3000 - 3500 TL Çizim/Render Sistem Önerisi

Sistem bu hali ile 3.456 TL ediyor. Ram ve HDD çıkarılırsa 3.061 TL. Yaklaşık 500 TL'miz var. Onları da işlemci ve anakart'a yatırabiliriz. Z87 G43 Gaming ve i5 4670K alınabilir. Ya da işlemciyi i7 4770'e yükseltiriz. Bütçeni aşabilirsen (yaklaşık 200TL) i7 4770K ve Z87 çipsetli bir anakart alabilirsin.
Bu sistem beni kaç yıl götürür?

Bana göre, overclocklu almanız daha yararlı. Uzun ömürlü olarak düşünün derim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kd6JJr.png

Bunu alabilirsin. Yalnız önerim 500 TL daha yükseltmen bu parayı. Çünkü 780 Ti alabilirsin eğer yükseltirsen. 780 Ti çok cuda çekirdeğine sahip. Yani çok daha fazla yüksek performans sunuyor çizimlerde.

Kd6JJr.png

Bunu alabilirsin. Yalnız önerim 500 TL daha yükseltmen bu parayı. Çünkü 780 Ti alabilirsin eğer yükseltirsen. 780 Ti çok cuda çekirdeğine sahip. Yani çok daha fazla yüksek performans sunuyor çizimlerde.

Sistemi beğendim iki sorum var bunda O.C yapılıyor mu?
Bir diğeri dediğim çizim programında ki(3DMAX) performansı nasıl olur?

3DS Max'i ne derece kullandığına bağlı. Giriş-Orta-İleri-Profesyonel? Kaç poligonlu sahnelerin? Kaplamaların ne düzeyde? Animasyon yapacak mısın? Bir sürü etken var. 3DS Max için öyle şu performansta olur demek çok doğru değil. Ayrıca sahnenin ağırlığına göre RAM'de önemlidir. Önce ne düzeyde 3DS MAX kullandığınızı tespit edin, giriş-orta ve ileri düzeye yakınsanız bu sistem sizi idare eder, fakat profesyoneller çok daha üst seviye işlemci ve yüksek ramlerde çalışırlar. Bir mimar olarak size ancak bu kadar yardımcı olabilirim.

Sistemi beğendim iki sorum var bunda O.C yapılıyor mu?
Bir diğeri dediğim çizim programında ki(3DMAX) performansı nasıl olur?

Çok rahat OC yapabilirsiniz. MSI'ın bu konuda yazılımları mevcut. 3D MAX performansı ideal olacaktır. @caglaraycan arkadaşında dediği gibi hangi derecede çizim yapıyorsunuz ? Ben bir profesyonel için topladım. O paraya en uygun olabilecek sistem. Eğer profesyonelseniz en az 500 TL daha arttırmanızı öneririm fiyatı.

3DS Max'i ne derece kullandığına bağlı. Giriş-Orta-İleri-Profesyonel? Kaç poligonlu sahnelerin? Kaplamaların ne düzeyde? Animasyon yapacak mısın? Bir sürü etken var. 3DS Max için öyle şu performansta olur demek çok doğru değil. Ayrıca sahnenin ağırlığına göre RAM'de önemlidir. Önce ne düzeyde 3DS MAX kullandığınızı tespit edin, giriş-orta ve ileri düzeye yakınsanız bu sistem sizi idare eder, fakat profesyoneller çok daha üst seviye işlemci ve yüksek ramlerde çalışırlar. Bir mimar olarak size ancak bu kadar yardımcı olabilirim.

İleri düzey için nasıl bir sistem önerirsin ?

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı