3000 TL i5 6600 skylake sistem toplama

fatih.dogan29

Hectopat
Katılım
23 Aralık 2015
Mesajlar
10
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar teknobiyotik.com'dan sistem topladım, sadece fikirlerinizi almak istiyorum.

Screenshot_2016-01-06-22-40-50.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Anakarttan kısıp r9 390 almanı tavsiye ederim. Msi h110m pro alabilirsin
İşlemcide 6400 veya 6500 yapılabilir.
Bunlar sonucu 400-500 para kalıcaktır zaten. O para r9 390 a çıkmaya yeter.
 
@Silinen üye Hem bütçeyi aşmışsın hem de bu bütçeye GTX960 eklemişsin. Bunun neresi dengeli?

@fatih.dogan29 Dostum kendi belirlemiş olduğun sistemi gönül rahatlığıyla alabilirsin. Gayet iyi bir sistem toplamışsın. Fakat ilgini çekerse eğer @Silinen üye 'nin önerdiği gibi Anakart ve İşlemciden kısarak R9 390 ekleyebilirsin. Ayrıca 2133Mhz Ram alman yeterlidir çünkü Anakartın desteklediği maksimum Ram frekansı 2133Mhz'dır. 2400Mhz almaya gerek yok. Oradan da bir miktar kısmış olursun. Bu sayede dilersen kasayı değiştirme fırsatın da olabilir. Zalman Z3 PLUS daha iyidir bence.
 
@ottomans58 Her şey FPS değil. Ayrıca B150 ile H170 arasında PCI-e hat sayısı farkı var. Ayrıca her sene sistem toplamayacak bu yüzden uzun ömürlü bir sistem olması gerekiyor.

Herşeyin FPS olmadığını ben de biliyorum dostum. Fakat oyun bilgisayarı toplanıyorsa herşey FPS'dir. Ayrıca Anakartın sistem performansına gözle görülür bir etkisi olmadığından uzun ömürlü olmasını istiyorsan Anakarttan kısıp işlemciyi yükseltmen gerekir. Eğer oyun için topluyorsan o zaman ekran kartını yükseltmen gerekir. Ancak o şekilde sistem uzun ömürlü olur. 10 sene kullandığım ASUS Anakartım var hala da tık demeden çalışmakta. Anakart, diğer bütün bileşenleri üzerinde tutup bir sorun çıkarmadan çalıştırsın yeter dediğimiz bir bileşendir. Modeli yükseldikçe sadece bağlantı ve port sayıları artmaktadır. Arkadaş 20 tane USB ile cihaz bağlamayacaksa, 2-3 tane ekran kartı ile SLI yapmayacaksa 3000TL bütçeye Anakartı H170 seçip, ekran kartını GTX 960 yapması mantıksız olur. Kendi belirlemiş olduğu sistem gayet dengeli.
 
Fikirlerinize saygı duyuyorum fakat islemciden kisma yapmak istemiyorum. Teknobiyotikden daha uygun ve iyi performanslı anakart tavsiyesi bekliyorum.Son olarak kasayı bununla degistim sistem icin yeterli olur mu.

Kasa :Dark Ninja 600W USB 3.0 Kart Okuyuculu 3 Fanlı Pencereli Mid Tower Oyuncu Bilgisayar Kasası
Kasanın güç kaynağında sertifika yok. Benin ekran kartı uzerindeki guc girisleri icin pini var mi bilmiyorum.Anlayan arkadaslar ozelliklerinden bakip soyleyebilir mi.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı