3500 TL Render Sistem Önerisi

@ulaşcan3 Arkadaş oyun sistemi istememiş bu durumda işlemci çok daha önemli oluyor. Ayrıca oyun için bile olsaydı 3GB oyunlarda grafik açmak için yetersiz kalıyor. Amaç render olduğundan işlemciyi düşük tutup ekran kartına abanmak mantıklı değil. Bu yüzden benim önerdiğim sisteme bakması daha iyi olacaktır. Birde monitör VA mı? IPS mi? Anlamadım.

@ulaşcan3 Arkadaş oyun sistemi istememiş bu durumda işlemci çok daha önemli oluyor. Ayrıca oyun için bile olsaydı 3GB oyunlarda grafik açmak için yetersiz kalıyor. Amaç render olduğundan işlemciyi düşük tutup ekran kartına abanmak mantıklı değil. Bu yüzden benim önerdiğim sisteme bakması daha iyi olacaktır. Birde monitör VA mı? IPS mi? Anlamadım.

Canim kardesim, cooook haklisin dunyanin en hakli insani sensin ama vrayde cuda cekirdeklerini kullanarak render alabiliyorsun. Processor olarak 1300X ne kadar saglikli olur bilmiyorum ama vray 3dmax gibi programlarda gpu render cpu renderdan daha rahat aliniyor. Bu butcede iyi bi denge kurmak zor. CPUya butce acsan GPUdan kisiyorsun mantiksiz bi sekilde. SSD'ye dahil daha cok butce acmak gerekiyor. Benim mantigima boyle yatti. Monitor IPS panelli.

Bir de, onune gelen her PC'yi Dark kasaya koyma istersen. Rezil ediyorsun sistemi.

Son düzenleme:
Dark kasalar gayet kalitelidir. Renderda işlemci daha önemli ama ekran kartıda çok önemli ama benim sistemde 1050Tİ olduğundan gayet yeterlidir. İşlemci çok daha güçlü zaten bunun sayesinde çok daha kısa sürecektir render süreleri.

Dark kasalar gayet kalitelidir. Renderda işlemci daha önemli ama ekran kartıda çok önemli ama benim sistemde 1050Tİ olduğundan gayet yeterlidir. İşlemci çok daha güçlü zaten bunun sayesinde çok daha kısa sürecektir render süreleri.
Kardeşim acikladim guzelce. Anlamadiysan bundan sonrasi benden cikiyor. Problem sende. Dark kasalar kaliteli falan da degil. Kafaniza sokun bunu.

Edit:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bak gayet basit anlatmislar burda.

Render büyük ölçüde CPU gücüne bakıyor. 1050Ti bence de yeterlidir render için. Zaten bütçe belli.
Hocam, şimdi software farketmez mi diyorsun? CPU>GPU bütün rendering sistemlerde uygulanmalı mıdır? Yanlış anlaşılmasın tavsiyem iyiydi demiyorum. Bütçe kafa karıştırıyor. İrdeleyelim biraz.

Vray biraz araştırdım, pek bir bilgiye ulaşamadım.
Ben de biraz araştırdım ve anladığım kadarıyla, GPU daha hızlı, CPU daha kaliteli ve temiz render için güçlü tutulmalı. Hangisine ağırlık verileceği kullanıcıya kalmış.
Genel bilgi:
Understanding V-Ray Hybrid rendering

Ben 1060 3GB tavsiyemi geri alıyorum. GTX 1050Ti'dan neredeyse %70 daha güçlü bir kart olsa bile VRAM kısıtı var. Güçlü GPU düşünülüyorsa en azından GTX 1060 6GB alınmalı.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı