3000 - 3500 TL Çizim/Render Sistem Önerisi

Z87-G43 GAMING Intel Z87 Soket 1150 DDR3 3000MHz(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 Anakart - Vatan Bilgisayar
Önerilen sistemlerde genellikle bu anakart var sizce İntel i7-4770K ve GTX 780 için alternatif önerilir bir anakart var mı?

Alternatif olarak bu parçalara önerebileceğiniz başka kasa ve güç kaynakları var mı?

SSD olarak Samsung marka mı önerirsiniz?

Israrla konunun başından beri max seviyenizi soruyorum, ama eğer yanılmıyorsam giriş seviyesindesiniz. Çünkü uzun zamandır max kullanan en azından bilgisayar konusunda sorduğunuz soruların farkındadır. Ben ssd olarak samsung evo kullanıyorum. Tavsiye de ederim ve ssd'nin max kullanımında müthiş bir yararı vardır hız açısından. Anakart olarak eğer oc yapacaksanız ki 4770 işlemciye ben hiç gerek duymadım daha, çünkü gerçekten üst seviye bir işlemci. Fakat yinede yapacağım diyorsanız Z87 tabanlı Asus-Msi tercih edebilirsiniz. Ben kendim şahsen Asus kullanırım. Kasa ve güç kaynağı konusunda çok detaylı bilgim yok, daha çok bilgisi olan arkadaşlar size yardımcı olacaktır. Çok ta kafanıza takmanıza gerek yok bu 2 parçayı. 500-600 gibi paralara krallarını alıyorsunuz zaten. Corsaır yada Cooler Master serileri iyidir. Soğutma olayına bu kadar kafanızı takmayın, bu o kadar abartıldığı kadar da elzem bir konu değil, ateş yakmıyorsunuz pc nin içinde, korkmayın bu kadar. Bilgisayarı oluşturan 3 ana parça vardır, işlemci,ekran kartı ve anakart. Bu parçaları kaliteli ve üst seviye alın. (Asus ve Nvidia serileri tavsiyemdir. Geri kalan parçalar her an upgrade edilebilecek(ram-hdd-ssd-kasa-güç vs.) çok fazla bütçe tutmayan parçalardır, çok kafanıza takmayın. Yani anlatmak istediğim 600 tl'lik kasa alıp ta gidip içine 300 TL lik AMD işlemci takmayın, yazık sisteminize. Bir i3 işlemci ile i7 işlemci arasında dağlar kadar fark vardır yada GTX750 ile GTX780Tİ arasında da dağlar kadar fark vardır. Ama 1600 Mhz ram ile 2400 Mhz arasında sizin gözle görebileceğiniz farklar oluşmaz. Yazımın başında da tekrar söylediğim gibi giriş seviyesinde iseniz bu sistem size çok gelecektir, bilginiz olsun.

Israrla konunun başından beri max seviyenizi soruyorum, ama eğer yanılmıyorsam giriş seviyesindesiniz. Çünkü uzun zamandır max kullanan en azından bilgisayar konusunda sorduğunuz soruların farkındadır. Ben ssd olarak samsung evo kullanıyorum. Tavsiye de ederim ve ssd'nin max kullanımında müthiş bir yararı vardır hız açısından. Anakart olarak eğer oc yapacaksanız ki 4770 işlemciye ben hiç gerek duymadım daha, çünkü gerçekten üst seviye bir işlemci. Fakat yinede yapacağım diyorsanız Z87 tabanlı Asus-Msi tercih edebilirsiniz. Ben kendim şahsen Asus kullanırım. Kasa ve güç kaynağı konusunda çok detaylı bilgim yok, daha çok bilgisi olan arkadaşlar size yardımcı olacaktır. Çok ta kafanıza takmanıza gerek yok bu 2 parçayı. 500-600 gibi paralara krallarını alıyorsunuz zaten. Corsaır yada Cooler Master serileri iyidir. Soğutma olayına bu kadar kafanızı takmayın, bu o kadar abartıldığı kadar da elzem bir konu değil, ateş yakmıyorsunuz pc nin içinde, korkmayın bu kadar. Bilgisayarı oluşturan 3 ana parça vardır, işlemci,ekran kartı ve anakart. Bu parçaları kaliteli ve üst seviye alın. (Asus ve Nvidia serileri tavsiyemdir. Geri kalan parçalar her an upgrade edilebilecek(ram-hdd-ssd-kasa-güç vs.) çok fazla bütçe tutmayan parçalardır, çok kafanıza takmayın. Yani anlatmak istediğim 600 tl'lik kasa alıp ta gidip içine 300 TL lik AMD işlemci takmayın, yazık sisteminize. Bir i3 işlemci ile i7 işlemci arasında dağlar kadar fark vardır yada GTX750 ile GTX780Tİ arasında da dağlar kadar fark vardır. Ama 1600 Mhz ram ile 2400 Mhz arasında sizin gözle görebileceğiniz farklar oluşmaz. Yazımın başında da tekrar söylediğim gibi giriş seviyesinde iseniz bu sistem size çok gelecektir, bilginiz olsun.

Önceki yorumlarımdan birinde ileri seviye için nasıl bir sistem önerirsin yazmıştım, sizde yazdığınız yorumlarda bu sistemler orta seviyenin ilerisi diye eklemiştiniz. Yani giriş seviyesinde değilim, önceki yorumumda ise arkadaşların önerdikleri sisteme alternatif başka parçalar önerebilirmisiniz demiştim karşılaştırma amaçlı örneğin Asus anakart gibi, çünkü arkadaşların seçimleri MSI ağırlıklı.

O zaman sana bir sistem yazayım hazır vakit varken, seçenekler halinde yazıyorum, bütçenize göre siz seçin, hepsi üst düzey parçalardır.

İşlemci:
Core i7 4770K Soket 1150 3.5GHz 8MB Cache 22nm İşlemci - Vatan Bilgisayar = 908 TL

Anakart:
MAXIMUS VI FORMULA Intel Z87 Soket 1150 DDR3 3100MHz(O.C.) SATA 3.0 HDMI Anakart - Vatan Bilgisayar = 919 TL
SABERTOOTH Z87 Intel Z87 Soket 1150 DDR3 1866MHz SATA 3.0 USB 3.0 HDMI Anakart - Vatan Bilgisayar = 723 TL
Z87-PRO Intel Z87 SOKET 1150 DDR3 3000MHz(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 HDMI Anakart - Vatan Bilgisayar = 663 TL
GRYPHON Z87 Intel Z87 Soket 1150 DDR3 1866MHz SATA 3.0 USB 3.0 HDMI&DVI Anakart - Vatan Bilgisayar = 427 TL

Ekran Kartı:
GTX780 Ti DirectCU II O.C GDDR5 3GB 384Bit Nvidia GeForce DX11.2 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar = 2043 TL
GTX780 DirectCU II GDDR5 3GB 384Bit Nvidia GeForce DX11.1 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar = 1408 TL

Ram:
32GB (4x8GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 Quad Kit Ram - Vatan Bilgisayar = 987 TL
16GB (2x8GB) Vengeance Pro DDR3 1600MHz CL9 Siyah Soğutuculu Ram - Vatan Bilgisayar x 2= 1042 TL

Hdd:
3.5" 2TB Caviar Black SATA 3.0 7200Rpm 64MB Cache Harddisk - Vatan Bilgisayar = 409 TL
3.5" 2TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk - Vatan Bilgisayar = 219 TL

Ssd:
250GB 840 EVO SATA 3.0 (Okuma 540MB / Yazma 520MB) SSD - Vatan Bilgisayar = 469 TL

Kasa:
CARBIDE SERİSİ™ 400R 80PLUS 750W MidT ATX SİYAH KASA - Vatan Bilgisayar = 498 TL
HAF 912 ADVANCE GX 80PLUS 750W MidT ATX PENCERELİ SİYAH KASA - Vatan Bilgisayar = 480 TL

Soğutucu:
HYPER 212 EVO LGA775/1155/1156/1366/2011 & AM2/AM2+AM3/AM3+/FM1 İŞLEMCİ SOĞUTUCU - Vatan Bilgisayar = 121 TL

Monitör hakkında min 23 inç ve çift monitör kullanın derim. 2 programı aynı anda kullanabilirsiniz. autocad-3ds-max yada 3ds-max-photoshop vb gibi. Zamandan kazandırır ama tek monitörde olabilir tabii ki.

İşlemci için 4770 ten aşağısını almayın, ekran kartında da gösterdiğim ekran kartlarının altını almayın. Ram konusunda 32 Gb kullanmanızda fayda var. 16 gb de yeterli olur ama sahnelerinizi bilmiyorum, bunun kararını siz kendiniz vereceksiniz seviyenize göre. Hdd olarak min 2 Tb kullanmakta fayda var, yardımcı dosya vs.ler için. Ssd muhakkak şart exeler çalışırken. Kasa ve soğutucu konusunda da güncel iyi kasalardan 2 tanesini yazdım, eğer estetik takıntınız var ise başka model düşünebilirsiniz.

Orta seviye üstü ileri seviye aşamasında ki max kullanıcısı için bu sistem aşağısı çöptür, bilginiz olsun. Fakat tekrar söylüyorum max seviyesi çok önemli, bu sistem orta seviye üstü kullanıcılara hitap eder.

E8aWsA9.png

Sistemin toplanmış hali bu, desteklerin ve anlaşılır açıklamaların için çok teşekkür ederim.
Elimde 8GB ram var:

cOVdDHo.png

Buna uygun 8GB ram önerebilirmisin?

Son sorum da anakart olarak 427 TL lik ile 723 TL lik arasındaki farklar neler, ona göre anakarttan belki bütçeyi azaltabilirim.

Anakartlar arasında fazla fark yok. Pahalı olanda fazladan SATA portları, daha fazla O. C. potansiyeli gibi farklar var.
Lütfen 4 tane anakart hakkında fazla bilgi sahibi olmadan sadece aralarında o.c potansiyel farkı var deyip yorum yapmak için yorum yapmayın. Konuyu başından beri takip ediyorum ve arkadaş max kullanacağı için özellikle yakından ilgileniyorum. Kimse kusura bakmasın ama bu tarz üst seviye sistemlerde yaklaşık 1000 tl lik işlemci, 2000 tl lik ekran kartı ve 1000 tl lik rami(kendi sistemimden örnek verdim4770k,gtx780ti,32gb ram)yani toplamda bir bilgisayar toplanacak 4000 tl yi dandik bir anakarta takmam. Formula serisi koruyucu kalkana sahiptir, ayrıca ses olarak hepsinden güçlüdür ve özel sıvı soğutma girişleri kart üzerinde bulunur. Davet serisi TUF serisidir. Yani asusun meşhur dayanıklılık testinden geçmiş askeri serisi. Pro serisi tam f/p kartıdır, arkadaşların önerdiği g43 g45 lerle kıyaslanmaz bile. Gyrpon serisine küçük saber de denilebilir. Oda TUF serisidir. Asusun sabere göre daha ekonomik olan bir çeşididir, fakat m atx tir, bilginiz olsun. Aralarında fark olmasa biri diğerinin 2 katı olmaz, bakkal amca laflarına itibar etmeyiniz. Bakkal amcalara göre intelle amd arasında da fark yok, ama nedense ben dahil bütün Pro max kullananlar amd kullanmaz acaba neden, aptal mıyız acaba biz parayı fazladan harcıyoruz?

Son düzenleme:
Lütfen 4 tane anakara hakkında fazla bilgi sahibi olmadan sadece aralarında o.c potansiyel farkı var deyip yorum yapmak için yorum yapmayın. Konuyu başından beri takip ediyorum ve arkadaş max kullanacağı için özellikle yakından ilgileniyorum. Kimse kusura bakmasın ama bu tarz üst seviye sistemlerde yaklaşık 1000 tl lik işlemci, 2000 tl lik ekran kartı ve 1000 tl lik rami(kendi sistemimden örnek verdim4770k,gtx780ti,32gb ram)yani toplamda bir bilgisayar toplanacak 4000 tl yi dandik bir anakarta takmam. Formula'nda serisi koruyucu kalkana sahiptir, ayrıca ses olarak hepsinden güçlüdür ve özel sıvı soğutma girişleri kart üzerinde bulunur. Davet serisi Tüfekle serisidir. Yani asusun meşhur dayanıklılık testinden geçmiş askeri serisi. Pro serisi tam f/p kartıdır, arkadaşların önerdiği g43 g45 lerle kıyaslanmaz bile. Gyrpon serisine küçük saber de denilebilir. Oda tuf serisidir. Asusun davete göre daha ekonomik olan bir çeşidimize, fakat ö atx tir, bilginiz olsun. Aralarında fark olmasa biri diğerinin 2 katı olmaz, bakkal amca laflarına itibar etmeyiniz. Bakkal amcalara göre intelle amd arasında da fark yok, ama nedense ben dahil bütün Pro max kullananlar amd kullanmaz acaba neden, dalaletimiz acaba biz parayı fazladan harcıyoruz.

Benzaten gidip Z87-G43 alsın demedimki. Bence ankarta işlemciden fazla para verilmemeli. Formula çok güzel anakart, fakat İ7 4770K'dan pahalı. Bnce arkadaş sizin önerdiğiniz sistemi almalı. Bir de sanırım mobilden yazdınız, bazı şeyleri anlamadım.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı