrıca bu bütçeye SSD şart. Bu devirde SSD'siz bilgisayar kalmamalı. ( 2500TL ve yukarı bütçe için) Kısaca durumu özetlemek gerekirse @Neko'nun topladığı sistem güzel gelebilir fakat kısa vadede SSD ve RAM takviyesi gerekecektir. Yani 3400TL PC oldu 4000tl. @KLETHRA'nun topladığı sistemde ise herhangi bir yükseltme gerekmeden kullanılabilir. RX 570 ve RX580 çok yakın performans sergileyen ekran kartlarıdır ve birinin yetersiz kaldığı oyunda diğeride yetersiz kalacaktır. @ShadYaqz anlata anlata dilimde tüy bitti. Önceki mesajlarımda bu konuya değinmiştim zaten bir daha değinmeğeceğim. @Neko'nun topladığı sistemi ben yarım sistem olarak niteliyorum. Sistem gayet güzel ama 1-2 sene sonra yükseltmeye ihtiyaç duyacak. (RAM ve SSD) Bu konuda fazla diretmeyeceğim.

:D :D Hocam ben demiştim. Beni haklı gören birilerinin olması gerçekten güzel :D

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı