3000 TL Intel i5 6400 RX 470 Sistem Toplama

murat_ucar

Hectopat
Katılım
28 Şubat 2016
Mesajlar
624
Makaleler
2
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Daha önce de konu açmıştım Intel i3 6100 GTX 960 sistem nasıl diye ama bütçeyi falan ayarlayamadım, kredi kartında limit yoktu alamadım. Şimdi biraz daha iyi bir sistem alayım diye böyle bir şeyde karar kıldım. Sistem resimde ve bazı sorularım var.
  1. Sistem kaç yıl idare eder, 4-5 yıl sonra çıkan bir oyunu da düşük ayarlarda olsa da akıcı oynatır mı?
  2. Sistem 3000 lira tutuyor ama kredi kartına taksit deyince 150-200 TL fazladan fark ekleniyor. Ben gidip bilgisayarcıdan alsam peşin fiyatına taksit yapar mı? Gerçi bilgisayarcıdan alınca da parçalar pahalı olur, internete göre aynı hesaba gelir.
  3. VS 450 güç kaynağı bu sisteme yeter mi?
  4. Windows 10 kurulumu nasıl olur? Şimdi bir de 80-100 lira keye para veremem. 25-30 TL'ye bilgisayarcı korsan Windows 10 yükler mi?
  5. Yüklerse sıkıntı çıkar mı? İlla orjinal mi olmalı?
Baya soru sordum ama kusura bakmayın, sistem almaya kalkınca epey kafa karışıyor.
image.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem dengeli ve güzel bir sistem olmuş. İşlemcinin i3 olmaması ileride çoklu çekirdek performansı isteyen programlarda kendisini gösterecektir.Taksit olacak ise tek siteye yönelmek yerine birçok siteye bakmak en iyisi zira her firmanın farklı bankalar ile anlaşması var hangi ürün nerede uygun ise yada hangisi sizin kullandığınız kartlara vade farkı eklemeden taksit seçeneği sunuyor ise (tabi burada asıl fiyatında uygunluğu önemli başka bir sitede vade farkına rağmen daha ucuza olabilir) oradan alışveriş yapılmalı güvenilir firmalarsa tabiki. Mahalle bilgisayarcısı diye tabir edilen yerlerden alışveriş yapılmasına karşıyım açıkcası 10 liralık malı insana aciliyet vs olduğunda 40-50 liraya kakalayabiliyorlar yada anlamayan insanlara bunun ramı 8 onun 4 bu daha iyi onu alma bak bunda 3 gb ekran kartı var daha iyisini nerde bulacaksın diye geçirebiliyorlar evet devrimizde hala oluyor bu tarz şeyler.Sahte windowsu bulman çok kolay internetten bile usb ye indirip kurabilirsin yada illa cd olsun internete güvenmem dersen her cd satan yerde ve bu mahalle bilgisayarcılarından da temin edebilirsin internettekinden güvenli olacağını sanmıyorum ama olsun oda bir seçenek. Orjinalliğe gelirsek çok önemli değil bir sıkıntı yaşayacağınızı sanmıyorum ancak her zaman orjinal olmasında fayda var elbette.
 
Evet sürekli bilgisayar alamadığım için yani para ayıramıyo insan böyle şeylere almışken biraz iyisini alıyım dedim. Katılıyorum bilgisayarcılar çok yanlış sistemler satıyolar. Yıllar önce 10 yıl önce yani oyun oynamak için bilgisayar aldık. Bilgisayara ekran kartı koymamışlar TV kartı satmışlar bize sonra sonra bilgisayardan anladıkça jeton düştü. Şimdi ama satamazlar hangisi güncel hangisi iyi biliyorum sürekli nette araştırma yaptığım için.
 
2016 yılında gayet yeni nesil bir sistem toplamışsınız, düşük ayarlarda bana yeter diyorsanız rahat 4-5 yılı çıkarır. 2008 yılında aldığım pc'de 512 mb 64 bit ati kartla nba 2k13 oynuyordum siz düşünün artık :) yeni nesil teknolojiler cidden başarılı ve uzun vadeli işler oluyor.

Bu arada siteyi öğrenebilirmiyim ? Fiyatlar gayet uygun gözüküyor.
 
SSD'yi 128'e düşürüp veyahut daha sonra alıp RX480 alabilirsiniz. Zaten bi 6 yıl sonra sistem ömürleri bitiyor bilgisayarların. W10 orjinal alın korsanda sorunlar çıkar FPS düşüşleri yaşarsınız güncelleme sorunları yaşarsınız ve Technopat olarak destek vermeyiz. 450W yeter gibi tabi üzerindeki sertifika yani kaliteli ise yeter. Ben yine ZALMAN ZM500-LE SERİSİ 500W GÜÇ KAYNAĞI bunu önereyim sizlere (Garanti olsun). @Benchmark34 Sinerji bilgisayar site. Ama öncelikli olarak RX480 alabilmeye bakın. Pek fark var mı derseniz daha üst model daha fazla FPS demek.
 
2016 yılında gayet yeni nesil bir sistem toplamışsınız, düşük ayarlarda bana yeter diyorsanız rahat 4-5 yılı çıkarır. 2008 yılında aldığım pc'de 512 mb 64 bit ati kartla nba 2k13 oynuyordum siz düşünün artık :) yeni nesil teknolojiler cidden başarılı ve uzun vadeli işler oluyor.

Bu arada siteyi öğrenebilirmiyim ? Fiyatlar gayet uygun gözüküyor.
Sinerji sitenin ismi. Yazanlar KDV hariç fiyatları. Toplamı 3000 yapıyor işte.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı