3000 TL PC toplama

Bütçe
3000
Madem bir sene kullanılacak ve düşük sistem isteyen oyunlar oynanacak bence ikinci elden laptop alınabilir. İkinci el laptop piyasasını bilmiyorum ama 3k bandına bir sene idare edecek cihaz bulunur.
 
Merak ettiğim bir şey var yazdıklarına kendin inanıyor musun? Yazarken 2 ondan kırpayayım 3 bundan kırpayayım... Kendi yorumum ve inandırıcı gelmedin. Neyse devam.

Kullandığım sistem şu anda kardeşim 2. elde sansliysan gayet güzel bulursun piyasada bilgisayarcilar ve atayım gitmezse dursun diyen insanlar dolu gerçekten satmak isteyen ihtiyacı olmayan yükselmeye giden fazlalik diyen insanlar olması gereken fiyatlara satıyor yani mesela 1155 pin anakarta şimdi aç bak 500-600 yazan da var sonra Google'a ara o fiyata 0'da var satmak değil onların derdi öyle çok uzak olan insanlar ayda yılda bir bakmaz kiyas yapmaz gider alır hesabı yapiyorlar herhalde anlamıyorum her gün alınan bir şey değil bilgisayar güzel bir araştırma yapıp gayet güzel şeyler bulabilir konu sahibi.

Ben 2.200'e sonra ki RAM arttırmas dahil 2500'e.
3200MHz 8X2.
A320M a Pro Max.
Athlon 3000G(Vega 3)
300W PSU.
Sistem topladım Forza Horizon 4 düşük ayarlarda 60 FPS'ye kadar çıkıyor eğer oturduğunuz şehiri söylerseniz ikinci elden bakabilirim.

100 liraya alacağı PSU'dan hayır gelecek gibi durmuyor hocam.

Eh yani hocam 350 watt kullandığım ekran kartı TDP'si düşük o yüzden onun üstüne ekledim biraz fiyat olarak ama eminim 3 kya gayet idare edecek cihaz alınır.
 
Babam bana 10k bütçe vermişti 10k daha ben çalışıp üstüne ekledim, gayet düzgün bir PC aldım. Sende 1 ay bile olsa çalış biyerde eli yüzü düzgün bişe al.
 
Hurdacıları dolaş ya da sadece LoL CS oynayacaksan şöyle yap. Güncel sıfır ürünleri unut, ikinci el ürünleri unut, ikinci el eski bir sistem toplayabilirsin ancak o paraya. Monitör de yoksa zor. Bayağı zor. Örneğin ben 150TL'ye 6 ay önce Intel Q9550 + DDR2 anakart + 2/2 RAM almıştım + 256 SSD almıştım (kasa ve PSU hariç) 1250TL tutmuştu. Ben bile DDR2 sistemi o paraya 6 ay önce toplayabildiysem sen düşün. (sistemi, komşu çocuğuna Chrome'a girsin Roblox açsın falan oynasın diye toplamıştık) ekran kartını da 970 eklemiştim fakat benim eski ekran kartımdı ona para vermedik yani.

Babam bir mağara adamı, 3000'den yukarı olabildiğince çıkmamayı deneyerek bir PC toplamama yardım edebilecekler var mı?

Babam bir mağara adamı, 3000'den yukarı olabildiğince çıkmamayı deneyerek bir PC toplamama yardım edebilecekler var mı?

Eğer amacın sadece ama sadece oyun ise o paranın birkaç yüz üstüne Xbox Onelar satılıyor güncel her oyunu oynatıyor RDR2 GTAV5 Fortnite PUBG kullanıyorum halen.
 
Babam bir mağara adamı, 3000'den yukarı olabildiğince çıkmamayı deneyerek bir PC toplamama yardım edebilecekler var mı?

3bin liraya topladığın PC ile GTA San Andreas üstü oyun oynayamazsın ortalama bir ekran kartı zaten 2-3bin lira belki de daha fazla bütçeni arttırmaya bak yazın işe gir 1 ay çalışsan yeter 7-8bin TL'ye hiç değilse rekabetçi oyunların tamamında minimum 90FPS diğer ortalama grafik oyunlarda sabit 60 FPS alacak bir PC dizersin. Ekran kartı olarak eğer almaya karar verirsen fiyat performans olarak en iyi kartlar NVIDIA'nın GTX 1050 Ti(1030a hiç bulaşma) AMD'nin RX570i seni fiyat performans olarak çok mutlu eder bunlara uyumlu olarak işlemciyide i7 3.nesil veya AMD Ryzen2600X alırsın diğer ekipmanlarla toplam maliyeti en fazla 7-9 bin lira civarı tutar tabii güncel fiyat nedir bilmiyorum en son 3 ay önce baktım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı