3000 TL Grafik Tasarım ve Render için Sistem Önerisi

Herkese merhaba
Render için makina toplamak gerçekten büyük bir problem.Uzun süreden beri bu islerle ugrastıgımdan dolayı bütün tasarımcı arkadaslarla deneyimlerimi paylaşmak isterim.
İşlemcinin önbellegi ve ghz i acaip önemli mümkün oldugu kadar yuksek frekanslı işlemciler secilmeli.Çekirdek sayısı ise render işlemi sirasında iş parcacıklarının dagıtılması acısından buyuk bir onem tasımakta fakat bana sorarsanız ghz mi yoksa cekirdek sayısı mı diye ben ghz i secerim.Birde sizlerle bi deneyimimi paylasmak istiyorum.Nedendir bilinmez ,sadece benim mi basıma geliyor bilmiyorum ama 3d programlar amd yi pek sevmiyolar sanki makineyi kurduktan 6 ay sonra acaip bi yavaslama oluyo amd işlemcilerde.İntelden vazgecilmemeli.
Ekran kartı ise kritik bi olgu cunku artık islemcilerden cok daha pahalılar ,liquid veya reaktor gibi sistemlerle çalısmıyosanız veya calısmıyacaksanız kesinlikle cad cam ekran kartlarına yonelmeyin cunku acaip pahalılar ve kesinlikle render işlemi sırasında hicbir işe yaramıyorlar.Kasa toplarken 256 bitlik, cekirdek hızı yuksek oyun kartları secilmeli.Sonuc olarak simulasyon veya animasyon yapılmayacaksa kesinlikle oyun kartı alınmalı ama iş reaktor veya simulasyon gibi olaylara gelirse de kesinlikle cad cam e yönelinmeli, hesaplama konusunda oyun kartlarından baya bi hızlı reaktor hesaplaması yapıyorlar.
Ram konusuna değinmek gerekirse kesinlikle 16 gb minimum olmalı cl sine falan takılmayın sadece mhz hızı anakrtınızın destekledigi frekanslarla uyumlu olsun.Buyuk sahnelerde veya kucuk ama detaylı iç mekanlarda ram miktarınız yetersizse render alamazsınız.Buyuk sahnelerde sadece max in 16 gb nini ustu ram kullandıgı oluyor.DDR4 ramleri olan bir makinada calısmayı daha denemedim ama ilerde ne gosterir bilinmez tabiki ama bana sorarsanız su an icin ddr4 e dayalı bi sisitem kurmak gereksiz para israfından baska bisey degil.
SSD kesinlikle olmazssa olmazlardan max dosyanızı masaustundeki bi klasorde çalısırsanız dosya ne kadar buyuk olursa olsun autosave canınızı sıkmaz.Bir de kaplamada kullanılan imajların dpi buyuklugu de canınızın sıkılmasına yol acmaz.SSD programda birseyler olustururken inanılmaz rahat ve guvende olmanızı saglıyor.
Anakart olarak ust duzey bi anakart alınmalı cunku ister programı kullanırken ister de render işlemi sırasında butun bilesenlerin uyumlu calısması lazım secilen bilesenlerden birtanesi bile uyumsuz oldugunda darbogaza girersiniz ve program da buyuk ihtimalle hata verir.Paranız yetiyorsa kesinlikle cift işlemcili bir anakart alın derim ama işte para gene burda buyuk bi onem arz ediyo, tabikide cift işlemcili bi anakart alınıncada ona da iki tane xeon takmak gerekio yuksek ghz li xeonlarda acaip pahalı oldugundan insan makine toplamaya basladımı resmen meslekten soguyo.Su an için en iyisi 1150soketli 2400ram destekleyen chipseti de Intel Z97 olan bi anakart secmek.
Simdi de en onemli birlesene değinmek istiyorum.Cogu insanın umursamadıgı ama ister calısma olsun ister sahne butunlugu ve mizanpaj olsun bizim kafamızı acaip acan tek sey olan (monitor).Minimum 24 inch alınmalı para yeterliyse de ıps secilmeli hz sine de fazla takılınmamalı.
Uzun lafın kısası 3d orenmek için diil is guc yapmak icin bir makina toparlanıyorsa gunumuz itibari ile 3000-4500 tl gozden cıkartılmalı ,tabi bu fiyat sadece kasa icin .
İnsallah yazdıklarım 3d is yapmak icin makine toplayacak arkadaslara yardımcı olmustur.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı