3000 TL her şey dahil sistem toplama

İşlemcinizi G4560 yapıp PSU'nuzu daha kaliteli seçmenizi öneririm.
Katılıyorum PSU'nu kaliteli seçmelisin.
Corsair Builder VS450 450W 80+ PSU almanı tavsiye ederim. Çünük bir kullanıcının elektrik kesintisi nedeniyle ekran kartının bozulduğunu duydum. Bu PSU'nun yüksek voltaj, yüksek akım, düşük voltaj, kısa devre ve yüksek sıcaklıklara karşı koruması var.
G4560'ta hem ucuz hem performanslı bir CPU'dur. Onuda kullanmalısın.

Nasıl daha mantıklı ? GTX 1050Tİ modeli 1050'den daha performanslıdır.

DDR4 daha performanslı ve günceldir. DDR 3 sistemler eskidi.

FX serisi işlemciler çok eski onun yerine yeni çıkacak AM4 sistem kurulabilir RYZEN varken FX serisi alınmaz.

Bu arada o güç kaynağı kalitesiz hem de yetersiz en azından 80+ Bronze sertifikalı bilindik markaların PSU'larını tercih edebilirsin.

2113 MHz destekleyen anakarta isterse 3000 MHz RAM alınabilir yine 2133 MHz çalışacaktır. Ucuz diye seçmiş olabilir. Bir de Mhz'lerin performansa çok fazla etksisi yoktur. Her zaman güncel sistem olmalı ki ileride upgrade edebilsin. DDR3 sistemler mantıksız.

Anakart 5000 MHz olsa RAM 100 MHz olduktan sonra ne fayda. Ya da tam tersi, RAM'in tam gücünü almadıktan sonra ne fayda. İşlemciye eski nesil bir işlemci takmaktansa nm'si düşük yüksek önbellek ve çoklu çekirdek takip oyunlarda yüksek performans alırım. Bence RAM 2133 MHz yeterse DDR4 gerek yok. Şu devirde tavsiye ettiğim sistemde ultrason ayarlarda 2 oyun harici 100 FPS üstü alıyorum. 2 oyunda 50 üstü 50 FPS'de akıcı zaten.

Ve tamam Ti modeli daha performanslı ama 15 FPS kadar fark oluyor denedim Gaming X modeliyle Ti modeli arasında.

100 TL fark var arada onu işlemciye yatırım yaparak sistemi güçlendirmek daha mantıklı.

Yani sade bir sistemde ekran kartına yuklenilmemeli. 1080 Ti tak o zaman işlemciye pentium tak sen ekran kartı performans istiyorsan. Sonra darbogazdan 1080 Ti de elinde patlar. Sade birşeye yuklenmiceksin. Gaming PC'de her parça önemli. Ekran kartı tek başına iş yapmaz. İşlemci de önemli. i3 işlemci yerine o fiyata önbellek yüksek işlemciler var. AMD FX serisi eskidi ama fiyat performansda FX 8350 en iyi işlemci ve wraith soğutucu ile ısınma problemi de olmuyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir şey bilmiyorsanız konuşmayın konu sahibinin kafasını karıştırıyorsunuz.

Yazdıklarından hiçbir şey anlaşılmıyor biraz daha düzgün yaz.

Arkadaşlarında dediği gibi kafam çok karıştı açıkçası, anlayabildiğim tek şey güç kaynağımı daha kaliteli birşeyle değiştirmek oldu. Onun için güzel bir kasa alabilirim şıklığa önem vermiyorum açıkcası o nedenle onu seçmiştim.

İşlemciyi de bir tık yükseltebilirim yahut pentium g4560 iyi diyorsanız onu alıp güzel bir kasa ya da anakart bakabilirim. Tekrar teşekkürler yorumlar için..

G4560 kalabilir iyi bir anakart takıp ileride yükseltebilirsiniz. Birde anakartı B250M Bazooka yapabilirseniz iyi olur. Ekipmanları dahil etmeyin bence sonrada alınır. Güç kaynağı olarak ise şuna bir bak derim :

SilverStone Strider 80Plus Sertifikalı 500W Güç Kaynağı (Tek Fiyatı

Ayrı ayrı sitelerden alıp kendin toplayabilirsen daha iyi bir sistem önerebilirim.

Asrock B250M Pro4 bu anakart nasıl hocam ? Fiyat 400 TL civarı. Ya da sizin aklınızda bir şey var mı?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı