3000-3500 TL 2K Monitör tavsiyesi

Doğrudur hocam dediğim gibi gidip deneyip görerek alırsam aklımda olur şekil a) 2 arkadaş direk yorumda bulundu MSI dan uzak durun diye

4 numara derken Dell olan modeli mi diyorsunuz yoksa AOC 24 inç olanı mı?

Doğrudur hocam genel olarak hiçbir firma ile garanti konusunda uğraşmadım genelde garantilik bir durumum olmuyor. Bir tek sinerjiden monitör almıştım bir kere kırık geldi bir tok kelime yaptılar değişim yaparken sanki ben kırmışım gibi bir daha da oradan alışveriş yapmadım.

Dostum valla bu modelde gözüm yok desem yalan olur ama 4.400 gibi bir bütçem maalesef yok o yüzden kafadan eleniyor.. :/

Acer XV272UP Aorus ile aynı panel.
Gigabyte da ayak biraz daha şekil, RGB ışıklandırma var. Ve mikrofona gürültü önleme özelliği var. Acer 2500 lira Gigabyte 4000 lira. 1500 lira fark var aradaki farklar belli.

Teşekkürler umarım şanslıyımdır teknoloji biraz da şans işi.

Çoğu profesyonel oyuncu 24 inç kullanmayı tercih ediyor, gerek harita kontrolü gerek ekran kontrolü daha kolay oluyor, 27 inç olunca işler biraz değişiyor 21 den geçeceğim için 27 çok büyük gelir büyük ihtimal. Kendimde profesyonel olarak oynadığım için 24 daha yatkın geliyor ama bazı monitörlerin 2K da 24 inçi mevcut olmayabiliyor. Beğendiğim, kafama yatan bir model olduktan sonra 27 de olabilir ama 2K da 24 abes duracağını düşünmüyorum. 24 ü fiyattan ziyade performans olarak düşünüyorum yoksa daha uygunluk değil amacım.

Mecburiyet ve bu açıdan ihtiyaç olan ile eğlence ve zevk boyutuna yönelik kararınızı bu yüzden sadece siz verebilirsiniz.

21"den geçince 24 size güzel gelecektir. Ben uzun süredir 46" TV'yi biraz uzaktan monitör olarak kullandığımdan dolayı ve pek PRO oyuncu mecburiyetlerine bağlı olmadığım için 27"'i tercih ettim. Çünkü sadece oyun odaklı değil multimedya odaklı da ihtiyacımı karşılamasını istedim.

2K'da 24" ne kadar abes durmaz bilemiyorum ama bir elin parmağını geçmeyecek kadar az ürüne sahipler. Buradan pek tercih edilmediğini ve az üretildiğini anlayabiliyoruz. Tabi sistemlerin gücü de bununla doğru orantılı. 2K'yı kaldıracak bir sistem herkeste olmaması da bir etkendir diye düşünüyorum.

Oynadığınız oyunun monitör boyut mecburiyetini ya oynayan güvenilir kişilerden öğrenebilirsiniz yada kendiniz deneyimlemeniz gerekiyor. En kötü monitörü satın alıp kısa süre bir deneyimleyip iade ederek değişim isteyeceksiniz. 27" alıp iade edip 24" e geçenler var.

Acer XV272UP Aorus ile aynı panel.
Gigabyte da ayak biraz daha şekil, RGB ışıklandırma var. Ve mikrofona gürültü önleme özelliği var. Acer 2500 lira Gigabyte 4000 lira. 1500 lira fark var aradaki farklar belli.
TR de satışı var mı dediğiniz modelin ben göremedim de?
Mecburiyet ve bu açıdan ihtiyaç olan ile eğlence ve zevk boyutuna yönelik kararınızı bu yüzden sadece siz verebilirsiniz.

21"den geçince 24 size güzel gelecektir. Ben uzun süredir 46" TV'yi biraz uzaktan monitör olarak kullandığımdan dolayı ve pek PRO oyuncu mecburiyetlerine bağlı olmadığım için 27"'i tercih ettim. Çünkü sadece oyun odaklı değil multimedya odaklı da ihtiyacımı karşılamasını istedim.

2K'da 24" ne kadar abes durmaz bilemiyorum ama bir elin parmağını geçmeyecek kadar az ürüne sahipler. Buradan pek tercih edilmediğini ve az üretildiğini anlayabiliyoruz. Tabi sistemlerin gücü de bununla doğru orantılı. 2K'yı kaldıracak bir sistem herkeste olmaması da bir etkendir diye düşünüyorum.

Oynadığınız oyunun monitör boyut mecburiyetini ya oynayan güvenilir kişilerden öğrenebilirsiniz yada kendiniz deneyimlemeniz gerekiyor. En kötü monitörü satın alıp kısa süre bir deneyimleyip iade ederek değişim isteyeceksiniz. 27" alıp iade edip 24" e geçenler var.
Evet haklısınız genelde 27 mevcut baktığım düşündüğüm modellere göre değişecek gibi boyutu artık kısmet :)

2K çözünürlükte 27" mükemmel aklınızda soru işareti kalmasın alırken sadece oyun odaklı düşünmeyin faydasını görürsünüz. Ben Samsung SR750 kullanmaktayım bu arada.

Ghosting ve IPS Glow gibi sorunlar varmış biraz araştırdım
Anlaşılan TN panel almak şart gibi gözüküyor Asusun modelde de ışık sızması çok oluyormuş 1. Üründen bahsediyorum.
2K çözünürlükte 27" mükemmel aklınızda soru işareti kalmasın alırken sadece oyun odaklı düşünmeyin faydasını görürsünüz. Ben Samsung SR750 kullanmaktayım bu arada.
Evet anlaşılan 2K da 27” şart gibi duruyor. Büyük ihtimal 2K alırsam 27 alacağım. Bugün izinliydim boşta olunca araştırma şansım daha çok oluyor araştırdıkça da 1080p 24” e kayıyor aklım oyun için ama şundan 1-2 sene sonrada 1080p 720p gibi düşecek 2K aktif kullanılacak gibi gözüküyor. Kararsızlık zor iş...

Anlaşılan TN panel almak şart gibi gözüküyor Asusun modelde de ışık sızması çok oluyormuş 1. Üründen bahsediyorum.

Evet anlaşılan 2K da 27” şart gibi duruyor. Büyük ihtimal 2K alırsam 27 alacağım. Bugün izinliydim boşta olunca araştırma şansım daha çok oluyor araştırdıkça da 1080p 24” e kayıyor aklım oyun için ama şundan 1-2 sene sonrada 1080p 720p gibi düşecek 2K aktif kullanılacak gibi gözüküyor. Kararsızlık zor iş...

IPS glow mevcut monitörde. Fakat ghosting konusunda katılamıyorum. En azından IPS panel için ghosting yok denebilir.

3500 e belki hem 27" hem 24" alırsınız :))

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı