3000 serisi ekran kartlarında düşük GPU kullanımı

Bu sorunu hangi oyunlarda gördünüz? Yüksek performans için yüksek optimizasyonlu ve yüksek grafik kullanımı gerektiren oyunları tavsiye ederim. Mesela benim sizinki kadar güçlü sistemim yok ama ekran kartını %99 çalıştıran oyunlardan en çok beğendiğim Cod:WW2 mesela GPU kullanımım V-Sync kapattığımda %99u buluyor ve asla %95in altına inmiyor. Ben de RAM'le alakalı sorun yaşamıştım fakat sizin sisteminizde benim yaşadığım sorun yok. Birkaç farklı oyunda deneyip sonuçlarınızı paylaşmanızda fayda var.

Bu sorunu hangi oyunlarda gördünüz? Yüksek performans için yüksek optimizasyonlu ve yüksek grafik kullanımı gerektiren oyunları tavsiye ederim. Mesela benim sizinki kadar güçlü sistemim yok ama ekran kartını %99 çalıştıran oyunlardan en çok beğendiğim CoD: WW2 mesela GPU kullanımım v-sync kapattığımda %99u buluyor ve asla %95'in altına inmiyor. Ben de RAM'le alakalı sorun yaşamıştım fakat sizin sisteminizde benim yaşadığım sorun yok. Birkaç farklı oyunda deneyip sonuçlarınızı paylaşmanızda fayda var.

Hocam Apex CoD Warzone Cold War bunlarda yaşadım. Eski sistemim de daha yüksek GPU kullanımı görmekteydim bu oyunlarda.
Son olarak monitör 1080P mi.
1440p Yazdım zaten okuyun yorum yapmadan önce.

3070 ekran kartı sahibiyim ve birçok oyunda düşük GPU kullanımı yaşıyorum.
Darboğaz söz konusu değil 1440P'de oynamaktayım.
İşlemcim 3700X.
Reddit ve NVIDIA forumlarında bu tarz çok fazla konu var ama çözüm bulamadım.
Düşük GPU kullanımı da düşük FPS'yi beraberinde getirmekte.
Bu ve buna benzer sorunlarla karşılasan var mı?
İşlemcim güçlü diyerek darboğaz yapmaz demeyin efendim, hesaplarıma göre yaklaşık %7 darboğaz yaşıyorsunuz.

İşlemcim güçlü diyerek darboğaz yapmaz demeyin efendim, hesaplarıma göre yaklaşık %7 darboğaz yaşıyorsunuz.

Hocam umarım bottleneck sitesinden hesaplamamışsınızdır çünkü o site yanlış.
Bende oradan mı baktığınızı merak ederek o siteye bunu yazdım ve %7 darboğaz olarak hesapladı.
Ayrıca %7'lik darboğaz olsa bile bu kadar etkisi olmaz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı